- iPhone 16e - ellenvetésem lenne
- Mobil flották
- Milyen okostelefont vegyek?
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Azonnali navigációs kérdések órája
- Motorola Edge 50 Fusion - jó fogás
- One mobilszolgáltatások
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Prohardver app (nem hivatalos)
Új hozzászólás Aktív témák
-
kovcsrob
tag
válasz
DrojDtroll #10044 üzenetére
Néha, maikor meglátok egy ilyen táblázatot (és olvasgatok itt) úgy érzem nagyon rondán benézek valamit. (vagy szerencsém volt)
Évek óta használok egy arc 1210 et egy asrock h87 ben. Meg sem fordult a fejemben, hogy nem fog menni. (kompatibilitás stb gondom lehetne)
Amikor a RAID 5 öt összeraktam számomra egyértelmű volt, hogy a három lemez sebessége KB két lemez RAID 0 sebességét fogja hozni. Írásban és olvasásban is. (max kis veszteség a kártya CPU ja miatt)
Ez a táblázat KB azt mutatja, ahogy az alaplapi ment. Ami kicsit olyan volt, mintha nem röptében számolna. KB egy lemez sebessége alá esett be az írás.
Én tévedek és ez az egyszerre gyorsuló írás és olvasás az nem a szokásos dolog a hardveres RAID 5 nél? (ahogy a lemezek számát növelem)
Amikor pár hete szétkaptam a tömböt és átdugtam az alaplapi vezérlőre, meg sem lepődtem, hogy látja. Olvasni nem próbáltam, addigra üres volt a tömb. De azt hittem, hogy ezek mostanra szabványos dolgok. (és csak régen volt a chipsetes kínlódás)
Ha megjön az asr 6805t kártyám újra kell építenem a tömböt?
Lehet simán meg sem fog nyekkenni? (ebben a lapban)
A régi kártyám Kb mindent lemezt olvasott továbbított meghajtóként. Eszembe sem jutott lemezkompatibilitási listát nézni.
Eleve ragaszkodom, az asztalimban a hardveres RAID kártyához. Valahogy az előre olvasási algoritmusoknak köszönhetően folyamatosabb az olvasás. (nem RAID meghajtóknál is) Nem rángatja annyiszor a fejet.
Többet próbálkozik egy egy hibás lemeznél. Az alaplapi simán leolvasott szó nélkül fél fájlokat. (egy egy vacakoló meghajtóról)
A WD green átugrálta és törölte a fájlokat. (aztán keresgéljem, hogy mi csak látszik teljes állománynak) És a HDD továbbra is tökéletes volt a SMART szerint. Az arc 1210 el legalább látványosan próbálkozott előtte. És a végén bejegyezte gyengének a szektorokat.
Tömb szétesés meg hasonló horror dolgok eddig meg sem fordultak a fejemben. Úgy voltam vele, hogy két meghajtó teljes halála a teljes adatvesztés. Újraépítés közben max fájlokat veszíthetek, ha a második meghajtó is elkezd vacakolni(de nem hal le teljesen).
-
törölt tag
válasz
DrojDtroll #10061 üzenetére
-
törölt tag
válasz
DrojDtroll #10059 üzenetére
Vezérlőtől függ. Szoftveresen mindenképp megoldható, és az Intel RST is tudja, beteszed az új vinyót, átállítod a vezérlőt RAID módra, és Windows alól az RST segédprogrammal megcsinálod a RAID1 tömböt. Fel fogja kínálni, hogy úgy hozza létre, hogy megtartsa a HDD adatait.
-
fgordon
senior tag
válasz
DrojDtroll #10041 üzenetére
Igen, szerintem jó számok. Szinte egy fél SSD, bizonyos esetben...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Okos Otthon / Smart Home
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Milyen légkondit a lakásba?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Abarth, Alfa Romeo, Fiat, Lancia topik
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Háztartási gépek
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- iPhone 16e - ellenvetésem lenne
- További aktív témák...
- SK Hynix Platinum P41 2TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7000-6500 MBs - Eladó!
- Toshiba Surveillance Pro S300 8TB megfigyelőrendszerekre optimalizált merevlemez
- 8TB WD Red NAS 100/100/ garancia/ ingyen foxpost
- WD Black SN850P 4TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új, bordás, PS5 - 7300-6600 MBs - Eladó!
- Elado hasznalt 120GB-os SATA SSD-k!
- Samsung Galaxy S25 Ultra 1TB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRCSÖKKENTÉS LG 24" full HD LED IPS monitor (HDMI, DSUB, jack) eladó
- Bomba ár! HP Elitebook 8570W - i7-QM I 16GB I 750GB I 15,6" HD+/FHD I Nvidia I W10 I Garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- PS5 konzolod megvásároljuk: Budapest, Kecskemét, Szeged, Debrecen vagy akár GLS futárt küldünk!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest