Hirdetés
- Alumíniumba öltözött a Nothing Phone (4a) Pro
- Itt a Galaxy S26 széria: az Ultra fejlődött, a másik kettő alig
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- MWC 2026: Farsangra Galaxy Ultrának öltözött a gyerek
- Jolla és SailfishOS tapasztalatcsere
- Xiaomi 17 Ultra - jó az optikája
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
Aktív témák
-
Victorius
tag
Sziasztok!
Nem nagyon megy nekem ez a tuning dolog.
2,0 Ghz-es P4-em van (Northwood persze). Szerintetek mennyit kellene ennek bírnia? És mekkora az elfogadható hőmérséklet egy ilyen procinál. Nekem a hozzá adott Intel hűtővel 50 fok körül van. Szerintetek ez nagyon rossz? Nálam úgy 57-58 fok körül fagy ki (23xx Mhz-en).
Mire cseréljem az Intel hűtőt? (Úgy értem, minimum melyik az, amivel elérhetek némi tuningot?)
Tulajdonképpen az érdekelne, hogy mennyire sz*r az eredeti Intel hűtő (úgy értem, tuninghoz). Volt olyan boltos, aki szerint ezzel is tökéletesen lehet húzni. Ebben az esetben talán a procimban van a hiba, és fölösleges lenne beruháznom hűtőbe...:-(
Gondoltam a memóriára is, de hogyan állapíthatom meg, hogy az okozza-e a fagyást? Úgy értem, efféle házi módszerekkel (merthogy nekem nincs meg a lehetőségem, arra, hogy procit válogassak...).
Ha viszont mégis hűtőt veszek, több lehetőség is fölmerült: peltier (na, ezt gyorsan elvetettem, vajon miért? :-)), vízhűtés, és persze a levegős.
A vízzel kapcsoltban attól félek, hogy nagyon drága lenne, és nem tudom, évek múlva használhatom-e még (ha megint megváltozik minden szabványos méret és illesztés).
Olyan 8-10 ezret rááldoznék a dologra, ha 3 giga körüli érték is összejöhetne, ezért meg már színréz Zalman hűtőt is kaphatok, ami elég hatásos, meg csendes is (csak le ne szakítsa az egész foglalatot:-)
Még egy kérdés a RAM-mal kapcsolatban. Nekem pfuu, fejből nem tudom, hányas MSI alaplapom van, ami 266-os DDR-SDRAM-ot kezel. De beletehetek-e gyorsabbat is (mondjuk mindjárt 400-ast?:-). Úgy okoskodok, hogy a gyorsaságát ugyan nem tudom kihasználni, de tovább húzhatom a procit, mert a memória nem lesz akadály. És persze befektetés lenne a jövőre nézve is...
Vagy ez nagy hülyeség?
Legújabb infóm az (szintén egy boltos sráctól), hogy a tuninghoz az alaplap az alap (vagyis a legfontosabb). Most cseréljem le valami ASUS-ra az MSI-t. Szerintetek melyik a legkirályabb tuning-alaplap?
Egyáltalán ennyi mindenféle lehetőség közül melyiket vegyem először? (alaplap, memória, hűtő? - esetleg gyorsabb proci, mert az enyém reménytelen?)
Előre is köszi a segítséget!
Aktív témák
- AMD Ryzen R9 5900X 12Mag / 24Szál / 3,7 / 4,8 GHz / 22 Hónap Alza.hu garancia / Beszámítás OK!
- AMD Phenom II X6 1090T Black Edition Hatmagos AM3 processzor, + CPU hűtő
- AMD Ryzen 7 5800X processzor.
- Intel I7-7700 / Beszámítás OK!
- BESZÁMÍTÁS! Akár részletfizetés 0% THM ÚJ Intel LGA 1700 processzorok 3 év garanciával 27% áfaval
- Azonnali készpénzes AMD CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- Lenovo Thinkpad X1 Yoga 5th Gen. i7 10th, 16GB RAM 27% ÁFÁS (0329)
- Beszámítás! Dell SE2222H 22 60Hz FHD VA 8ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- Keresünk iPhone 16/16e/16 Plus/16 Pro/16 Pro Max
- BESZÁMÍTÁS! Asus Rog Maximus IX Hero Z270 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest