- Bemutatkozott a Fairphone 6
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Mobil flották
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- MIUI / HyperOS topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Én lehet hogy nem jól nézem, de 22900-ast meg 29900-ast látok ebből a márkából a decathlon weblapján.
Amúgy én is jobban kedvelem és sokkal többet használom a csuklón mért pulzust. Amiben az általános vélekedés szerint gyengébb, mint a mellkaspántos, az a gyors pulzusváltozások lekövetése, illetve az olyan tevékenységek, amik az alkar megfeszítésével járnak. -
Ahogy rákerestem, egy barátomnak kép alapján ilyen van. Bicajozáshoz és kardió edzésekhez használja. Az árához képest szerintem tud egyet s mást, de amennyire én láttam az anyaghasználata nem valami jó. Egyszer volt vele problémája, nem csatlakozott a pánttal, és cserélték. Ő pl. óra helyett nem használja, csak edzéshez. Elégedett vele, de mintha olcsóbban vette volna, olyan 4k körül?
-
válasz
bringasisti #1634 üzenetére
Sokat hallani mostanában arról, hogy a mesterséges intelligencia és az automatizálás előretörése bizonyos foglalkozások terén az emberi munka nagy mértékű visszaszorulását, vagy átalakulását fogja eredményezni. Könnyen lehet, hogy az orvostudományban is lesz egy ilyen fajta átalakulás, hiszen a fejlett világban ma már olyan magas színvonalú és precizitású orvostechnológiai eszközök érhetők el megfizethető áron, amik elő fogják segíteni ezt. Viszont sajnos valóban számítani kell a saját pozícióit védő orvostársadalom ellenállására.
-
“de az órás mérést nem vette komolynak“
Némelyik orvos elképesztően el van maradva a technikában, ezt gyakran tapasztalom. Van egy orvos, akinél azzal szoktunk viccelni, hogy fiatal korában amikor a c vitamin még újdonság volt ez meg az történt az orvostudományban.
Biztos ő még ott tart, hogy ezek játékszerek. Vagy szakmai sznobizmus, mert úgy is működik, hogy nem kell hozzá dr-nek lenni. :/
-
válasz
bringasisti #1621 üzenetére
Csak megemlítem ezzel kapcsolatban hogy amikor én írtam, hogy a Garmin mérése klinikai eszközzel terhelés alatt összehasonlítva pontos volt akkor az maga volt a topikeretnetség, de ezt most elhisszük, hiszen oda is van írva, hogy tényleg.
-
válasz
lancia75 #1605 üzenetére
Ahogy látod. Én terheléses vizsgálaton hasonlítottam össze, ott stimmelt. Azóta alig használom a mellkaspántomat, igaz én főleg biciklizéshez, sétához, túrához használom az órát, ott nem volt pontatlan, úszásnál meg a pántomat se tudnám használni, mert nem a vízálló verzió van nekem.
De ha te eldöntötted, hogy "ez így ebben a formában nem igaz", akkor teljesen feleslegesen beszélgetünk erről. -
-
válasz
bringasisti #1600 üzenetére
Ezzel kapcsolatos érdekes tapasztalatom, nemrégiben a Fenixem optikai mérését összenéztük orvosi műszerrel és pontos volt. Lehet, hogy vannak olyan helyzetek, amikor a csuklón mért pulzus nem elég pontos (például a kart erősen igénybevevő erőgyakorlatok tudomásom szerint), de átlagos felhasználásnál, és futásnál, biciklizésnél, túrázásnál szerintem nagyon is megfelelő.
-
válasz
monroe8609 #1593 üzenetére
Amúgy szerintem az a polar óra elég komoly, nem gondolnám, hogy gyárilag rosszul mér. Esetleg, legfeljebb ha úgy látod, hogy pontatlan, nem tudom hogy a polar-nál hogy hívják, de egy törlés és gyári visszaállítás lehet, hogy kell neki, újrapárosítással, és akkor beáll. De az nem gagyi szerkezet, tehát nem hinném, hogy nem képes jól mérni.
-
válasz
monroe8609 #1591 üzenetére
Elég kevés, persze nem lehetetlen. De sokmindentől függ. Nekem a garminom, amit elég pontosnak szoktak tartani, 790-et mutatott ébredés után mint nyugalmi elhasznált kalória, igaz én csak olyan 7 óra fele keltem.
Visszaolvastam, esetleg a te órád ezt aktív kalóriának írja? Az enyém külön jelzi az aktív és a pihenési elhasznált kalóriákat. Kérdés hogy kinél melyik a több, attól is függ hogy fizikai munkát végzel-e, mennyit sportolsz az adott napon stb. Ha 1400 lépést mért alvás közben az tényleg furcsa, de 400 egynéhány pihenési kalória szinte biztos megvan éjféltől ébredésig.
-
válasz
bringasisti #1555 üzenetére
Akkor félreértettem amit írtál. Ezek szerint nem kell párosítani a telefont az övvel ahhoz, hogy egy app használni tudja? Az androidos telefonokhoz nem igazán értek, ioson csak akkor tudod bármilyen app-al használni, ha a telefon és a BT eszköz között a pairing megvolt. Furcsállom ha ez androidon nem így van, de attól még persze lehet.
-
válasz
bringasisti #1553 üzenetére
Értem, köszi, akkor ezt kinyomoztuk. Én se értek hozzá túlzottan, csak úgy következtettem, hogy úgy lehet ahogy írtam.
Amúgy látom bevált a polar. Mintha régebben írtad volna, hogy más márkákat is próbáltál. Nekem egy decathlonos van. Néha olyat csinál, hogy egy adott pillanatban ráellenőrzök, és az app nem mutat pulzusértéket. De később visszanézve rögzítette erre az időre is, csak úgy tűnik, mintha nem folyamatos lenne a kapcsolat, hanem, hogy is fogalmazzak, "csomagokban" küldi az öv. Tehát pillanatnyi pulzus nincs néha, csak akkor amikor éppen él a kapcsolat. Ez nekem annyira nem tetszik, de lehet, hogy az elemmel való takarékoskodás miatt így van.
A polar ezt hogy csinálja? Ott teljesen folyamatos? -
válasz
bringasisti #1551 üzenetére
Igen, tehát úgy működik, ahogy én írtam, és természetesen a telefon Bluetooth egységén keresztül kommunikál vele, azaz szükséges hogy a telefon kapcsolódjon hozzá.
-
válasz
bringasisti #1548 üzenetére
Nem értem, hogy hogyan lehetséges, hiszen az app nem tud közvetlenül egy hardverhez csatlakozni. Az app a telefon hardverén keresztül csatlakozik egy külső hardverhez, ebből kifolyólag ha a telefon hardvere nem csatlakozik a külső hardverhez, akkor az app nem hinném, hogy bármit is tud kezdeni vele.
De kíváncsi vagyok arra, amit írsz, az hogy lenne lehetséges? Szerintem nem tudsz egy app-al kommunikálni egy övvel úgy, hogy nincs az öv és a telefon között vagy bluetooth, vagy valamilyen más (ANT+, vagy esetleg wifi) kapcsolat.
-
válasz
bringasisti #1546 üzenetére
Már nem azért, de szerintem a telefonnak kell először csatlakozni az övhöz, és az app csak akkor látja, ha a telefon látja. Vagy láthatja az app akkor is, ha a telefon nem? Ezt valahogy tényleg nem tudom elképzelni.
-
válasz
Gentlelelele #1485 üzenetére
Ha egy márkafüggetlen tanácsot megfogadsz, akkor ne okosórát vegyél, aminek mellesleg van sport funkciója is, hanem sportórát, aminek mellesleg van okos funkciója is. Tehát szerintem Garmin, polar, suunto és ilyesmi körül nézelődj.
-
válasz
bringasisti #1480 üzenetére
Kár. Kíváncsi lettem volna, hogy mit mondanak rá. Ugye jól emlékszem, hogy polárt vettél helyette?
-
válasz
bringasisti #1478 üzenetére
És gariztattad?
-
Köszi mindkettőtöknek a választ, akkor az ANT+-t használom.
-
Geonaute öv és óra közötti kapcsolatra inkább ANT+ vagy inkább Bluetooth kapcsolatot javasoltok?
-
válasz
bringasisti #1407 üzenetére
Nos arról volt szó, hogy átmegy az egyik szobából a másikba, és elveszti a kapcsolatot a telefon és az óra. Átmenni az egyik szobából a másikba minek / mire, miért használna valaki pántot? Tényleg nem értem hogy miről beszélsz.
-
válasz
bringasisti #1405 üzenetére
Én megnéztem. Egy telefon és egy óra közötti kapcsolatban felmerült kérdésre írtad, hogy milyen övet vegyen. Totál irreleváns.
-
válasz
bringasisti #1402 üzenetére
Ez egészen szürreális. Erre te ezt nem írtad ugyanis. Ugyanarról a topikról beszélünk?
Hol volt itt bringázás, hűtő és öv stb? Nem lehet hogy volt egy kommented amit nem küldtél el? Mert itt ilyen nem volt, elkezdted keverni a telefont az övvel egyszerűen.
-
válasz
bringasisti #1400 üzenetére
Úgy érzem te értetted félre. A telefon és az óra közötti kapcsolatról volt szó. A telefonban meg nincs ant, ott Bluetooth a kapcsolat.
-
-
válasz
bringasisti #1355 üzenetére
Köszi de ez se nem elérhető jelenleg, se nem ANT+, szóval ezzel nem megyek semmire.
-
válasz
Pityke78 #1310 üzenetére
Tök unalmas, de én a Garmin Fenix sorozatot javaslom erre (is), meg általában, minden általad írt paraméternek megfelel, illetve állandó használatra, mint rendes óra is a mindennapokban. Hátránya, hogy megkérik az árát, de csak egyszer kell megvenni.
Iránymutatásban segítene, ha megmondanád, hogy mi az anyagi keret amit rászánsz.
-
-
válasz
bringasisti #1270 üzenetére
Persze, teljesen egyetértek veled ebben.
-
válasz
bringasisti #1268 üzenetére
Én jelenleg 3 emberrel osztom meg ezeket a tevékenységeimet, mindegyikükben megbízok annyira, hogy eszembe se jutott ez amit leírtál.
-
válasz
bringasisti #1266 üzenetére
Nem annyira online a dolog, élőben nem láttam még, hogy tudna követni. Úgy működik, hogy hazaérek, leszinkronizál az órám a garmin appal a garmin felhőbe, és onnan valamennyi késleltetéssel átveszi a strava. Így sokkal inkább azt látják szerintem, hogy voltam, mint hogy vagyok mozogni. Legalábbis én még nem találkoztam benne élőben követős funkcióval. De ha lenne ilyen, biztos hogy nem használnám.
-
Nemrég hívták fel a figyelmemet a Strava szolgáltatásra, szerintem nézd meg, regisztrálj be (illetve igaz ez persze a többiekre is). Elég sok eszközt támogat, köztük a polar cuccokat is, egy közös, mondjuk úgy platformfüggetlen online log a mozgásadatoknak. Szimpatikus, mert különböző gyártóktól származó eszközöket használó emberek tudják egymás tevékenységeit követni, illetve ha eszközt és egyben gyártót váltasz, akkor nem vesznek el a felhőben tárolt adataid, mert átmész az új adataiddal másik gyártó felhőjébe.
-
válasz
bringasisti #1216 üzenetére
Oké, lehet.
-
válasz
bringasisti #1213 üzenetére
A csuklón viszont vastagabb erek vannak mint az ujjbegyben.
Mindegyik eszköz használ "algoritmust". -
válasz
zharkanyi #1208 üzenetére
"Te, vagy az orvos se tudna pulzust mérni a csuklódon, nyaki ereden ha közben lendületesen futsz."
Miért nem? Ez meglepett, mert terheléses vizsgálatnál (futógép vagy szobakerékpár) szokták ujjvégen mérni a pulzust.
A kereskedő pedig szerintem inkább azért ajánl pántot, mert az óra után mellett az is eladó neki. Biztos hogy pontosabb, de nem hiszem hogy annyival, amennyire gondoljátok.
-
válasz
bringasisti #1204 üzenetére
Az ugyanúgy végtagon (ujjon ez esetben) mért pulzus, és nem mellkasi szívritmus.
-
válasz
Galahed #1200 üzenetére
Érdekes ez. Érdemes amúgy megnézni, hogy mi a pulzus orvosi definíciója. A periférián kitapintható szívverések száma, vagy más megközelítéssel az ütőerekben tapasztalható lüktetés. Csuklón, nyakon stb mérik. Ha orvosi vizsgálathoz megfelel a kézzel kitapintható pulzus, akkor szerintem egy optikai szenzor, ami az erek összehúzódását ennél sokkal precízebben érzékeli, nehogy már ne feleljen meg nem orvosi, hanem sport- és hobbicélokra. Szerintem egy kicsit túlerőltetett ez a pántosdi.
Tehát, pulzus az karon, lábon, nyakon mért. Szívritmus, orvosi kategória, mellkason mért. A szívritmus egy pulzustól kicsit összetettebb ritmika.
-
Nekem a régebbi, nem + verzió van, azzal nagyon jó a tapasztalatom, januárban lesz 2 éves, és azóta nem telt úgy el nap hogy ne lenne kb 23 órát a karomon. Szóval a régebbi verziónál legalábbis én ettől nem tartok, persze minden műszaki cikk el tud romlani, de gondolom garancia arra is van.
-
válasz
fojtviki #1146 üzenetére
Figyi, mondd a párodnak, hogy keressen egy jó kis csoportot a Garmin Connect appban a telefonján. Beírja pl. a lakóhelyetek városát, vagy az országot, vagy egyéb ilyesmit. Én közel két éve használom és ilyet még nem csináltam, de most csatlakoztam és állati motiváló. Nagyon jópofa. Csatlakoztam a csoporton belül egy kihíváshoz, és hogy nem én vagyok az utolsó (rám jellemző ez lenne), az nekem nagyon nagy szám. Ezt ne hagyja ki semmiképpen se szerintem!
-
válasz
fojtviki #1124 üzenetére
Igen szerintem megér annyi felárat, sőt szerintem többet is, itthon mintha nagyobb lenne az ugrás.
A másik hsz-edre: igen, szerintem egy ilyesmi kütyü nagyon motiváló tud lenne. Eleinte csak annyira használtam én is az enyémet, hogy szólt, hogy nincs meg a napi lépésszám. Elmentem sétálgatni, madarat lesni, hopp néha gyalog megyek már dolgozni, hopp eljárunk több tíz km-es biciklizésekre... Jó követni az adatokat.
A Garminnak pedig szerintem a telefonon lévő programja, és jó bontásban mutatja őket, plusz weblapon is követhető, szóval jó választás a Garmin. -
válasz
fojtviki #1122 üzenetére
A Forerunner szerintem nagyon műanyag. A Fenix üvege eleve védettebb, másrészt zafírüveggel is megvehető, sokkal tartósabb lesz szerintem. Cserélhető a szíja, jók hozzá az 5 szíjai is (gyorscsere-megoldással is), jobb az akkuideje, és pár outdoor dologban több tevékenységet támogat. Nekem ezek lennének a szempontjaim.
-
válasz
bringasisti #1085 üzenetére
Akkor vajon orvosi célokra miért nem sportszereket használnak? 🤔
-
Itthon vagy itthoni webshopban mennyiért láttok Garmin Fenix 3 HR-t zafírüveggel? A német amazonon úgy látom 125k körül meglenne, annyit megadnék érte egy itthoni üzletben vagy megbízható webshopban, de nem nagyon találom csak jóval drágábban. Ilyen ár körül a HR és a zafírüveg nélküli változatokat látom csak.
-
Végigolvastam, erre pont a végén nem derül ki semmi számomra hasznos a tesztből. Azt megtudom, hogy ez a valen-akármi gyártó (a tesztelő) saját termékei a legjobbak, de a tesztelt többi termék eredményei nem beazonosíthatóak. :/
Ez így nekünk szerintem pont nem sokat mond sajnos. -
Kijött a 4.0-s szoftver garmin vivosmart hr-hez.
-
Így hívja hogy move IQ. Amikor a telefonon naptár nézetben nézem a tevékenységeket, akkor zölddel jelöli nekem amit kézzel indítok, és szürkével, amiket ő automatikusan indít, ha úgy érzi, hogy valamilyen tevékenységet végzek. Akkor vettem észre először, mikor ősszel nagyon szép idő volt, gondoltam nem kocsival megyek rokonlátogatóba, hanem elsétálok. Akkor látom, hogy move IQ esemény, 47 perc. Valószínűnek tartom, hogy nem sokkal korábban került bele mint szoftverfrissítés, mert előtte is voltak nagyobb sétáim, amikre nem indítottam semmilyen tevékenységet, de most ősszel vettem észre, hogy elkezdte csinálni. Aztán láttam hogy csinált magától másmilyen ötleteket, pl. a héten voltam bevásárolni és úgy mentem nagyobb távolságot az áruházban, hogy toltam a bevásárlókocsit, és erre azt írta, hogy ellipszis 10 perc
Mondjuk ezt sose vettem volna észre, mert bevásárolni nem szoktam, szóval ez ilyen egyedi eset volt
Tehát erre gondoltam, hogy elmész futni, vagy sétálni, biciklizni stb., és észreveszi, magától indítja a tevékenységet. Pulzust is mér végig közben. -
Azt mondod sűrűbben? Lehet persze. Egyébként úgy lehet megnézni, hogy sötétben vagy, mert akkor kiszűrődik alatta a zöld fény.
Egyébként nem gondoltam, hogy folyamatos tevékenységkövetéssel elmegy 3 napot. Normál, általános módban nekem olyan 8 nap körül van, úgy, hogy az értesítések be vannak kapcsolva.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- PlayStation 5
- Apple MacBook
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- Itt a legkisebb asztali GeForce RTX 50-es VGA
- Formula-1
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- További aktív témák...
- Radon Cragger 29" L Trail Hardtail MTB
- YEELIGHT Cube Smart Lamp spot + base moduláris RGB okoslámpa
- Gyeon Q2 autó kerámia bevonatok TOP Áron! + ajándék
- Easun iSolar SMW 11kW Twin Hibrid inverter // Dupla MPPT // BMS // WiFi
- Immax - EV utazó töltőállomás elektromos autókhoz AC Type 2 32A/380V 22kW + dugó 230V 5m Wi-Fi Tuya
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! Apple MacBook Pro 13 2022 M2 8GB 256GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- 18 éve! Billentyűzet magyarítás magyarosítás. Festés vagy lézerezés és egyebek! 3 lehetőség is van.
- DELL PowerEdge R730xd 12LFF+2SFF rack szerver - 2xE5-2680v3,64GB RAM,4x1GbE,H730 RAID v ZFS
- LG 55B4 - 55" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged