- One mobilszolgáltatások
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- Leesett a kamionról több millió eurónyi Z Fold7
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
piadex2
senior tag
válasz
piadex2 #3383 üzenetére
Hello!
Az egyik kérdésemre a válasz közben összejött, mivel lehet, hogy valaki mást is érdekel, ezért közzé teszem. Tehát létre kell hozni egy file-t (pl: helloworld.p) és a parancssorba a "perl" szócska után egy space-szel be kell másolni (vagyis: (ha a file a megfelelő helyen van, akkor) c:\>perl helloworld.p . (A file-ban lehet ez: " print "Hello World\n"; ".)
Üdv,piadex2
-
piadex2
senior tag
Hello!
Nagyon kösz a válaszod. Egy olyan láma kérdésem lenne, hogy ezzel (már telepítettem) hogyan fogok perl file-okat futtatni? Gondolom egy egyszerű txt-t kell átnevezni valamivé, majd azt valahogy beadni az active perl-nek...
Ha erre tudom a választ, akkor a többit szerintem könnyen megtalálom a neten.
Előre is kösz a segítséget.piadex2
mod: ha már a script nyelveknél járunk: melyiket érdemes tanulni: vbscript-et vagy perl-t? (vagy egyik körte másik alma?)
-
piadex2
senior tag
Hello!
Úgydöntöttem, hogy jó nyelv a perl és az ismerete előnyt jelent különböző helyeken - ezt választottam.
Annyi segítséget kérnék, hogy milyen programokat szedjek le, hogy el tudjak kezdeni programozni Perl-ben.
mod: ha le akarsz beszélni a Perl-ről, akkor még nincs későn.
-
piadex2
senior tag
Sziasztok!
Egy olyan programot szeretnék írni, amely egy adott .html file-t alakít egy másik .html-re - közben korrigálás történik, hogy mi féle korrigálás, abba csak akkor megyek bele, ha nagyon kell.
Szerintetek milyen programozási nyelvet használjak?
A Java-t elvetettem, mert az a Sun-é. Korábban C++-t tanultam még ill. a laborvezetőm Perl-t ajánlott.
Szerintetek?
Alapvetően text processzálás lenne a feladat.
---
Igazából az szól a Perl ellen, hogy kevés cég van (konkrétan én egyről sem tudok), aki Perl programozót keres.
Előre is kösz a váalszt.piadex2
-
piadex2
senior tag
Sziasztok!
Egy olyan kérdésem lenne, hogy van-e olyan program, ami ha ráeresztik egy MS dokumentumra, akkor értelmezi a formázását, és például HTML formázássá alakítja.
Teszem azt van egy rejtett szöveg vagy egy duplán aláhúzott szöveg a dokumentumban, és azt vagy HTML kóddá alakítja, vagy valamilyen egyéb kóddá alakítja. (Például azt írja egy rejtett szöveg köré, hogy "<hidden>...</hidden>".
Új hozzászólás Aktív témák
● olvasd el a téma összefoglalót!
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen hűtőt vegyek?
- One mobilszolgáltatások
- Battlefield 6
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Formula-1
- sziku69: Szólánc.
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- Siguro AC-C140W Cool 9 Mobil klíma, mobilklíma + ajándék
- Lenovo Ideapad3 Ryzen3-3250 MAGYAR Billentyű IPS FHD 12gb ram 256 ssd windows11
- PIROS Lenovo Ideapad Ryzen3-3250 IPS FHD 8gb ram 512gb ssd windows11
- Lenovo YOGA L13 Gen2 / Intel i7-1165G7 / 16gb ddr5 / 500gb ssd / FHD TOUCH / Ceruza / windows11
- Lenovo ThinkPad L390 / Intel Core i3 / 8gb ram / 256gb SSD / FHD lcd /Windows 11
- Microsoft Windows, Office & Vírusirtók: Akciók, Azonnali Szállítás, Garantált Minőség, Garancia!
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro Max 256GB Black Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3005
- Bomba ár! Dell Latitude 5430 - i7-1255U I 16GB I 512SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I NBD Garancia
- AZONNALI SZÁLLÍTÁS Eredeti Microsoft Office 2019 Professional Plus
- LG 27GR93U-B - 27" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDR 400
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest