- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Mobil flották
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Írországban lezárult, az USA-ban csak most indul az Apple dráma
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Xiaomi Smart Band 10 - a hetedik napon megpihen
- Légies iPhone halvány színei
- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
rlph
tag
Engem is érdekelne xbox emu!
TUdtok vmi jót ajánlani? -
gabe_
őstag
Ha már itt tartunk, xbox emu? Akkor az sem kóser ugye?
-
rlph
tag
Huh.
Szóval szerintetek ne is próbálkozzak ps2-es játékkal a konfigom mellett?
Mert nem tudom, hogy pc-re megjelent-e ,mert sehol nem találtam sem a bit-en sem a lime-on. -
Snoop-y
veterán
Hát én még nem találkoztam elfogadható minőségű ps2 emuval....
-
MyKonzerv
senior tag
-
Rici
tag
válasz
Cathfaern #11 üzenetére
Az emulátor gyakorlatilag egy valósidejű disassembler + assembler.
Csak éppen nem mneomikokat gyárt, hanem az aktuális gép processzorán érvényes gépi utasításokat.
Mod: a valósidejű alatt most azt értem, hogy futás közben, folyamatosan minden egyes eredeti processzoros utasításra megcsinálja a disassemblálást és az assemblálást, nem pedig azt, hogy az eredeti gép sebességével megegyező dolgot fog produkálni.
[Szerkesztve] -
Rici
tag
Kicsit furcsa a dolog, mintha itt úgy értenétek a dolgokat, hogy a ''processzor bitszámából'' következne, hogy az milyen utasításokat tud. Ez így eléggé helytelen, sokkal inkább a processzor _típusából_ következik, hogy milyen utasításokat és azokat hány bittel tudja. Tehát csupán azzal, hogy 32 bites, igazából nem sokat árulunk el arról ténylegesen, hogy milyen utasítások is léteznek azon a processzoron.
De ismétlem, elméletileg lehet emulálni akár 8 bites processzoron is a 128 bitest, csak az biztosan ''nagyon nagyon'' lassú lenne. Az emulálásnak ugyanis épp az a lényege, hogy nem az eredeti processzor utasítása hajtódik végre (az nem is tudhat, hiszen egy teljesen más processzoron fut az egész), hanem egy gyakorlatilag azzal ekvivalens utasítássorozat, ami már az aktuális processzor nyelvén van.
És így már meg lehet oldani, hogy a 128 bites műveleteket sok (akár nagyon sok) 8 bites művelettel helyettesítsük. -
Cathfaern
nagyúr
Persze csak már az a baj hogy a PC nem tudja a Ps2 futtatható állományait futtatni mivel nincs rá Ps2-es oprendszer
(na meg kiváncsi lennék egy valósidejű deassembler + assemblerre
) Szóval ez így ebben a formában eléggé meddő vita, csak az emulálás jöhet szóba.
Azzal kapcsolatban pedig ott tartunk hogy játszható emulátor még mindig nincs (játszható = megközelíti azt a grafikai látványt amit a Ps2 nyújt legalább 30 fps-el realtime-ban) -
maniac
senior tag
Jojo ok h a 64 bites kod nem fut a 32 bites procin, de ha megnezunk assemblyben akkor nem hinnem h olyan tul nagy kulonbseg lenne, szoval ha deassemblereljuk v mi
.
Bocsi, h nem valasz gombra kattintok, csak nincsen egerem, es lusta vok, meg 2 percig lepegetni a valasz gombra
szerk.: Ok tom, hogy a RISC egyszerusitett utasitaskeszlet ergo teljesen mas, de csak a kulonbozo procikra gondoltam ugy mint 64bit vs 128bit
[Szerkesztve] -
maniac
senior tag
Konzerv: Milyen kulonbsegek vannak PS2 meg PC kozott? Mondjuk az is mas hogy ezek asszem RISC processzorok, szoval akkor mar amiatt se kellene mukodnie? Es milyen utasitasok vannak egy 64 bites cuccban ami 32bitesben nincsen? En ugy tom, hogy ugyanazok az utasitasok vannak 1-2 kivetellel, es inkabb a szamolasi kapacitasban kulonboznek. Pontosabbak, nagyobb szamokkal tudnak dolgozni, valamint nagyobb memoriat tudnak megcimezni. Az meg h a PS2 128 bites ez erdekes - bar megjegyzem a konzolokhoz nem ertek - mert hol van az a 128 bit? Meg mire kell nekik 128 bit? En ugy tom h 128 bites procikat meg nem nagyon gyart senki. PowePC is 64 bites ha jol tom, s azok meg pl Xboxokban fognak muzsikalni ha jol tom.
-
Rici
tag
Szerintem neked halvány lila dunsztod sincs arról, hogy mi az az ''emulálás''. Akkor viszont nem is kéne nyilatkozni az ügyben.
Az emulálás kb. úgy működik, hogy az emuláló program minden egyes utasításnál megvizsgálja, hogy az mit is jelentene az eredeti gépen, aztán megpróbálja azt a dolgot produkálni, hogy az emulált gép állapota megegyezzen azzal az állapottal, ami az eredeti gép állapota lenne az utasítás végrehajtása után. Ennek pedig semmi köze a bitek számához.
Viszont egy eredeti processzoros utasítás az emulálás miatt akár többszáz másik utasításnak felelhet meg az emuláló gép processzorán, ezért nyilván nagyon lassú is lehet az egész. -
maniac
senior tag
Szia! Anno talaltam egy mukodo ps2 emulatort, asszem itt is van vhol vinyon, ha erdekel majd atkuldom. Egyebkent meg hol a f*szban szamit az hogy a te geped hany bites, es a gep amit emulalsz hany bites???
-
MyKonzerv
senior tag
no ilyet kereshetsz, mert a PS2 nem 64, hanem 128 bites
nincs használható emu hozzá -
meoindil
aktív tag
Itt nézz körül: Bővebben: link
Bár szerintem az a gép amin egy PS2 emulátor használható sebességgel fut, cirka 10-szer annyiba kerülhet mint egy új PS2. -
rlph
tag
Hali!
Tudnátok ajánlani egy jó ps2 emut. Mert nba v3 street-tel akarok játszani.
Megy xp alatt a ps-emu? mert xp-m 32 bites a ps2-k pedig 64 bitesek ha jól tudom.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Házimozi haladó szinten
- Milyen TV-t vegyek?
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Nintendo 3DS és DS topic
- Windows 10
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Abarth, Alfa Romeo, Fiat, Lancia topik
- Nagyrobogósok baráti topikja
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- 27%-OS ÁFÁS SZÁMLA I Jogtiszta Microsoft digitális és fizikai termékek I DIGITALKEYZ.COM
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Apple iPhone SE 16GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- 127 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080 (ELKELT)
- billentyűzetek - kiárusítás - Logitech, Corsair, ASUS
- LG 34WQ75X-B - 34" Ívelt IPS Panel - 3440x1440 2K QHD - 60Hz 5ms - FreeSync - USB Type-C 90W
- AKCIÓ! AMD Ryzen 7 3800X 8mag 16szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest