Hirdetés
- Kis méret, nagy változás a Motorolánál
- Realme 9 Pro+ - szükséges plusz?
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Miért fárad gyorsabban az iPhone akku, mint az androidos?
- Samsung Galaxy S25 Edge - a tegnap határán
- Dupla kamerával menekülne az iPhone Air a kaszától
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Kezünkben a OnePlus 15 és az Oppo Find X9-ek
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
-
Mobilarena
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
En teszt erejeig felraktam Zoneminder. Celeron-os pc-re ment fel de nem nagyon volt gyors. Szerintem raspira felrakni nem tul jo otlet, illetve meg kene nezni mennyire megy floppul, de nem raknam ra a fejemet.
Motion
Ez a kulcsszo.
En mindenhova raknek raspit, motion-nel, illetve VPN-t. Mivel a vegpontokon mobilnet van csak, ezert nekik kellene vpn-nel egy altalam fix IPvel rendelkezo gepre es onnan athuzni pl archivalas celjabol az anyagot.
-
steveetm
őstag
Persze ahhoz ami szeretnél már ez is overkill, szóval nyugodtan lehet menni lefele.
rPi-hez képest biztos nem ütközöl korlátba, szerintem teljesen baráti ára van, csak memóriát kell venni hozzá, illetve igény szerint tápot venni vagy gányolni, dc táp sem esélytelen, ha találsz olyan modellt olcsón.
Fogyasztásban is egy használt dzsunka pc alatt leszel, cserébe tulajdonképpen bármit megcsinálhatsz vele, biztos nem ütközöl korlátokba. Modelltől függően még USB3-ad is lesz.
Legproblémásabb része talán házat fabrikálni hozzá, de abszolút nincsenek elszállt méretei.És ha már ez, akkor akár a rögzítés is mehetne helyileg is, igény szerint. Persze boot sd/usb akármiről és távoli rögzítés sem probléma.
Egyébként Synology NAS-t mondanám én is, de ott elég erős kontra, hogy kamerákhoz a NAS-on felül kölön licencet kell venni
Az már biztos nem a baráti árkategória.Üdv.: steveetm
-
tvamos
nagyúr
Synology NAS-ok tudnak USB-n webkamerat, IP kamerat kezelni, sot, talan az uj firmware meg usb-s GSM modemet is kezel... de mar ez sem ipari cucc.
Hasznalt PC? Ennyire arerzekeny a projekt?
Akkor lehet jobb olyen usb routert keresni, ami moddolt firmware-rel tud webcam-t kezelni, az eleg stabil tud lenni. Bar bevallom, meg nem probaltam elesben.
Új hozzászólás Aktív témák
- -ÚJ,2 ÉV GAR- DDR5 GAMER PC: RYZEN 5 8400F/9600X +RX 6600/6700XT +16-64GB DDR5! SZÁMLA! 70 féle ház!
- Fehér prémium gamer PC Ryzen 7 7800X3D + RTX 5070 AERO OC + 32 GB DDR5 - ÚJ!!!
- Ryzen 7 5800x + Radeon 7800XT + 32 GB DDR4, 1 TB NVME - GAMER PC
- GAMER PC - Asus B450 + Ryzen 5600x + 32GB DDR4 + Sapphire Radeon 6700 XT NITRO+ (SOK GARI)
- Ryzen 7 7800X3D + RTX 3080 + DDR5 + NZXT Kraken 280 Prémium, játékra optimalizált gép
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Green -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3898, 100% Akkumulátor
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro Max 256GB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3685 100% Akkumulátor
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S23/Samsung Galaxy S23+/Samsung Galaxy S23 Ultra
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- iPhone 12 Pro 128GB Pacific Blue - 1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3259,100% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Az már biztos nem a baráti árkategória.
wassermann