- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Mobil flották
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Poco X3 Pro - hardverfrissítés
- NFC Ring, avagy gyűrű, amivel fizetni is lehet
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Milyen okostelefont vegyek?
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Magisk
- Telekom mobilszolgáltatások
Új hozzászólás Aktív témák
-
Hát ugye igyekezni kell minél gyorsabb winyókat használni.
Nálunk SAS 300asok vannak a tárolóban. A rá épülő rendszer virtualizált, és a gépek ramját cacheként felhasználva tovább gyorsulnak az adatok elérése. 16 és 32GBos adatbázisszervereink vannak.
Persze kell alájuk egy komoly infrastruktúra és UPS, hogy ne legyen adatvesztés ha megáll valami.
Illetve mindig legyen idő visszaírni mindent a merevlemezekre.Otthon van egy 4 DB 1.5TB 5900as Sata3 winyokból álló RAID 10es tömböm. Ott több mint 150MB átvitelt mértem használat közben. Játszottam, futott a rendszer és még 100MB-al másoltam a letöltött torrenteket hálózaton a régi gépről az új tömbre. Tiszta teszteken gyorsabban megy, de ugye használat alatt mindig lassabb.
-
brd
nagyúr
Az egy logikai adat az OS (gép) által látott lemezen, független a RAID vezérlőtől. Ez a partíciós tábla formája. Tehát nem, a RAID-vezérlő setupjában ezt nem tudod módosítani, mert az OS írja rá az általa látott lemezre, adatként. Nálad, ha a telepítéskor üres volt a lemez, akkor azért lett MBR valószínűleg, mert a gép nem EFI BIOS( tudom, az EFI a BIOS új neve, de nekem akkor is BIOS marad, lévén, ugyanazt csinálja, csak az Intel marketingesei két kokóparti között kitaláltak egy új nevet, amit el lehet adni újként a parasztoknak)-szal bír, vagy esetleg nem EFI módban működik (ilyen is van). Ez kell ugyanis ahhoz, hogy bootolni tudjon GPT rendszerű lemezről a gép.
-
brd
nagyúr
Remélem, te csak úgy próbálkozol, és nem valami cégnek végzel munkát, mert alapvető hiányosságok vannak (ami persze nem baj, mindenki így kezdi, csak akkor nem ezzel kellene egyelőre foglalkozni). Azért nem tudsz mit kezdeni a 2TB+ területtel, mert a lemezed ún. MBR rendszerű, ebben pedig van egy 2TB-os korlát. A partíció(k) létrehozása előtt konvertálni kellene ún. GPT rendszerűre (a lemezen jobb gomb és ott lesz ilyen lehetőség, ha nincs a lemezen partíció).
Az előzőre: erre csak egy bűvös szóval lehet válaszolni: vezérlőfüggő. Vagy tudja, vagy nem. Leírását megnézni, esetleg kipróbálni a gyakorlatban, az a biztos.
-
brd
nagyúr
64K-128K, és válaszd ki a szimpatikusabbat.
Ha nagyon fontos a minél magasabb teljesítmény, akkor mérd le magadnak, hogy az adott vezérlővel, az adott HDD-kkel, adott OS alatt mi a leggyorsabb (vagy használj SSD-t
). A sector size gondolom ugyanaz, mint amire a #7869-ban válaszoltam...
-
Mi a Datastoragen 12 diszkből 11et használunk és a 12. van meghagyva sparenek. Persze amikor szűkös lett a hely kapásból behúztam a tömbbe, mint olcsó gyors megoldást.
Szóval általában kisebb cégeknél ahhoz nyúlnak elsőre.
/ Persze nekünk van 7*24 es cseregarink mindenre így voltunk hajlandóak belemenni / -
brd
nagyúr
Lehet azzal is, és a videoban biztos nem beszélnek hülyeséget, normális minőség, jól érthető a szöveg, valószínű hozzáértő készítette (nem néztem végig). Mondjuk én servertelepítés előtt sosem indítottam még azt a CD/DVD-t azért, hogy RAID-et beállítsak vele, hanem a RAID vezérlő saját setupjában csináltam ezt meg. De ez téged ne zavarjon, a videoban leírt módszer a "normális" a HP szerint.
Új hozzászólás Aktív témák
- WD Black SN850P 4TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új, bordás, PS5 - 7300-6600 MBs - Eladó!
- Eladó használt 250 GB-os SSD-k!
- Crucial T705 2TB M.2 NVME PCI-E 5.0 x4 - Új - 14.400-12.700 MBs - Eladó!
- Western Digital (WD) Black SN850 NVMe M.2 2TB SSD meghajtó! 5300MB/s - 7000 MB/s
- Toshiba Surveillance Pro S300 8TB megfigyelőrendszerekre optimalizált merevlemez
- Apple iPhone 13 128GB / Kártyafüggetlen 1ÉV GARANCIÁVAL
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! MSI B450M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- Canon imagePrograf PRO-6100S plotter - szinte új, 500m2 nyomat
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 8700K 6 mag 12 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged