Hirdetés
- Honor Magic V5 - méret a kamera mögött
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Gyorsabb lesz a tárhely, de drágább lesz a Nothing Phone (4a)
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Milyen okostelefont vegyek?
- MIUI / HyperOS topik
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Poco F8 Ultra – forrónaci
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kernel
nagyúr
válasz
Krystal_s
üzenetére
Előző beállítások megtartása okozhat néha konfliktust, főleg egy fejlesztés alatt álló programnál. Jó példa erre a KMPlayer, pedig az már nem is béta volt, amikor ilyen bajai voltak, hogy frissítés után lerohadt ("TAG" hibaüzenet, sokan bosszankodtak miatta). Erre azután rájöttem, hogy csak törölni kell minden beállítást a registryből (HKCU\Software\KMPlayer), utána simán elindul.
Valószínűleg a PotPlayer fejlesztése most jutott arra a szintre, hogy már be merik vállalni a beállítások megtartását is, ezt én is észrevettem egyébként. De ez nem zárja ki, hogy eddig is működött, amikor én direkt elmentettem az .ini fájlt és utána visszamásoltam.
Vagy a megfelelő registry kulcsot (HKCU\Software\Daum), mindegy egyébként. Induláskor a program először az .ini fájlt keresi a saját könyvtárában. Ha azt nem találja, akkor a registryből olvassa ki a beállításokat. Utóbbi előnye a gyorsabb programindulás, mert a registry már úgyis a memóriában van.
Ha ez nem is mindig tűnik fel, de főleg nagyobb méretű .ini fájl beolvasása már kicsit lassíthatja az indulást.
Az .ini fájl előnye lehet a könnyebb hordozhatóság, elmenthetőség (Windows újratelepítés esetére például), persze ezzel nem azt mondom, hogy az említett reg. kulcs elmentése sokkal nagyobb kaland lenne.
Új hozzászólás Aktív témák
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Antivírus szoftverek, VPN
- Játékkulcsok ! : PC Steam, EA App, Ubisoft, Windows és egyéb játékok
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Használt Samsung C24F390FH ívelt monitor / 12 hónap jótállás
- Apple iPhone 14 Pro Max 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 27GR93U-B - 27" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDR 400
- LG 25GR75FG - E-Sport Monitor - FHD 360Hz 1ms - NVIDIA Reflex + G-sync - AMD FreeSync - HDR 400
- 196 - Lenovo Legion Pro 5 (16IAX10) - Intel Core U7 255HX, RTX 5070
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest