- Milyen okostelefont vegyek?
- Milyen USB töltőt vegyek?
- iPhone topik
- Yettel topik
- Motorola Moto Tag - nyomom, követ
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Megvan, milyen chipet használ a Pura 80 Ultra
- CMF Phone 2 Pro - a százezer forintos kérdés
- Honor Magic V2 - origami
- Milyen GPS-t vegyek?
-
Mobilarena
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Degeczi
nagyúr
válasz
rolio1 #10210 üzenetére
Harmony
vanOneOpenelec-et fordítottam (muszáj volt, mert a 2x16 kijelzőt egy olyan kínai i2c adapterrel hajtom meg, aminek eltér a lábkiosztása a kernelben szereplőtől, ezt módosítanom kellett a driveren)
Egy régi DVD játékos dobozába építettem be az egészet, és annak volt egy háromlábú infravevője, ami egy-az-egyben kompatibilis - így configolnom nem is kellett semmit, működött azonnal (miután a Harmony vezérlőfelületén vmi MS Mediacenter eszközt adtam hozzá a készülékekhez, és persze egy filmnézési tevékenységhez), mindössze két hátránnyal:
- a ki/be kapcsolási infraparancs ugyanaz, mint az Xbox 360-é, így annak egyszerűen leragasztottam az érzékelőjét, úgysem kell távvezérelni
- az említett felirat/hang váltás még nem megy, ezzel még majd elkísérletezem -
azbest
félisten
válasz
rolio1 #10198 üzenetére
Ez csak normál rev2 változathoz jó (rev1 és rev3 nem). Talán A+/B+ esetén valahogy átkábelezhető. A rev2 plusz csatlakozóit használja, amit a 26 gpio pin mellett van
Léteznek hdmi -> hdmi + spdif leválasztók is, párszor már szó esett róluk a topicban, ahhoz nem kell semmilyen szoftveres támogatás sem. Csak nem sok tapasztalat van vele, mert kevesen vesznek ilyesmit.
-
erikke17
őstag
Üdv.
Én épp most csináltam meg, hogy legyen 5.1 kimenet spdif-en.
Egy Delock HDMI Extractort vettem, Pi-ben bekapcsoltam passhtorugh-ot, optikai kimeneten összekötöttem erősítővel és szépen megy a DTS, Dolby is. Ebben a felállásban az erősítő dekódolja a hanganyagot így az a terhelés sem megy Pi-re.
-
trance89
őstag
átküldöd a hangot hdmi-n dekódolás nélkül (passtrough) az erősítőnek és úgy is jó vagy veszel cubox-ot: [link], ez jóval erősebb és van rajta optikai kimenet is
nekem amúgy egy nexus 4-es 1,2A-es töltőről megy a régebbi B modell, bőven elég neki, szintén csak hálózatról nézem a 720/1080-as filmeket és 1080-as webdl-eket
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen alaplapot vegyek?
- Samsung LCD és LED TV-k
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Házimozi belépő szinten
- Autós topik
- BMW topik
- Path of Exile (ARPG)
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- További aktív témák...
- Gamer Gép - ASUS TUF B660, Intel I9 14900K, 32GB DDR4, RTX 4070 SUPER , 4 TB M.2 SSD, 550W
- Új - Gamer Gép - Gigabyte Z790 EAGLE, Intel i7 13700, 32GB DDR5, RTX 4070, 1 TB M.2 SSD, TT 1000W
- ASUS PRIME B760M-K D4 + Intel I5 12400F + Netac 2x16GB DDR4 3200MHz CL16
- Csere-Beszámítás! Gamer PC Számítógép! R9 3900X / RX 6700XT / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- Brutál ERŐMŰ! Lenovo P710 / 2x Xeon E5 (44 mag!) / 256GB DDR4 / 2x 512 SSD / 8TB HDD / ASUS 1660 6GB
- Keresünk dokkolókat
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B550M R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3070 OC 8GB NZXT H400 fekete Enermax 750W
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- SZÜNETMENTES TÁPOK
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T15 G1 - i5-10GEN I 16GB I 256GB SSD I 15,6" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest