- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat számít
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Egy óra, két rendszer
- Milyen okostelefont vegyek?
- One mobilszolgáltatások
- Yettel topik
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tényleg, arra nem is gondoltam, hogy az arduino-s megoldás nem teljes, hanem csak IEC busz emuláció. De ahhoz sem lenne indokolt Rpi3B mint alap követelmény, mert még a komplett Vice emulátort is el tudja futtatni teljes drive emulációval egy rpi1/zero, és még annyi tartalék van is benne, hogy kb 2,5x sebességgel tud futni warp módban.
Én az eredeti C64 + emulált drive helyett inkább a teljes emulációt preferálom, az általam épített gép a viszonylag lagos usb kontrollerek helyett közvetlenül GPIO-ra illesztett eredeti C64 joystick-okkal alig észrevehetően lagosabb egy eredeti gépnél, de lehet, hogy nem vagyok elég keményvonalas retro rajongó.
-
Nem rossz ötlet a cikk, mert elég sok mindent tudnék róla mesélni.
Csak az a baj, hogy szerintem kellene mindenféle fotó a készítési folyamatról, de semmit nem készítettem közben (elég sok gányolás is van benne, amit nem szívesen mutatnék meg túl közelről). Na meg cikket sem írtam még.
Ha tényleg érdekel, írok egy blogbejegyzést, azt sem írtam még, egyszer el kell kezdeni.
Új hozzászólás Aktív témák
- Motoros topic
- Apple asztali gépek
- Építő/felújító topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Futás, futópályák
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- sziku69: Szólánc.
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Battlefield 6 - Bemutatkozik a többjátékos mód
- További aktív témák...
- Asztali PC , i7 10700 , RTX 3070 , 32GB DDR4 , 512GB NVME , 1.5 TB HDD
- Asztali PC , i5 8400 , 1080 Ti 11GB , 16GB DDR4 , 500GB SSD
- Asztali PC , i7 9700K , RX 5700 XT , 32GB DDR4 , 500GB NVME , 1TB HDD
- Gamer PC , i9 9900 , RTX 3070 , 32GB DDR4 , 500GB NVME , 1TB HDD
- Asztali PC , R5 8400F , RX 5700 XT , 32GB DDR5 , 512GB NVME , 1TB HDD
- Bowers/Wilkins Px7 S2 fejhallgatók
- Lenovo M10 HD 32GB, Újszerű, 1 Év Garanciával
- Bezámítás! Asus ROG STRIX G15 G513IH Gamer notebook - R7 4800H 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1650 4GB W11
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 64GB Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3052, 96% Akkumulátor
- Bomba ár! HP 255 G7 - AMD A4 I 4GB I 128SSD I HDMI I 15,6" FHD I Radeon I HDMI I W11 I Cam I Gari!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest