- Samsung Galaxy S24+ - a személyi asszisztens
- Google Pixel topik
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- Külföldi SIM-ek itthon
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
Új hozzászólás Aktív témák
-
pzstm
titán
-
blunt
aktív tag
Maga a Samsung cáfolt minden híresztelést miszerint nagyobb proci/csúszás akármi.
jó lenne ha nem a velvet érzés köszönne itt is vissza...
Tartják az áprilisi megjelenést. már ahol tudják. [link]
-
pzstm
titán
-
LBandi
aktív tag
válasz
AMD Power #82 üzenetére
Valószínűleg hogy a hamarosan debütáló konkurencia csúcstelefonok ne legyenek akkora alternatívák (pl HTC Pyramid), illetve hogy elmondthassa a Samsung azt, hogy ez a leggyorsabb processzorral szerelt telefon ami elsőnek kapható lesz, mivel az LG már elhappolta az első kétmagos címet.
Amúgy a telefon topikjából idézve: "Eldar Murtazin:
Samsung Galaxy s2 will out with 1.2 ghz dual core CPU. May. The same price. CPU support up to 1.8 ghz" -
AMD Power
titán
Miért kezdet el a Samsung menet közben változtatni ezen? Az eredetileg 1GHz dual CPU-n!?
-
AS
félisten
Újabb videó , nagyon gyors
LINK -
válasz
Rickazoid #70 üzenetére
Jó, képernyőt, wifit, gsm, hsdpa modulokat kikapcsolva, minden fölös processzt kilőve egyedül geotaggelésre állítva kibír egy desire HD vagy galaxy S mondjuk egy 12 órás túrát? A hermes és hasonszőrű társai lehetnek amúgy a legesélyesebbek a listámra 3Ah-s akksival. kicsi (<4"...) kijelző, visszafogott proci, csak kibírja... Ja, és nem is kerül annyiba, mint egy ilyen "szépség".
-
Rickazoid
addikt
válasz
t72killer #59 üzenetére
De annak a hüvelykujjnyi GPS loggernek nincs ~4"-os kijelzője, erős processzora, grafikus chipje és energiagazdálkodásban nem jeleskedő op.rendszere, megfűszerezve mobilhálózattal, mobilnettel és aGPS funkciókkal. Hiába tűnik arányosan erősebbnek az akku, ha valójában a hardverek megzabálják. A legtöbb funkció 3-4 óra alatt lemeríti a legtöbb okostelefont. A nagyobb akku lenne a megoldás, ahogy te is írtad, bár a 3 Ah kevés, a mostani 1,4-1,5-tel se bírnak ki egy napot se, ha intenzíven használod.
Bár én a Hermes-emhez vettem nagy kapacitású akkut (már nem tudom, hogy 2800-as vagy 3400-as volt-e), azt képtelen voltam lemeríteni egy nap alatt, gyakorlatilag hetente kétszer kellett töltenem olyan funkciókat bekapcsolva hagyva, amiket most a Milestone-ban ki kell kapcsolnom, különben használat nélkül is lemerül másnap reggelre.
Egyébként nem 7 éve vannak okostelefonok, hanem 18 éve, '93-ban jelent meg az első (IBM Simon). -
Favilla
tag
Jó hír a megjelenést illetően:[link]
-
kolosanyi
veterán
Nem rossz gép. Kíváncsi leszek majd a tesztre. Meg majd egy kétmagos összehasonlítót is szívesen olvasnék. Érdekes lenne összemérni a különböző chipek tudását. (Tudom, spanyolviasz...)
-
mrhitoshi
veterán
ááá kézi konzol.
De egyszerűen nem tudom felfogni, hogy ekkora batár képernyő mellé, miért szaroznak ilyen kis felbontással ráadásul még vas is lesz alatta bőven.
Kíváncsi vagyok, hogy Full HD alatt mennyit tud kipréselni magából a vas. -
válasz
DeathAdder #61 üzenetére
hja, csak pl hegyi túrára nem szivesen viszek még 1 autót a hátamon
. Tényleg nem értem, hogy ennyi technológiai fejlődés ellenére nem volt képes egy gyártó sem egy olyan készüléket kidobni, ami KÉPES AZ ALAPFUNKCIÓKRA (aka sokéves kaiserem) ÉS NORMÁLISAN BÍRJA AZ AKKSI. könyörgöm, mióta is vannak okostelók? 7éve?
-
Nagyon rendben van ez a teló erös hardware,jól néz ki,jó a szoftvere,akkor mi a bibi a dologban?.Gondolom az ára ami nem éppen olcsó kategóriába sorolja,igaz egy ilyen komoly készülék nem lehet olcsó
-
pzstm
titán
Magentáéknál egészen biztos kapható lesz SGS2....mint most megtudtam.
-
DeathAdder
veterán
Nekem még eddig egy telóm sem volt,ami jól bírta a navit.
Akkor elkerülhetetlen az autós töltő. Még egy navigáció esetén is..
Márészt meg nemtudni ,hogy milyen energiagazdálkodással bír majd a SuperAmoledPlus 2.3as Androiddal..Nekem volt SGS és elég jól kivoltam vele békülve,max. fényerőn 3-4 napig bírta,úgy hogy mobilneteztem is naponta egy keveset..
-
debrejo
senior tag
válasz
t72killer #59 üzenetére
Na ez biztos, a Defy jár a legközelebb. Azért reménykedem én is hogy az akkuval kezdenek valamit előbb-utóbb. Az sgs-em egy Szombathely-Miskolc távot nem bírt ki. Igaz 85%-al indultam, de Miskolc előtt olyan 60-70 km-el már visított hogy az aksi hamarosan lefossa a bokáját...
Hja, nekem nagy gondom nincs a gps-ével. Egész úton 1x dobta el a jelet. Meg folyamatosan le akart vinni a sztrádáról. De az az én hibám volt, rosszul lőttem be (kerülje azokat-on hagytam). -
"Ha olyan okostelefonra vársz, ami 3 napig bírja 6 óra navi és 3 óra mobilnettel, akkor a listádon ehmmm, nincs egy jelölt sem, igaz?"
így van, jól látod a dolgot
a Motorola DEFY a nagyobb aksijával kicsit közelebb járt a célhoz, mint ezek a nagy szépségek.
Ha középkategóriába levinnék a SAMOLED-et (kevesebb fogyasztás), és középkat teló mellé csomagolnának 3Ah-s akksit, akkor sztem összejöhetne a dolog. Hja, a navit meg oldják már meg energiatakarékosabban könyörgöm: egy hüvejkujjnyi bluetooth GPS logger idétlen időkig bírja akksin...
-
andro_et
tag
válasz
DeathAdder #57 üzenetére
Csak azt a 2 magot ki is kéne használni.
-
DeathAdder
veterán
Nemértem miért pattog itt mindeki a 2 magos telefon ellen?
Ha nem fog merülni,(ill. sütni) akkor miért ne?? ne legyünk konzervatívak, valaki a mobilját használja számítógép helyett.
Különben mikorra várható a jól megszokott részletességi teszt a mobilarénától?
-
Rickazoid
addikt
Azonban ha megfelelően optimalizálnak egy programot két magra, akkor egyértelmű teljesítménynövekedés következik be azonos órajelen is. Ott nincs csak javulás, ahol csak egy magot használ a program, az nemhogy nem javul, de inkább pazarol. Nagyon sokáig lesznek még ilyenek, de ha már két mag, akkor feltételezhető, hogy az ezen futó Android és a gyári programok fel vannak készítve két mag használatára, ami sokat segít, főleg hogy itt és a többi valós multitaskinges okostelefon esetében sosem egy program fut, mindig van legalább fél tucat, amiknek szimultán működés kell. Ideális esetben, két magra optimalizált programokat futtatva csak legalább másfélszeres teljesítménynövekedésnek kell lennie. Hangsúlyozom, ideális esetben és optimalizált programokkal. Optimalizáció nélkül az órajel se számít olyan sokat.
-
Gengi
senior tag
"Igen, a 2 Mag lényege az olyan dolgokhoz kell amihez kell erő. PL HTC-nek csodaszépen megy menüje , de böngésző szaggat laggol főleg ha még flash is van."
Ez azért nem egészen így van... A mag órajel számít egy feladat elvégzésekor . Gyakorlatilag ez adja a teljesítményt. A két mag bevezetése igazából nem hoz különösebb sebesség növekedést. Viszont két processzor tud egy időben normálisan két műveletet végrehajtani. Ez már valamelyest sebesség javulást okoz. Könnyen lehet az ,hogy egy picit túljáratott egymagos proci egy adott alkalmazásnál jobban teljesít ,mint a sok magos,de alacsonyabb órajelen ketyegő társa társa. PC fronton azért nem kevés ilyen eset van és volt ,hogy a mag számának növelése nem hozott olyan kimagasló eredményt A két mag szerepe igazából ott jön még elő ,amikor nincs szükség akkora teljesítményre és fogyasztás csökkentés érhető el. De sokszor még ez sem olyan nagy mértékű mivel van üres járásban is energia igény.
-
AS
félisten
+Újabb videó a TW 4.0 pár újdonsága közül: LINK
A mozgásérzékelő vagy giriszenzor újszerű kezelése. -
Gabi 8906
senior tag
válasz
Oppenheimer #44 üzenetére
2-en is írták hogy képes rá az SGS. Ezek szerint csak jól olvashattam anno....
Memória hiányában viszont nekem nem kéne full HD az SGS-emre.
Sima HD videoknak sincs már hely. -
rankesz
veterán
válasz
Képes lenne a fullhd lejátszásra, csak szoftveresen lekorlátozták, de ha jó emlékszem láttam pár írást ahol néhány formátumból simán játszotta a 1080-at custom rommal.
-
AS
félisten
válasz
De képes lenne a benne levő CPU.. mert a Galaxy Taban ugyan az van és az tud 1080P-t
Persze kérdés hogy fps... -
Gabi 8906
senior tag
-
bekes.andras
tag
Látom továbbra is az a tendencia, hogy az Androidos telefonok külsejét készítő autisták vagy az iPhone-t másolják, vagy valami lekerekített szörnyet kreálnak. Mintha ki lenne adva, hogy az ilyen készülékek szándékosan ne legyenek modern formavilágúak.... Kivételt képez az SE Arc, csak annak a HW-e az itt leírtakhoz képes.... De nekem akkor is az tetszik.
-
AS
félisten
Igen, a 2 Mag lényege az olyan dolgokhoz kell amihez kell erő. PL HTC-nek csodaszépen megy menüje , de böngésző szaggat laggol főleg ha még flash is van.
Másik: Hibába van két mag atol még nem lesz gyorsabb egy UI, puszta nyers erővel , azt optimalizálni kell.
De 1 magos proci semmilyen optimalizálással nem lesz olyan gyors gördülékeny flasben, videóban mint egy 2 magos. -
AS
félisten
válasz
Oppenheimer #35 üzenetére
Igen kiderül ha már kint lesz végleges példány
-
LBandi
aktív tag
-
válasz
Oppenheimer #35 üzenetére
Ja, a homescreent miért nem mutogatják?
Egyébként ez a böngésző-teljesítmény tényleg nagyon fasza. -
Vajon ebben is elcseszik majd a GPS-t, mint a galaxy S-ben
Ha nem, és ha bírja akksin 3 napig, amiből 6 óra navigáció és 3 óra mobilnet, akkor felveszem a listámra
-
android 2.3-al fog érkezni ?
-
AS
félisten
Nagy erő itt mutatkozik meg:
link
Flash ami optimus 2x et is megfekteti.
És még csak béta szoftver. -
Gabi 8906
senior tag
Én azért megnézném hogy milyen egy 3D-S telo kijelzője.
Ha majd lemegy az ára ennek a teknológiának akkor igen vonzó lehet. Az ikonoknál,menünél, képeknél mind lehetlesz látni a 3D "varázsát"
.(bár tudom hogy hosszútávon szem gyilkos)
Hiába kicsi lesz a megjelenítő 1 tévé képernyőjéhez képest, meglátod hogy lesz rá kereslet.
SGS 2-t vajon ugyan olyan olcsón fogja adni a Telenor mint az 1-sőt? -
David75
őstag
Majd 16 magos proci 7"-os kijelző és 8 giga ddr3 után majd azért rájön a Samsung, hogy nem ezen múlik, hogy egy okostelefon jó vagy rossz?
-
andro_et
tag
-
pzstm
titán
válasz
Oppenheimer #18 üzenetére
Április 12-ét én is megvárom (épp emiatt is..még ha "csak" 768RAM-al érkezik HTC akkor is
-
baleee89
aktív tag
csak tűnik úgy ez a telefon nagyon hajaz az iphone 4-re
-
Oppenheimer
nagyúr
Én amondó vagyok, hogy a HTC Pyramid jobb vásztás. Sokkal jobb kijelző, szebb külső (szvsz) és nem biztos, hogy az Exynos soc jobb lesz az új Qualcommnál. Meg ugye a márka is... a Samu mindig elront valamit
-
pzstm
titán
gyanús, hogy venni fogok egy ilyet, ha magentáéknál is lsez
-
Gabi 8906
senior tag
Nem azt írtam hogy értelme van, hanem hogy látványos fejlődés lessz.
2 magos procit jelenleg csak onnan lehet észrevenni egy telefonban hogy van, hogy a dobozára rá van írva.Még semmi értelmét nem látom annak hogy 2 magos telefonra ruházzak be. Full HD?? Minek. Sima HD is elég nekem. Memóriája meg alig van a telefonoknak. Felvennék egy 20 perces jelenetet full HD-ban, és már alig van memória. Pfff
-
Lotusomega
senior tag
Biztos sok időbe telik ez a 200mhzes tuning
Kell ez egyébként mint melegxar a zsebbe, hagy fogyasszon mégtöbbet, hogy még félnapig se bírja az akksi
-
Probber
őstag
Engem egy konkurens OS felületére emlékeztet ez a kép...
-
Hát nem is tudom. Kezdem unni már ugyanazt a formát csak mindig "forradalmi" belsővel. És ez igaz a mai okos felhozatal 80%-ára. Esetleg valami új, friss, egyedi?
-
Gabi 8906
senior tag
válasz
Napfénysüti #5 üzenetére
Ha odalépsz neki valami alkalmazással vagy játékkal, akkor tuti jól beleharap az akksiba.
Ezek a 2 magos telok menyire melegednek?? -
ForRedGlory
félisten
válasz
Napfénysüti #5 üzenetére
Persze hogy dinamikus
De ez (nagyjából) az összes okostelefonnál így van. -
Napfénysüti
nagyúr
Ez mindig fix 1,2 GHz-es órajelen fog menni vagy ha nincs rá szükség akkor lejjebb tudja venni?
-
JR.CSé
senior tag
Újabb két magos masina.Nem hiszem h nagyon fognak utánna kapkodni.
-
skajwa
senior tag
Lehet, hogy én keverem valamivel, de nem jelent meg már olyan cikk is amiben 1,4-et írtak?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! MSI Z77 MPOWER Z77 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- HP Probook 650 G4 15,6 i5-8350u 8. gen. GYÁRI MAGYAR VILÁGÍTÓ BILL!!!
- BESZÁMÍTÁS! MSI Z370 i5 9500 16GB DDR4 512GB SSD RX6600 8GB Cooler Master MB510L Chieftec 500W
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! MSI Z390 i5 9400F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060Super 8GB Corsair Carbide Series 200R 600W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged