Hirdetés
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Nem semmi: két Nothing kapott egy nagy frissítést
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Xiaomi Mi 8 - így csinálunk csúcsmodellt Mi
- Mobilinternet EU-n kívül, eSIM adatcsomagok használata
- Minden a BlackBerry telefonokról és rendszerről
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- Yettel topik
-
Mobilarena
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
DanielLong
senior tag
válasz
DanielLong
üzenetére
Na közben inkább miniPC mellett tettem le a voksot, most olcsón találtam egy Intel NUC-ot i3-1115G4 procival, TB4 porttal, HDMI 2.0b-vel, Iris Xe grafikával. A portok szempontjából overkill lesz, a CPU meg sajnos csak 2 magos, de az Xe grafika elég potens és így szerintem lesz olyan gyors, mint egy i5-8500t. Esetleg valami ellenvetés, amit nem vettem figyelembe? Linux támogatással gondolom nem lesz baj.
-
-
DanielLong
senior tag
Sziasztok!
Média szervert kerestem otthonra, amikor láttam, hogy épp kijött az új Raspberry Pi 5. Most elbizonytalanodtam, hogy mi lenne nekem jobb, egy Pi5 vagy egy Dell/HP mini PC i3-9100T procival összességében hasonló áron, ha számolom a Pihez szükséges töltőt, házat, mini HDMI kábelt, SD kártyát.A feladatok, amiket erről működtetnék: média szerver 4K HDR filmek lejátszása, Plex és Kodi, transzkódolás nélkül, BitTorrent, biztonsági mentés nagyon ritkán, és amit kipróbálnék, az régi konzolok emulálása.
A Pi mellett szól, hogy kb 2-3W lenne az idle fogyasztása, kisebb és "menőbb", plusz alapból van rajta HDMI 2.0. Egy sima mini PC meg ugye bővíthetőbb, úgy gondolom jóval erősebb, akár Windowst is tehetnék rá, mivel a Linuxot szinte alig ismerem.
Esetleg mondanátok pár pro/kontra érvet még? Pi5 lenne olyan fluid egy Kodi alatt mondjuk, mint egy mini PC?
Új hozzászólás Aktív témák
- 96GB DDR5/ RTX 5070 Ti/ Ryzen 7 7700X/ PRIME X670-P/ Freezer 36/ új, bontatlan/ garancia
- Igényes, esztétikus gamer PC - i5 12400F / 32GB / RTX 3070 / 1TB NVMe / 650W Silver
- Egyedi PC építés Neked, stílusra és teljesítményre szabva
- HP ProDesk 600 G5 i3-9100 16GB 512GB 1 év garancia
- HP ProDesk 600 G5 i3-9100 8GB 256GB 1 év garancia
- Microsoft Surface Pro 8 i7-1185G7 16GB 1000GB 1 év garancia
- Bomba ár! Dell Latitude 5410 - i5-10GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy Note 10+/Samsung Galaxy Note 20/Samsung Galaxy Note 20 Ultra
- Designer 4K Monitor - BenQ PD-2700-U
Állásajánlatok
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
wassermann