Hirdetés
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- iPhone topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Lesz is reklám a Nothing telefonjainak zárképernyőjén, meg nem is
- Poco F8 Ultra – forrónaci
- Tokgyártó leplezi le újból a Galaxy S26 Ultra formáját
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- CES 2026: Aláírjuk a Motorola Signature mutatós külsejét
- Apple iPhone 13 mini - miért nem veszik elegen?
Aktív témák
-
CsendPenge
őstag
Üdv!
No, először is, nem ártana elolvasni ezt:
[L]http://prohardver.hu/rios2_cikk.php?id=48[/L]
Nem írtátok, hogy pontosan milyen vezérlőtök van az alaplapon. Egy valamire azonban most felhívnám a figyelmeteket: az alaplapra integrált RAID vezérlőknél van egy olyan jumper, amivel lehet állítani, hogy IDE csatolóként, vagy RAID-ként működjön. Ha egy mód van rá, mindegyik vinyónál egyértelmű legyen a jumperelés. Tehát _nem_ [Cable Select]. Nem próbáltam még ilyet, így nem tudom, hogy egy madzagon kell lennie a két vinyónak, vagy lehet külön madzagon is. Nekem is van ilyen az alaplapon, kipróbáltam egyszer, hogy mit szól, ha RAID-nek jumperelem. Nos, erre megjelent egy olyan opció, hogy nyomjak meg egy (nem emlékszek melyik, asszem Ctrl+F - nálam) billentyűt, és akkor be tudok lépni a vezérlő menüjébe. Itt lehetett volna (szerintem) a tömböket illetve az üzemmódot definiálni. (erről bővebben a fenti linken)
Csak egy kérdés: tényleg szükségetek van ilyen adatbiztonsági szintre? Vagy csak megtetszett a neve, és ha má' van a lapomon... Ha komolyan szükségetek van erre a megoldásra (bevallom, szkeptikus vagyok kissé...) akkor (innen, a fórumról származó info) ne nagyon bízzatok az integrált RAID vezérlőkben. Ha jó minőségű, megbízható megoldásra van szükségetek, akkor egy plussz kártya... -
bzsolt
csendes tag
Hello!
Van itten egy RAID-es abit be-7 meg ket hdd + egy cd. Azt írja a doksi, h az IDE3 és IDE4-et használjam RAID-hez. OK. Bedugtam CD-t primary masternek, két hdd-t szintén masternek ide3 és 4-be. csak annyi a baj, hogy így telepítésnél baromira nem lát az xp egy darab vinyót se.
Mit tegyek?
Kösz,
zs -
Bally
senior tag
Azért hozzászólhatna valami hozzáértő(bb) ember is! :D
-
cyberdoom
tag
ok. köszi
-
Bally
senior tag
Tedd külön kábelre őket masternek!
Nem valószínű, hogy gyorsabb lesz a másolás, mert a negyedik vinyó úgyis lassabb, tehát ez lekorlátozza, talán, ha a 4.-ik ről másolsz ezekre, akkor lesz gyorsabb....
Ismétlem talán :D
Ha a 4.-ik HDD-re másolsz, akkor a másolást annak az írási sebessége korlátozza, tehát gondolom ennél nemigen van gyorsabb vinyó, úgyhogy nem is lesz gyorsabb...
(szerintem) -
cyberdoom
tag
semmi ?
-
cyberdoom
tag
Sziasztok. Van a gépemben 3HDD ebből szeretnék 2-t raidbe kötni úgy hogy egynek látszódjon és a lehető leggyorsabban működjön a másolásnal. Ha irni akarok róla, ha olvasni akarok róla. 2DB 120GB 8MB Maxtort szeretnék raidbe kötni amúgy. Hogy csináljam. Külön-külön tegyem őket az alaplapi raid vezérlőn, vagy 1 kábelen legyenek stb.....??!! Mennyivel lesz gyorsabb a másolás raiden keresztül ? Persze egy 4.-ik HDDre szeretnék másolni. Egyáltalán gyorsabb lesz ???!!
Köszönöm a segitséget előre is !
Aktív témák
Hirdetés
- ASUS notebook topic
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Milyen processzort vegyek?
- 3D nyomtatás
- Aim training (Aimlabs, Kovaak's, Aimbeast stb.)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- További aktív témák...
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G6 - i7-8GEN I 16GB I 512GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo X13 G2i - i5-1135G7 I 16GB I 256SSD I 13,3" WUXGA Touch I W11 I Cam I Gari!
- Bomba ár! Lenovo X1 Carbon G7: i5-8265U I 8GB I 256SSD I 14" FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! HP EliteBook 845 G7 - Ryzen 5 4650U I 16GB I 512SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Gari
- Bomba ár! Dell Latitude 5510 - i7-10G I 16GB I 512SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari!
- iPhone 11 Pro Max 64GB Midnight Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4377
- LG 65" 4K wifis okos TV 65UR76003LL
- Bomba ár! Dynabook Portege X30-F - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD I BillSér I Cam I W11 I Gari!
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro+ 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Gamer Egér RGB!!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest