- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Profi EKG-s óra lett a Watch Fitből
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Milyen okostelefont vegyek?
- Telekom mobilszolgáltatások
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
Aktív témák
-
cucka
addikt
válasz
hiperFizikus #44 üzenetére
Itt azért keveredik a szezon a f*zommal.
Egy magas szintű nyelvben a string az egy karakterlánc, valamilyen jól meghatározott kódolással. Az, hogy hol van a memóriában, hány byte-ot kell neki foglalni, mikor kell felszabadítani, mikor kell lemásolni, ezt mind a fordító fogja neked kitalálni és nem kell vele foglalkozz.
C-ben a string az egy char*, ami egy mutató, ami egy darab memória legelső byte-jára mutat.
A char típus egy byte-ot jelent, nem egy karaktert.
A stringed vége a legközelebbi 0x00 byte lesz.
Szóval van egy halom byte-od. C-ben ez a string. Azt csinálsz vele, amit akarsz, rád van bízva, hogy milyen karakterkódolás szerint értelmezed, vagy egyáltalán ember által olvasható karakterként értelmezed-e.
Ha beolvasol egy jpeg képet a memóriába, akkor az is egy byte halmaz lesz, az is char* típus lesz, a te dolgod, hogy tudd, hogy mit kezdj vele. -
pmonitor
aktív tag
válasz
hiperFizikus #48 üzenetére
A char érték típus. Unicode karakterek vannak.
-
pmonitor
aktív tag
válasz
hiperFizikus #44 üzenetére
Referencia típus. Gyakorlatilag 1 mutató, ami az object-re mutat. Az object meg a referencia típusok őse. Az object-nek meg az érték típusokhoz alapból semmi köze sincs.
-
pmonitor
aktív tag
válasz
hiperFizikus #24 üzenetére
'Aztat én nem tudom.
Engem inkább az érdekelne, hogy pl. az 1d vágásra mit mond a mesterséges intelligencia?
Sztem sok értelmeset nem. Csodálkoznék, ha tévednék. Azon meg főleg, ha meg is oldaná!Tényleg, ha az AI oldana meg egy eddig megoldatlan dolgot, akkor ki kapna Nobel-csontot?
-
pmonitor
aktív tag
válasz
hiperFizikus #21 üzenetére
Nézzük ezt az oldalt.. Itt 5600 mm-es szálak vannak. Tételezzük fel, hogy a vágás szélessége 0.
Vegyük azt az esetet, amikor 1 szálból 3 db 1820 mm-es darabot vágunk le. Ebből a szálból 140 mm esik le. Ez a leeső darab. Ez a leeső darab vagy hulladék, vagy a későbbi vágásokhoz is felhasználható.
A vágásterv pedig az, amikor felsoroljuk a wikis példában, hogy a felhasznált 73 szálban hogyan helyezzük el a kivágandó darabokat. A wikin ezt táblázatban sorolták fel. -
pmonitor
aktív tag
válasz
hiperFizikus #19 üzenetére
Egyébként elmúltam 49.
A vágástervet leírtam már több helyen is. Bár mondjuk pl. ebben a fórumban úgyis eltűnik.
Az a lényeg, hogy a leeső darabokat kell nézni. 2 terv közül az a jobb, amelyiknél a legkevesebb leghosszabb leeső darab van. Vegyük pl. azt az esetet, amikor az összes leső hossz 3415 mm. Nyilván az lenne a legjobb, ha ez a 3415 mm 1 darabban esne le. Nem mondjuk 1 db 2000 mm-es, és 1 db 1415 mm-es darabban. Az élet azonban nem ilyen 1szerű. Az esetek 99.99999%-ában nincs olyan permutáció, aminél egy szálban lenne az összes leeső hossz.Bár belegondolok, akkor az sem vész talán a ködbe, ami miatt valszeg. doksikat és szak-, tankönyveket kell átírni. Ez pedig az, hogy C#-ban az object nem őse a struktúráknak(struct).
Csak az a baj, hogy ezek sem új dolgok. A másik fórumon mind1iket leírtam már 11
éve(akkor is már 38 voltam). -
pmonitor
aktív tag
válasz
hiperFizikus #14 üzenetére
1. Nem hiszem, hogy átforgatná. Legalábbis szomorú lennék ezzel kapcsolatban.
2. És mit csinálsz azért, hogy ne tűnj el a ködben?Egyébként lehet, hogy röhögni fogsz, de én meg nem szerettem volna feltűnni/villogni. De az erős rosszullétek után meg szerettem volna osztani mindenkivel, hogy milyen módszerek/szemétségek mennek a fórumo(ko)n. Természetesen elsősorban a másik fórumon(Magyarország legnagyobb fejlesztői portáljának titulált oldalon). És hogy hogyan tűnnek el értékes topicok/posztok a süllyesztőben. De aztán megcsináltam a legfőbb "programom". Egyébként ezt a programot az ott szereplő velem együtt 2-3 nick posztjaiból raktam össze. Meg módosítottam kovisoft megoldásával(bár sajnos az így is csak elméleti megoldás). 100 szónak is 1 a vége: én tényleg csak fel szerettem volna hívni a leendő "ügyfelek" figyelmét, hogy mi történhet velük, ha fórumra regisztrálnak/kérdeznek. Hogy ilyen ne fordulhasson elő soha többet. Ki tudja, hogy előtte hány topic tűnt el a szemétláda moderátor miatt?
-
hiperFizikus
senior tag
válasz
hiperFizikus #14 üzenetére
4. A megoldás ez a tízparancsolatom lenne, de nem tudok hozzá érdeklődőket szerezni !
Alaptörvény a természetes személyek védelméért
-
pmonitor
aktív tag
válasz
hiperFizikus #11 üzenetére
Amúgy mi a véleményed arról, hogy 1 profi(vagy magát profinak beállító) programozószerűségnek(teljesen mind1, hogy mi a pontos titulusa) van-e felelőssége abban, amit csinál? Vagy csak felveszi/zsebreteszi a milliókat, 'oszt jó napot.
Sztem. felelősséggel tartozna azért, amit létrehoz. Mert ha nem, akkor mi a bánat különböztetné meg a kezdő/amatőr programozóktól? Csak sajnos nem ez valósul meg. Pl. 13-15 éves gyerekek feltörik azt, amit a milliókat zsebre tevő "szakik" készítettek. És még a gyerekeket ítélik el az ügyben. Nekem ez a véleményem. A tiéd micsoda ezzel kapcsolatban?
-
pmonitor
aktív tag
válasz
hiperFizikus #9 üzenetére
Nagyon belezúgtál ebbe a mesterséges intelligenciának nevezett akármibe.
Végül is időtöltésnek biztos jó. -
pmonitor
aktív tag
válasz
hiperFizikus #7 üzenetére
És te honnét veszed a mannát?
-
pmonitor
aktív tag
válasz
hiperFizikus #5 üzenetére
Mondjuk attól függ, hogy éppen mihez. De általánosságban könyv, google, stackoverflow, codeproject stb...
-
pmonitor
aktív tag
válasz
hiperFizikus #3 üzenetére
Én nem vagyok profi programozó!
De azért köszi, hogy ide botlottál.
Aktív témák
Hirdetés
- 119 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!) (ELKELT)
- SZÜNETMENTES TÁPOK
- Bomba ár! Dell Latitude E7270 - i7-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! Asus A520 R5 3600 16GB DDR4 500GB SSD RTX 2060 8GB Rampage SHIVA CoolerMaster 700W
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max/
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest