- A lapkakészlet és az akku különbözteti meg a Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro-t
- Karaktere biztos lesz az első Nothing fejhallgatónak
- One mobilszolgáltatások
- iPhone topik
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Ilyen lesz a Fairphone 6
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- EarFun Air Pro 4 - a cél a csúcs
- Milyen okostelefont vegyek?
-
Mobilarena
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
BB9360
aktív tag
válasz
cinemazealot #20365 üzenetére
Kösz! -
BB9360
aktív tag
válasz
cinemazealot #20363 üzenetére
Kösz mindenkinek!
Végül még az éjjel megrendeltem mindent az fdh-n, összesen 21k lesz, csak a táp érkezik később, mert az épp nincs.
Szerintem sokkal olcsóbban most nem nagyon találtam volna (3 d nyomtatóm nincs), ráadásul azért a pár ezresért (félreértés ne essék, minden fillér kiadása számít és alapos mérlegelés után történik csak meg) nem érte volna meg a macera.
Magán az eszközön megtakaríthattam volna 2,5k-t (ha nem kérem a noobs-os SD-t), ennyiből kaptam volna üres SD-t, OK, de nem akartam még ezzel is foglalkozni.Elég macera lesz a beüzemelés és működtetés, legalábbis tartok tőle...
Tényleg köszönöm a segítő hozzászólásokat, félek, lesznek még kérdéseim
.
-
BB9360
aktív tag
válasz
azbest #20355 üzenetére
Jó, hogy mondod, akkor ő lesz a nyerő. Persze, közben a tápegység elfogyott...
Azt jól gondolom, ohgy egy ilyen csomag esetén (model, ház, táp és sd noobs-szal) egyszerű az indulás, és már csak egy média lejátszó programot kell letölteni ahhoz, hogy menjen a zene és film lejátszás?
-
BB9360
aktív tag
Köszönöm mindenki segítségét!
Nem hiszem, hogy pár ezer ft-ot spórolni szeretnék, ha olyan funkciókról kell lemondjak, amik később jól jöhetnek. Ráadásul, hogy jól sikerült megértsem, akkor a farnell-en összeállított csomag 23k áfástul, ez nem para. Mindösszesen az a kérdés, hogy ezt vagy inkább a rpibolt-ost, ami 26,5k szállítással, de csak 8GB-s kártyával. Viszont hazai, ugyan nekem vidék, de a málnapc-s csomag 29k, igaz, hogy 16GB-s kártyával.
Szerintetek?@azbest
igen, de most egyelőre csak a média része érdekel, a többi meg kiderül. Addig a kiegészítők is lehetnek olcsóbbak. Na, pl. ezért is inkább a 3-ast venném, hogy picivel több időt nyerjek... -
BB9360
aktív tag
válasz
azbest #20351 üzenetére
Köszönöm a választ!
Upsz, pedig megnéztem, ezek szerint nem jól...
Ezekről az olcsó androidos lejátszókról csak rosszat olvastam, inkább kihagynám. Egyedül a Pi-ről írtak inkább jókat. Ráadásul, ha egyszer lesz időm, és belejövök, akkor igazán ki is használhatom másra is, nem igaz?
-
BB9360
aktív tag
Üdv!
Új nekem ez a raspberry, ráadásul nem is vagyok számtech guru.
Elsősorban média lejátszót keresek, mert a WD HD TV-m egyrészről sosem volt a csúcsok csúcsa, elég régi is (gen 1) és elkezdett haldoklani, ráadásul nem játszik mindent, és amit igen, azt sem kadenciahelyesen.
Volt nálam egy Asus O'Play HDR-P1 is, valamiben jobb volt, de az sem volt tökéletes.
Új, full HD Sony tv-m van, se a 4K, se a 3D nem érint (egyelőre).
Ennek megfelelően fullHD tartalmakat nézek leginkább (mkv, bdiso), de van persze régről avi és dvd iso is. Zenét flac, mp3 formátumban hallgatok, amikor nem cd-t vagy hanglemezt...
Eddig külső hdd csatlakoztatásával oldottam meg a digitális tartalom lejátszását, de szeretném, ha menne hálózaton is. Erre vagy wifi-t (netgear wnr2000 v3 routeren keresztül) vagy lan-t gondoltam.
Erre keresek megoldást. Szimpatikusak a dedikált média lejátszók, de ahogyan láttam, egyrészről a plug'n'play már a múlté, másrészről a Himedia Q5 Pro-t nézve is 60k körüli összegűek.
Itt jött képbe a Raspberry, ami lehet média lejátszó és idővel akár sokkal több is. Ugyanakkor teljesen távol áll tőlem a számítástechnika, nem igazán akarok és tudok különböző programozással foglalkozni. Ha ezt meg lehet úszni egy előre telepített rendszerrel, akkor az lenne a legjobb.A Farnell-en néztem ezt, ez jó lehet?
Garancia és egyéb támogatás működik, ha innen veszi az ember?Vagy inkább ez?
Mindkét megoldás esetén kellene még hozzá a Kodi, igaz? Azt hogy és honnan?
Előre is köszönöm a mielőbbi válaszokat!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- GAMER PC - RTX 4070 Ti - Ryzen 7 5700x - 32GB DDR4 - 1TB Nvme SSD
- Eladó konfig! Ryzen 7 7800X3D 2TB SSD 64GB DDR5 RX9070XT 16GB!
- Asus Prime B560M-K + i5 11500 + be quiet! + 32 Gb Patriot Viper 3.200 Mhz Beszámitok!
- Eladó Konfig Ryzen 7 7700 32GB DDR5 1TB SSD RX6800XT 16GB!
- 5700x / B550i ITX Aorus / 32GB HyperX / Lianli vízhűtés /1000 SFX-L corsair táp/ 1TB nvme
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- PlayStation Plus Premium előfizetés 3416 Ft / hó áron!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X250 - i5-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 12,5" HD I Cam I W10 I Garancia!
- AKCIÓ! Intel Core i9 14900K 24 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest