- OnePlus 15 - van plusz energia
- Xiaomi 17 - még mindig tart
- Xiaomi 17 Ultra - jó az optikája
- Huawei Watch GT Runner 2 – óra a futóra?
- A Honor profi iPhone másolásban
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Vivo X300 - kicsiben jobban megéri
- Google Pixel 10 és 10 Pro összehasonlító gyorsteszt
- Íme az új Android Auto!
- Yettel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
klepto
addikt
Sziasztok!
Először is elnézést, ha a következő kérdésemet már hosszan kitárgyaltátok, de nincs kedvem 4530hsz-t elolvasni.
Tényleg bocsi érte…
Szeretném gyorsítani a gépem, és a szűk keresztmetszet a vinyó, ha jól tudom.
Ma bementem egy boltba, és tanácsot kértem, hogy lehetne gyorsabb a gépem. Az eredeti elképzelés az volt, hogy raptor rendszernek és telepített alkalmazások futtatására, illetve 1 Tb vinyó adattárolásnak. A boltos erre azt mondta, hogy szerinte a Raptor irreálisan drága, ő a RAID 0-t ajánlja, mert az tényleg gyorsít a rendszeren. Szerinte gyorsabb, mint a Raptor. Ő úgy magyarázta, hogy a 0-s RAID nem tükröz, hanem az 1-eseket az egyik, a 0-s adatokat a másik vinyóra írja, így a program egyik felét innen, másik felét onnan húzza be, ezáltal gyorsabban tölt be minden adatot, és jelentősen gyorsítja az egész rendszert.
Nekem ez picit fura, de mivel nem értek hozzá, ezért inkább titeket is megkérdezlek.
Ez valóban így van?
Ha nem, akkor mi az a megoldás, aminél nem lesz szűk keresztmetszet a vinyó, és amitől ténylegesen gyorsulhat a gép általános működése?
A válaszokat előre is köszönöm, és elnézést, ha erről már sokszor volt szó
Új hozzászólás Aktív témák
- SAMSUNG PM9A1 1TB M.2 NVME PCI-E 4.0 - 100/100 -as - Eladó!
- Samsung 870 QVO 1TB SATA SSD (bontatlan, új)
- AKCIÓ! 4TB Corsair MP600 Pro XT NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- 2 db WD Purple 4TB SATA HDD (100/100% hibátlan állapot, HD Sentinel képekkel)
- 2db WD Purple 3TB HDD (WD30PURX) - 100/100% Kondíció, Hibátlan!
- Akció! Gamer PC-Számítógép! Intel Ultra 5 245K / RTX 3080 10GB / 16GB DDR5 / 1TB SSD!
- Samsung Galaxy S23 Ultra / 8/256GB / Kártyafügetlen / 12Hó Garancia
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- PlayStation Okosító Blu-ray lemezek - PS4 GoldHEN Loader / BD-JB Lapse és PS5 Auto Jailbreak AIO
- Xiaomi Poco X7 Pro 256GB,Újszerű,Dobozaval,12 hónap garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest