Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• cousin333

addikt

válasz oszi666 #423 üzenetére

Igen, valahogy úgy.

Ami a GUI-t illeti: Pythonban több út is vezet az igazsághoz. Egyszerű modul elvileg a tkinter ami tulajdonképen része az alap Python telepítésnek. Segíteni nem tudok benne, sose használtam... :)

Másik, komolyabb opció a Qt keretrendszer, amit a pyqt és társai tesznek használhatóvá. A korábban említett WinPython disztribúcióban pl. benne van minden, ami ehhez kell, például a Qt designer nevű program, amivel kézzel gyárthatsz (drag'n'drop módszerrel) égy ui kiterjesztésű GUI leíró fájt, amit pár sor kóddal Pythonban is használatba vehetsz. Szerintem nem triviális, de sokat ki lehet hozni belőle. video

Az általad említett feladathoz ugyanakkor szerintem remekül passzolna az IPython, újabb nevén Jupyter, ami egy továbbfejlesztett parancssori környezet, Az IPython Notebook ugyanakkor a böngészőben futtatja a Pythont! Egy vagy több soros cellákba írhatsz kódot (vagy szöveget), amit cellánként lehet végrehajtani, akár tetszőleges sorrendben. Nagyon jó adatok feldolgozásához, kísérletezgetéshez. A cella kimenete lehet szöveg (pl. mint a print), grafikon (pl. matplotlib), de már használhatsz widgeteket (lásd gomb és csúszka, meg ilyenek). Ezek elmenthetők HTML-ként is és megoszthatók. Az IPython egy külön csomag, de alapból benne van az Anaconda és Winpython disztribúciókban.

Ha statisztikai szoftvert szeretnél írni, akkor nagyon tudom ajánlani a pandas modult (bemutató, bemutató2). Sok hasznos, praktikus funkció, bőséges dokumentáció. Ez a csomag is része az Anaconda és a Winpython disztribúcióknak.

Új hozzászólás Aktív témák