-
Mobilarena
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
ödönbéla
csendes tag
válasz
moli.hu #3670 üzenetére
Dobozt mindenképpen veszek. A kínaiakról már többen is írták, hogy az ő példányuk tönkrement. A Pi-nél nem emlékszem ilyenre, de hátha csak átsiklottam felette, ezért kérdeztem rá.
(#3666) tg44: Kösz a hozzászólást, de ahogy írtam, a pendrive alakú gépekről beszélek. Ami a meghibásodást illeti, az pont az ilyen gyártsunk le olcsón sokat és gyorsan termékeknél fenyeget leginkább. Az jó kérdés, hogy mire lehet használni. Magamnak is azért nem vettem, mert nem tudom, mit kezdjek vele. Egy gyerek esetében viszont inkább kreativitást növelő segédeszközként tekintek rá, mintsem konkrét problémamegoldásként. Hasonlóan az említett legóhoz. Valami haszna csak lesz, még akkor is, ha idővel bekerül a szekrény aljára.
-
ödönbéla
csendes tag
válasz
moli.hu #3659 üzenetére
Köszi szépen!
Én is így gondolkodom (elfelejtettem írni, hogy pendrive-ból is olyat vennék, amelyikre lehet tenni linuxot), ezért is venném neki az egészet. A Pi melletti legerősebb érvnek is a belepiszkálásra való nagyobb ingert érzem (átlátszó doboz, közösség mérete). Viszont ha jobban meggondolom, amit írtál, akkor lehet, hogy mégis az a legfontosabb, hogy ennek már az elsődleges környezete sem egy kvázi komplett rendszer, azaz eleve arra számít, hogy hozzányúlsz, így könnyebben megakadályozza, hogy ellustulj.Még egy kérdés: A Pi mennyire hajlamos a meghibásodásra?
(#3656) Proci85: MK808/802 stb-kről beszélek pendrive alatt.
-
ödönbéla
csendes tag
válasz
moli.hu #3651 üzenetére
Kösz, és miért?
Nekem egyik sincs jelenleg, és ahogy látom, a kínaiak olcsóbbak és erősebbek, viszont a Pi-t bele lehet rakni egy átlátszó dobozba, több a csatlakozója, nagyobb a közössége (bár ez döntően angol nyelvű) és előrébb tart a barkácsolásban. Mi az, amit még érdemes figyelembe venni? -
ödönbéla
csendes tag
Általánosba járó gyereknek ti melyiket vennétek? Ezt vagy valamelyik kínai pendrive-ot?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Netfone
- Spórolós topik
- iPhone topik
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- GTA V
- BestBuy topik
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- További aktív témák...
- Újszerű Gamer Asztali PC Számítógép 2026-ig Garis ASUS H510M-K R2.0 i5 11400F RTX 4060 8GB Dobozába
- Lenovo M900 Mini PC - Core i5 6500T - 8Gb ram - 256GB SSD -több db - ÁFA-s számla is
- vadi új DELL 5090 Micro - Mini PC - Core i5 10500T- 16GB 256GB NVMe SSD -gyári WIFI - több db
- Komplett PC I7-12700KF RTX 4070 TI SUPER! FULL SETUP ASZTAL MINDEN!!
- i5-13600KF, RX 9070, DDR5 32GB, 1 TB M.2, Fractal North TG és sok garancia
- Samsung Galaxy Tab A8 (2021) , 3/32 GB,
- LG 65B4 - 65" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- T Phone Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! Gigabyte B450M R7 2700X 16GB DDR4 512GB SSD RX VEGA64 8GB CM 690 III FSP 600W
- iKing.Hu - Apple iPhone 13 Pro Max - Graphite - Használt, újszerű
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest