- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Samsung Galaxy Z Fold4 - egyre megy, honnan nézed
- Honor Magic V5 - méret a kamera mögött
- Samsung Galaxy Z Fold6 - ugyanaz, sarkosan fogalmazva
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Sony Xperia 1 VII - Látod-e, esteledik
- Yettel topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- iPhone topik
- LG G4 - nehéz rajta fogást találni
Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
szacsee
nagyúr
Szerintem attól függetlenül, hogy mi a hiba azonnal cseréld a tápot!!!
Elég ratyi minőség!20 pin és a 20+4 az alaplapot látja el (PCI-E NB/SB stb) árammal a +4 vagy 8 pin EATX (ami a proci foglalat körül található), az a procinak tolja a kraftot.
-
nesa
veterán
Lehet kitapostak a belet a procidnak ki tudja min ment keresztul.
De en tovabbra is aztmondom hogy x2 vel jo memo az nem azt jelenti hogy phenomal is jolesz mivel a prociba van a memovezerlo.... persze lehet a korabbi tuningnak a memovezerlo latta a karat es reszben rogyott...
Probaltad leosztani a ramokat 667 re?
Milyen fajta tap ez??
Mar vannak olyan lapok amiknek kell a 24+4(8) tu regebben 2-3 eve meg nemszamitott. -
szacsee
nagyúr
Hiren Boot CD-vel néznék egy memóriatesztet a helyedben x2-vel és a Phenommal is..
Ha x2-vel jó és a Phenommal rossz, akkor kezdenék a procira gyanakodni erősen.. utána másik lapba próba... ha ott is rossz, akkor átvágtak a procival sajnos...
A lapra írtad fentebb hogy új. -
szacsee
nagyúr
Próbáld ki másik lappal... szerintem az lesz a ludas.
Haver anno 690-es gigát vett, amikor áramtalanította a gépet megáll az idő, hiába van benne elem.
Jelenelg utánpótlásként vett 780 v. 790-es lapot ezzel meg winfos telepítéskor olyan szinten fagy, mintha kihúznád a konnektorból.
Visszaküldte garba, ott azt mondták neki, hogy minden OK.
Visszajött a lap és asztalon megleste egy Sempronnal azzal jó volt, betette a gépházba, akkor is jó volt 1-2 napig, majd megint nekiállt szarakodni...
Nálam AMD-s pályafutásom során nem volt gondom...
Utána hoztak javítani egy kompletten vásárolt gépet, ami már többször volt garban... cseréltek tápot is hátha... de nem az volt a bibi.
Egy idő után kifagyott a gép. Hol 5 perc, hol 50 perc után terhelve, üresjáratban tök mind1 ...
Lapgyanús volt, ezért vettem egy lapot, majd áttettem a procit és azzal a lappal is csinálta több rammal próbálva is. Már az előző lapnál is megfigyeltem, hogy prime alatt emeli a lap a Vcore-t és amikor eléri a proci a kritikus hőmérsékletet, akkor fagy ki.
Az új lappal sem volt jó, de ebben már tudtam VID-et állítani a procinak... igaz, hogy a C&Q nem működött, de nem emelgette a feszt és nem melegedett túl sem.
Ezt azért írtam le, hátha segít... ja és egy X2 4000+ Brisbane volt .
Próbáld meg biosban csökkentetni a proci feszét hátha változik valami... ha jó, akkor a proci ad fals infókat a lapnak a feszt illetően (VID), esetleg tedd a feszt Auto-ról --> Normal-ra, hátha változik a helyzet, ha ez sem jön be, akkor manuálisan adj kevesebb feszt, mint a VID... hátha kikerülhető a probléma. Ha nem segít, akkor másik lapban kellene meglesni, ha ott jó, akkor nagy valószínűséggel a lap lesz a ludas.
Másik táppal is megnézhetnéd... másik ismerősnél elég érdekes anomáliákat művelt egy 550-es táp a megbízható fajtából, mígnem véletlen tesztelgetés során jött rá, hogy a táp a ludas...Egy teljes bios resetet ajánlanék:
Áramtalanít
Elem kivesz
CMOS Jumper Clear állásba tesz
Elemtartó érintkezőket zárd össze csavarhúzóval 2-3mp-ig
CMOS Jumper Normal állásba vissza
Elem visszatesz
Áram alá helyez..
Power ON.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Autóápolás, karbantartás, fényezés
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Revolut
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Spórolós topik
- Samsung Galaxy Z Fold4 - egyre megy, honnan nézed
- Háztartási gépek
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Intel Core i7 7700K 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Intel Core i7-10700 8-Core 2.9GHz LGA1200 (16M Cache, up to 4.80 GHz) Processzor!
- Intel Core i9-13900 24-Core 3.0GHz LGA1700 (36M Cache, up to 5.60 GHz) Processzor!
- AMD Ryzen 5 3600 BOX - Új, 3 év garancia - Eladó!
- Intel I5-8600K / Beszámítás OK!
- 35" ASUS ROG Swift PG35VQ curved GAMER monitor
- Bomba ár! Dell Inspiron 15 3511 - i5-11GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari
- Gamer egerek és billentyűzetek kitűnő árakon! Most extra 10% kedvezmény!
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 256GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3038, 94% Akkumulátor
- HIBÁTLAN iPhone SE 2020 64GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3062, 100% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest