- Fórumok
- Szoftverfejlesztés
- Programozás topic
- (kiemelt téma)
- Bemutatkozott az iQOO első T-szériása
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Huawei Watch Fit 5 Pro - jó forma
- Kreatív előzetesen az Xperia 1 VIII
- Ismerős lehet az iQOO Pad6 Pro
- Apple Watch
- Poco F8 Ultra – forrónaci
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Samsung Galaxy A72 - kicsit király
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- MasterDeeJay: Low budget (50.000 forint) light gémer gép összerakása
- bullseye: Clickbait szülinapi sorsolás II - még drágább a clickbaited
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- GoodSpeed: XIAOMI Smart Air Purifier 4 Compact EU - légtisztító újabb okoseszköz a lakásban
-
Fórumok
Mobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
-
Frissítve: 2023-12-13 06:18 Téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
plaschil
aktív tag
...ez egy nagyon egyedi motorfejlesztés. - ActiveX vagy Java vastagkliens? Amúgy meg

Miért kell "nagyon egyedi motort" fejleszteni, ha van kismillió szabadon felhasználható, avgy alacsony liszenszdíjú modul? Gondolom fizettek is érte, nem puszira készült - szóval pont ilyeneken nem kellett volna spórolni.
[NAGYON OFF]Pont az ilyen garázsmegoldások miatt szívnak a kollégáim is nap mint nap... Nagyon nem szeretem.[/NAGYON OFF]... találkozott-e már valaki olyan igénnyel, hogy egy "vastagkliens"-hez hasonló cucc dobja ki a user-t, aki amúgy win authentikációval van belépve. - Igen. Ez egy gyakori elvárás ebben a szakmában (ha bizonyos piacokra dolgozik az ember). Ki kell dobni egyszerűen a usert egy "User has been logged off" ablakba. Újraindítás vagy login gomb újbóli megnyomása után újra bejelentkezik a felhasználó ha még mindig jogosult. Integrated authentication-nél sok eleje nincs, de pl jól jön, ha egy felhasználót kitiltanak AD-ból (vagy szimplán elveszik a jogát) és mire visszaér a HR megbeszélésről, addigra nem tud már bejelentkezni a programba (ha pl a screensaver nincs bekapcsolva).
A motor 12 éves folyamatosan fejlődik, és teljes mértékben cégen belüli fejlesztés. Ez inkább csak nekem új, nem a cégnek. Nem erről szerettem volna véleményt cserélni, hanem a válaszod második feléről.
Én pályakezdő vagyok, és csak az ügyfél igénye miatt "értetlenkedtem". Bocsánat.
-
plaschil
aktív tag
Sajna nem cookie-ban van tárolva, hogy be van-e lépve vagy sem, ez egy nagyon egyedi motorfejlesztés.
Igazából böngészőben fut, de nem webes alkalmazás.
Tehát tekinthetünk rá úgy, mint egy "vastag kliens". Szóval, ha win authentikációval beléptetünk egy user-t az alkalmazásba, egyáltalán van-e értelme a kijelentkezésnek? Szerintem egyáltalán nincs, hiszen a "session" addig él, amíg a user be van jelentkezve a win-ba.Igazából az érdekelne, (így napközben lehet jobban meg tudom fogalmazni mint este
), hogy találkozott-e már valaki olyan igénnyel, hogy egy "vastagkliens"-hez hasonló cucc dobja ki a user-t, aki amúgy win authentikációval van belépve. -
plaschil
aktív tag
Sziasztok!
A cégnél benn egy olyan problémával (?) találtuk szembe magunkat ami a következő. Adott egy böngészőben futó alkalmazás, ami Windows autentikációval automatikusan (az oldal megnyitásakor) belépteti az éppen a Windows-ba bejelentkezett user-t.
Az ügyfél viszont kitalálta... hogy dobja ki a user-t bizonyos idejű inaktivitás után.
Ki találkozott már hasonló kéréssel és mi volt rá a megoldása?
Bennünk az merült fel, hogy egyszerűen záródjon be az alkalmazás, de az milyen hülyén néz már ki. Kijelentkeztetni meg nem sok értelme van, hiszen azon a gépen csak ő fog tudni belépni, addig amíg ő van belogolva a Windows-ba. Már ha egyáltalán sikerül megoldani, hogy úgy legyen kijelentkezve, hogy közben be van jelentkezve az OS-be.
-
plaschil
aktív tag
Üdv!
Segítséget szeretnék kérni tőletek. Semmi tapasztalatom nincs a programozás terén, most szeretnék nekikezdeni, mivel szükségem lesz rá valószinűleg, ezért elkezdeném tanulni.
Viszont nem tudom, hogy is kezdjek hozzá, melyik nyelvet érdemes elkezdeni.
Tehát nagyon örülnék minden tanácsnak, hogy mivel fogjak hozzá és hogyan.
Nagyon köszönöm előre is!

-
plaschil
aktív tag
"a vállalatirányítási rendszer nem azért van, hogy mellette dolgozz"
De ha mégis kéne mellette dolgozni, felvesznek mellé 500Ft-os órabérért gyakornokokat... sajnos tapasztalat. (és nem írok vállalatot, nehogy megsértsek valakit)
-
plaschil
aktív tag
Igaz lassítja a nyomtatási folyamatot, de problem solved.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Köszönöm!
-
plaschil
aktív tag
-
plaschil
aktív tag
Sziasztok!
Egy általános kérdést szeretnék feltenni. Szerintetek lehet-e olyan programot írni, ami egy nyomtatandó oldal lefedettségét számolná ki valamilyen módon, természetesen nyomtatás előtt, egy dokumentumból lenne rá képes. Azt egyelőre hagyjuk, hogy külön kezelje a színeket, és az egyéb feature-öket. Kíváncsi vagyok az ötleteitekre.

-
plaschil
aktív tag
Sziasztok!
Informatikát tanulok Szakközépiskolában és C++-ban programozunk programozás órán. 11.-es vagyok, és az előző években is programoztunk Delphiben előtte pedig Pascalban. A két év alatt egy olyan tanárunk volt aki nem foglalkozott velünk, majd most ebben az évben megkaptuk az osztályfőnököt aki elkezdte tanítani. Mivel mi semmit nem tudtunk ezért pár embernek fogalma se volt, köztük nekem se, sőt még most se sok van. Kérdésem az volna, hogy hol kezdjem ezt az egész programozósdit? Elég, ha letöltök valami leírást a C++-ról, vagy más olyan alapokat is meg kellene tanulnom, ami szinte az összes programnyelvre vonatkozik? Szóval hol kezdjem? Köszönöm segítségetek előre is.

Vegyél egy alap c++ könyvet és ülj le a gép elé gyakorolni. Másképp nem megy, csak ha gyakorolsz. Sokat. Ez is segíthet ha tudsz angolul. Vagy nézegess neten tutorialokat.
-
plaschil
aktív tag
Sziasztok!
Igazából nem tudom hova írjak, ide érzem megfelelőnek. Valaki találkozott már a StarUML nevű progival?
Osztálydiagramot szerkesztettem benne, most kéne az üres osztályokból legenerálni az osztályokat, package-be.
Az a gondom, hogy a Tools menüben nincs olyan hogy C, C#, Java....
Haveri körből bárki feltette, neki ott van a menüben, nekem nincs.Ugyanazt az install-t használtuk.
Ötlet?

Na megvan a hiba, ilyennel pályafutásom során sosem találkoztam.

Van az Add-in manager. Oda kellett volna betölteni a java, c++, c# modulokat. Ezt mindenkinek meg is csinálgatta, nekem failed az összes. A modules mappát megnyitva ott sorakoznak a mappák
staruml-cpp, staruml-csharp stb... Ezek mindegyikében található egy unreg.bat nevű állomány. Ezt elindítva villan egy dos-os ablak, s lőn ha indítom a StarUML-t, most már load successfull. Csak azt nem értem, ezt a többieknek miért csinálta meg automatikusan.
-
plaschil
aktív tag
Nem ismerem az alkalmazást, de a két screenshot különbözik abban, hogy előbbiben a szerkesztő ablakba be van töltve egy uml ábra, utóbbiban nincs, és arra tippelek, hogy az utóbbiban ez hiányzik, a tools menüben pedig kontextustól függően jelenne meg a hiányzó menüpont.
Nincs lehetőséged azoktól az ismerősöktól segítséget kérni, akik már sikerrel használták az alkalmazást?Nem ez a hiba. Teljesen mindegy hogy be van-e töltve valami vagy sem. Egyszerűen nekik ott van, nekem meg nincs.

-
plaschil
aktív tag
Sziasztok!
Igazából nem tudom hova írjak, ide érzem megfelelőnek. Valaki találkozott már a StarUML nevű progival?
Osztálydiagramot szerkesztettem benne, most kéne az üres osztályokból legenerálni az osztályokat, package-be.
Az a gondom, hogy a Tools menüben nincs olyan hogy C, C#, Java....
Haveri körből bárki feltette, neki ott van a menüben, nekem nincs.Ugyanazt az install-t használtuk.
Ötlet?

-
plaschil
aktív tag
Üdv!
Valaki adjon már nekem forró nyomot a következő problémára.
Szeretném "log-olni" a kinyomtatott oldalak számát. Tudom van ár program, csak az fizetős.
Arra gondoltam, ki lehetne szedni valahogy a felugró ablakból.
Amikor nyomtatok a driver feldob egy nyomtatási sort, abban van egy számláló az aktuális dokumentumra, vajon azt el lehet érni valahogy?
C-ben és java-ban is jöhet valami tipp.Köszi

-
plaschil
aktív tag
ööö, nem tudom miért gondoltad, hogy két \-t kell escapelni, mert csak 1 van a mappáknál
És nem tudom miért, de amikor \\-t írtam, azaz egyet escapeltem, akkor nekem nem működött.
Bár már kitöröltem a kódrészletet, mert elkészült a progi (SCP kliens), lehet én voltam valamiben ludas.
De tokenizerrel is frankón ment szerencsére.Hello World!
Ismeri valaki innen ezt: ES.exe és tartozékai?
Nem tudna valaki küldeni egy mintafeladatot, hogy kell megcsinálni ebben egy feladatot?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
Mobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- Fórumok
- Szoftverfejlesztés
- Programozás topic
- (kiemelt téma)
● olvasd el a téma összefoglalót!
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Autós topik
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- Milyen processzort vegyek?
- VGA kibeszélő offtopik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- Óra topik
- MasterDeeJay: Low budget (50.000 forint) light gémer gép összerakása
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- További aktív témák...
- iPhone 15 Pro Max 256GB 100% (1év Garancia)- ÚJ EREDETI AKKUMULÁTOR - AKCIÓ
- 27% - GIGABYTE B650 GAMING X AX V2 Alaplap
- Sony Playstation Okosítás / Szerviz - Konzolok és Tartozékok javítása, moddolása, karbantartása
- Game Pass Ultimate előfizetés azonnal, egyszerűen, OLCSÓN! Immáron 8 éve!
- Egérpadok, billentyűsapkák(keycapek), csuklótámaszok /ARCANE/DUCKY/GLORIOUS/
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: aiMotive Kft.
Város: Budapest

), hogy találkozott-e már valaki olyan igénnyel, hogy egy "vastagkliens"-hez hasonló cucc dobja ki a user-t, aki amúgy win authentikációval van belépve.

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)