Hirdetés
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- iPhone topik
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Minden a BlackBerry telefonokról és rendszerről
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Megjöttek Magyarországra a Redmi Note 15-ök, január 22-től ennyiért kaphatók
- Itthon is elérhető a OnePlus 11 és a Buds Pro 2
- OnePlus: Settle Down, nem megyünk sehova
Új hozzászólás Aktív témák
-
cousin333
addikt
Igen, valahogy úgy.
Ami a GUI-t illeti: Pythonban több út is vezet az igazsághoz. Egyszerű modul elvileg a tkinter ami tulajdonképen része az alap Python telepítésnek. Segíteni nem tudok benne, sose használtam...

Másik, komolyabb opció a Qt keretrendszer, amit a pyqt és társai tesznek használhatóvá. A korábban említett WinPython disztribúcióban pl. benne van minden, ami ehhez kell, például a Qt designer nevű program, amivel kézzel gyárthatsz (drag'n'drop módszerrel) égy ui kiterjesztésű GUI leíró fájt, amit pár sor kóddal Pythonban is használatba vehetsz. Szerintem nem triviális, de sokat ki lehet hozni belőle. video
Az általad említett feladathoz ugyanakkor szerintem remekül passzolna az IPython, újabb nevén Jupyter, ami egy továbbfejlesztett parancssori környezet, Az IPython Notebook ugyanakkor a böngészőben futtatja a Pythont! Egy vagy több soros cellákba írhatsz kódot (vagy szöveget), amit cellánként lehet végrehajtani, akár tetszőleges sorrendben. Nagyon jó adatok feldolgozásához, kísérletezgetéshez. A cella kimenete lehet szöveg (pl. mint a print), grafikon (pl. matplotlib), de már használhatsz widgeteket (lásd gomb és csúszka, meg ilyenek). Ezek elmenthetők HTML-ként is és megoszthatók. Az IPython egy külön csomag, de alapból benne van az Anaconda és Winpython disztribúciókban.
Ha statisztikai szoftvert szeretnél írni, akkor nagyon tudom ajánlani a pandas modult (bemutató, bemutató2). Sok hasznos, praktikus funkció, bőséges dokumentáció. Ez a csomag is része az Anaconda és a Winpython disztribúcióknak.
Új hozzászólás Aktív témák
- Óra topik
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Gurulunk, WAZE?!
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- Formula-1 humoros
- Elemlámpa, zseblámpa
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Konteó topic
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Riasztó topik
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- í kilenc! AKCIÓS PRECÍZIÓS KÉSZÜLÉK! 16" i9-13950HX 64GB RAM 1TB Nvidia RTX 3500 ADA 12GB 1 év gar
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro Max 256GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3756, 100% Akkumulátor
- Azonnali készpénzes Intel i5 i7 i9 8xxx 9xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro 128GB Space Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4022
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest