- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- CMF Phone 2 Pro - a százezer forintos kérdés
- Samsung SmartTag2 teszt
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- iPhone topik
- Milyen hagyományos (nem okos-) telefont vegyek?
-
Mobilarena
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tényleg, arra nem is gondoltam, hogy az arduino-s megoldás nem teljes, hanem csak IEC busz emuláció. De ahhoz sem lenne indokolt Rpi3B mint alap követelmény, mert még a komplett Vice emulátort is el tudja futtatni teljes drive emulációval egy rpi1/zero, és még annyi tartalék van is benne, hogy kb 2,5x sebességgel tud futni warp módban.
Én az eredeti C64 + emulált drive helyett inkább a teljes emulációt preferálom, az általam épített gép a viszonylag lagos usb kontrollerek helyett közvetlenül GPIO-ra illesztett eredeti C64 joystick-okkal alig észrevehetően lagosabb egy eredeti gépnél, de lehet, hogy nem vagyok elég keményvonalas retro rajongó.
-
Nem rossz ötlet a cikk, mert elég sok mindent tudnék róla mesélni.
Csak az a baj, hogy szerintem kellene mindenféle fotó a készítési folyamatról, de semmit nem készítettem közben (elég sok gányolás is van benne, amit nem szívesen mutatnék meg túl közelről). Na meg cikket sem írtam még.
Ha tényleg érdekel, írok egy blogbejegyzést, azt sem írtam még, egyszer el kell kezdeni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Építő/felújító topik
- Melyik tápegységet vegyem?
- CMF Phone 2 Pro - a százezer forintos kérdés
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Autós topik
- Samsung SmartTag2 teszt
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- EAFC 25
- További aktív témák...
- Lian Li 011Dynamic Evo/RTX4070Super Eagle OC/Intel Core i5-14600K/DDR5 G.Skill Trident Rgb 6000MHz
- MSI MPG Z390 GAMING EDGE AC Alaplap + Intel Core i7-8700K
- Kezdő Gaming PC - MSI 390, i7 8700K, RX Vega 56, 16 GB RAM
- GIGABYTE Z390 M Alaplap + Intel Core i7-9700K + Be Quiet! SHADOW ROCK 2
- MSI Z590-A PRO Alaplap + Intel Core i5-10600KF
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H370 i5 9500 32GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB ZALMAN S2 TG be quiet! 650W
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 4 Slim / PS4 Pro felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X260 - i5-6G I 8GB I 256GB SSD I 12,5" HD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Dell Latitude 5400 - i5-8GEN I 16GB I 512SSD I 14" HD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged