Új hozzászólás Aktív témák
-
mihal
csendes tag
válasz
Victor Súgó #1784 üzenetére
-
cousin333
addikt
válasz
Victor Súgó #1763 üzenetére
Az absztrakt osztályt valóban benéztem, de egyébként nem értettem félre.
Én is láttam, hogy nincs saját doksi, de pont ez a lényeg: minek? A PyQt csak egy wrapper a C++ implementációhoz. Ugyanazokat az osztályokat, metódusokat, paramétereket használja, csak éppen "pythonosan". Teljesen felesleges mindent duplán leírni, a dokumentáció használatához meg nem kell C++ tudás. Te egy random példát hoztál, én meg annak alapján leírtam, hogyan kell használni. Amúgy - mint írtam - a QtDesigner sok terhet levesz az ember válláról.
Az absztrakt osztályoktól nem tudom, mit remélsz, de a Python is támogatja őket a gyári abc modullal.
Szokjon C++-ra, akinek két anyja van...
-
justmemory
senior tag
válasz
Victor Súgó #1754 üzenetére
Szia,
én ugyan nem python3-omhoz használom (nem tudom mekkora különbség lehet...), de pygtk/hildon vonalon mozgok, mert nokia n900-as telóm van (python 2.5 van hozzá gyárilag...), és noha ahhoz is "jó" a pyqt, én a pygtk/hildon-t kezdtem el használni, és használom a mai napig is (meg amíg a telefonom bírja...
)
-
törölt tag
válasz
Victor Súgó #1772 üzenetére
Itt van magyarázat, hogy miért nem megy linuxon a pip:
https://wxpython.org/pages/downloads/ -
törölt tag
válasz
Victor Súgó #1770 üzenetére
Amennyire emlékszem, linuxra a Phoenix sosem ment fel pip-pel. Azt hiszem wheel csomagból tudtam telepíteni, de már nem emlékszem hogy. Ubuntura csak a 2.8-ból volt csomag a 4.0-ból. Előbb utóbb szerintem minden nagyobb disztribúción lesz majd csomag.
-
törölt tag
válasz
Victor Súgó #1768 üzenetére
Valójában a Qt az, amire ránéztem. /tmp-ből kiindulva linuxon próbáltad. Linuxon a pip install nem nagyon megy. Arch alapú disztrókon van csomag. Windowson a pip install megy, csak előbb frissíteni kell a pip-et.
-
törölt tag
válasz
Victor Súgó #1765 üzenetére
Honnan veszed, hogy nem ismerem?
Szerintem nem írtam ilyet. -
törölt tag
válasz
Victor Súgó #1763 üzenetére
Ha nem akarsz C++ foglalkozni, akkor tudom javasolni a wxPython-t. Sokáig nem volt hozzá Python3 támogatás, de már van . Van hozzá normális dokumentáció, GUI tervező. Igaz fapadosabbnak tűnik, mint a Qt.
-
cousin333
addikt
válasz
Victor Súgó #1761 üzenetére
Elsőre szokatlan lehet, de igazából nem bonyolult, hála pl. a PyQt-nek. Nem is kell érteni a C++-hoz. Egyszerűen példányosítod a QAbstractSlider-t a PyQt5.QtWidgets modulból, ahogy bármelyik Python osztállyal is tennéd. A C++-os súgó pedig felsorolja a hozzá tartozó metódusokat (Public Functions) és tulajdonságokat (Public Slots), amiket setter/getter-ként kell használni, ugyanazzal az elnevezéssel, ami a dokumentációban szerepel. Valamint leírja a signal-okat, amikkel más függvényeket lehet rendelni bizonyos eseményekhez (pl. a gomb meg lett nyomva).
-
cousin333
addikt
válasz
PyQt: mit nem találtál a dokumentációban? Szerintem csak arra kell figyelni, hogy a verziószám megegyezzen, amúgy nem volt gondom vele, csak a logikájára kell ráérezni. Igaz, nem használtam olyan intenzíven/sokat.
Nem triviális elkezdeni - ahogy szerintem a többit sem - de pl. az Anaconda disztribúció tartalmazza a QtDesigner-t, amivel fogd és vidd technikával lehet GUI ablakokat létrehozni és elmenteni. Innen már csak pár sor Python kód, és be is töltötted, csak a mögöttes logikát kell hozzátenni a slot-okkal meg az érték kiolvasásokkal, ami már egyszerűbb.
Egy másik - mások által sem említett - alternatíva, amit én még nem használtam, csak olvastam róla, de érdekesnek tűnik, az a Kivy.
-
BoB
veterán
válasz
PyGtk-> pygobjectQt részen meg
Qt for Python, ez a hivatalos de nemtom hol tart, legutóbb még csak techincal preview volt. -
sztanozs
veterán
válasz
Én nem csinálnék GUI-t pythonban, csak ha nagyon muszáj. Nagyon muszáj?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple MacBook
- Kecskemét és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Renault, Dacia topik
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- A Micron újszerű módszerrel javítja QLC-s SSD-jének sebességét
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Cyberpunk 2077
- Autós topik
- Autóápolás, karbantartás, fényezés
- TCL LCD és LED TV-k
- További aktív témák...
- Honor 400 Lite 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- iPhone 12 Pro Max / 128 GB / 88%-os akku / gyári független / Pacific Blue
- GAMER PC : RYZEN 5 4500 / 16GB DDR4 / ASUS RX 480 8GB / WiFi / Bluetooth / 512GB M.2 SSD / 500GB HDD
- Dell Latitude 7390, 13,3" FHD IPS , I5-7300U CPU, 16GB DDR4, 512GB SSD, WIN 11, ( olvasd végig )
- ÁRCSÖKKENTÉS Dell Latitude E6320 notebook eladó
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H370 i5 9500 32GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB ZALMAN S2 TG be quiet! 650W
- TP-Link Archer C1200 Router eladó (1200 Mb/s Wi-Fi)
- AKCIÓ! MSI B550 R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA MSI 650W
- 12.000 ft tól elvihető ELITRO Bankmentes , kamatmentes vásárlás .Cooler Master GM2711S Monitor
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged