- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- One mobilszolgáltatások
- iPhone topik
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Google Pixel topik
Hirdetés
Köszönjük a sok biztatást, támogatást! Egy rövid ideig még féláron tudsz hirdetni, előfizetni!
-
Mobilarena
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
DanielLong
senior tag
válasz
DanielLong #47009 üzenetére
Na közben inkább miniPC mellett tettem le a voksot, most olcsón találtam egy Intel NUC-ot i3-1115G4 procival, TB4 porttal, HDMI 2.0b-vel, Iris Xe grafikával. A portok szempontjából overkill lesz, a CPU meg sajnos csak 2 magos, de az Xe grafika elég potens és így szerintem lesz olyan gyors, mint egy i5-8500t. Esetleg valami ellenvetés, amit nem vettem figyelembe? Linux támogatással gondolom nem lesz baj.
-
-
DanielLong
senior tag
Sziasztok!
Média szervert kerestem otthonra, amikor láttam, hogy épp kijött az új Raspberry Pi 5. Most elbizonytalanodtam, hogy mi lenne nekem jobb, egy Pi5 vagy egy Dell/HP mini PC i3-9100T procival összességében hasonló áron, ha számolom a Pihez szükséges töltőt, házat, mini HDMI kábelt, SD kártyát.A feladatok, amiket erről működtetnék: média szerver 4K HDR filmek lejátszása, Plex és Kodi, transzkódolás nélkül, BitTorrent, biztonsági mentés nagyon ritkán, és amit kipróbálnék, az régi konzolok emulálása.
A Pi mellett szól, hogy kb 2-3W lenne az idle fogyasztása, kisebb és "menőbb", plusz alapból van rajta HDMI 2.0. Egy sima mini PC meg ugye bővíthetőbb, úgy gondolom jóval erősebb, akár Windowst is tehetnék rá, mivel a Linuxot szinte alig ismerem.
Esetleg mondanátok pár pro/kontra érvet még? Pi5 lenne olyan fluid egy Kodi alatt mondjuk, mint egy mini PC?
Új hozzászólás Aktív témák
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! Ryzen 5 5500 / RX 6600XT / 32GB DDR4 / 512GB SSD
- Dell Precision Tower 3620 tervezőgép
- Eladó újszerű belèpő gamer pc! Msi Rtx 3050, 3terra tárhely, 16gb ram +tartozèkok
- Dell 3280 Intel core i3 10100T 8gb ddr4 3,0Ghz 250ssd aio all in one pc
- i5 3570 / 24GB DDR3 / 240GB SSD / GTX 1650/ WIFI, takarítva, pasztázva, telepítve / HP Compaq 8300
- Huawei P20 Lite 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Hp USB-C/Thunderbolt 3 dokkolók: USB-C Universal, G2, G4, G5, Hp Elite/Zbook- Thunderbolt 4 G4
- Utolsó darab - Sennheiser MOMENTUM 4 fejhallgatók
- BESZÁMÍTÁS! MSI A320M R3 4100 16GB DDR4 120GB SSD 500GB HDD GTX 1050Ti 4GB Zalman T7 NBASE 600W
- Samsung Galaxy S23 Ultra 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest