Hirdetés
- Honor Magic V5 - méret a kamera mögött
- iPhone topik
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Google Pixel topik
- EarFun Air Pro 4+ – érdemi plusz
- Amazfit Bip 6 - jót olcsón
- One mobilszolgáltatások
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Samsung Galaxy Watch8 és Watch8 Classic – lelkes hiperaktivitás
Új hozzászólás Aktív témák
-
cousin333
addikt
Igen, valahogy úgy.
Ami a GUI-t illeti: Pythonban több út is vezet az igazsághoz. Egyszerű modul elvileg a tkinter ami tulajdonképen része az alap Python telepítésnek. Segíteni nem tudok benne, sose használtam...

Másik, komolyabb opció a Qt keretrendszer, amit a pyqt és társai tesznek használhatóvá. A korábban említett WinPython disztribúcióban pl. benne van minden, ami ehhez kell, például a Qt designer nevű program, amivel kézzel gyárthatsz (drag'n'drop módszerrel) égy ui kiterjesztésű GUI leíró fájt, amit pár sor kóddal Pythonban is használatba vehetsz. Szerintem nem triviális, de sokat ki lehet hozni belőle. video
Az általad említett feladathoz ugyanakkor szerintem remekül passzolna az IPython, újabb nevén Jupyter, ami egy továbbfejlesztett parancssori környezet, Az IPython Notebook ugyanakkor a böngészőben futtatja a Pythont! Egy vagy több soros cellákba írhatsz kódot (vagy szöveget), amit cellánként lehet végrehajtani, akár tetszőleges sorrendben. Nagyon jó adatok feldolgozásához, kísérletezgetéshez. A cella kimenete lehet szöveg (pl. mint a print), grafikon (pl. matplotlib), de már használhatsz widgeteket (lásd gomb és csúszka, meg ilyenek). Ezek elmenthetők HTML-ként is és megoszthatók. Az IPython egy külön csomag, de alapból benne van az Anaconda és Winpython disztribúciókban.
Ha statisztikai szoftvert szeretnél írni, akkor nagyon tudom ajánlani a pandas modult (bemutató, bemutató2). Sok hasznos, praktikus funkció, bőséges dokumentáció. Ez a csomag is része az Anaconda és a Winpython disztribúcióknak.
Új hozzászólás Aktív témák
- PH! Darts
- Hobby elektronika
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Honor Magic V5 - méret a kamera mögött
- Robotporszívók
- Epic Store Ünnepi Ajándékozás - 12. nap: Viewfinder
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Sorozatok
- Gyúrósok ide!
- További aktív témák...
- EIZO FlexScan EV2495 Made in Japan! 1920x1200 IPS USB-c állítható magasság, PIVOT 2024-04 gyártás!
- 10 DB Lenovo ThinkPad Laptop X13 G2 G3, T14 G3 G5, T14s G4 G6, P15 G1 G2
- RAM memória Crucial Pro OC Gaming 16GB DDR5 6400MHz CL32 Black - bontatlan, új
- Dell Latitude 7420, 14" FHD IPS kijelző, i7-1185G7 CPU, 16GB DDR4, 256GB SSD, W11, Számla, 1 év ga
- Corsair 64GB KIT DDR4 3200 MT/s CL16 Vengeance LPX - bonatlan, új
- ÚJ HP OmniBook Ultra Flip 14"OLED 2,8 K 120Hz - Ultra 7 256V - 16GB - 1TB - 2,5 év gari - MAGYAR
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S23/Samsung Galaxy S23+/Samsung Galaxy S23 Ultra
- Apple iPhone 16 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 25GR75FG - E-Sport Monitor - FHD 360Hz 1ms - NVIDIA Reflex + G-sync - AMD FreeSync - HDR 400
- Apple Magic Mouse A3204 (USB-C)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest