Hirdetés
- Milyen okostelefont vegyek?
- Telekom mobilszolgáltatások
- One mobilszolgáltatások
- Garmin Venu 4 - a nagy ugrás
- Magisk
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Nem kapsz kisebb kapszulát!
- Itt a Galaxy S26 széria: az Ultra fejlődött, a másik kettő alig
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Hivatalos a Poco X8 Pro Max gigantikus akkukapacitása
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kernel
nagyúr
válasz
Krystal_s
üzenetére
Előző beállítások megtartása okozhat néha konfliktust, főleg egy fejlesztés alatt álló programnál. Jó példa erre a KMPlayer, pedig az már nem is béta volt, amikor ilyen bajai voltak, hogy frissítés után lerohadt ("TAG" hibaüzenet, sokan bosszankodtak miatta). Erre azután rájöttem, hogy csak törölni kell minden beállítást a registryből (HKCU\Software\KMPlayer), utána simán elindul.
Valószínűleg a PotPlayer fejlesztése most jutott arra a szintre, hogy már be merik vállalni a beállítások megtartását is, ezt én is észrevettem egyébként. De ez nem zárja ki, hogy eddig is működött, amikor én direkt elmentettem az .ini fájlt és utána visszamásoltam.
Vagy a megfelelő registry kulcsot (HKCU\Software\Daum), mindegy egyébként. Induláskor a program először az .ini fájlt keresi a saját könyvtárában. Ha azt nem találja, akkor a registryből olvassa ki a beállításokat. Utóbbi előnye a gyorsabb programindulás, mert a registry már úgyis a memóriában van.
Ha ez nem is mindig tűnik fel, de főleg nagyobb méretű .ini fájl beolvasása már kicsit lassíthatja az indulást.
Az .ini fájl előnye lehet a könnyebb hordozhatóság, elmenthetőség (Windows újratelepítés esetére például), persze ezzel nem azt mondom, hogy az említett reg. kulcs elmentése sokkal nagyobb kaland lenne.
Új hozzászólás Aktív témák
- MS SQL Server 2016, 2017, 2019
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok GARANCIÁVAL!
- Game Pass Ultimate előfizetések 1 - 36 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- ÚRIS10!!! RAMÁRON! LEGION 5 i7-13650HX 16GB RAM 512GB SSD RTX 5070 8GB 2K OLED 165Hz 500NIT
- Apple iMac 21,5" 2015 Late / 8GB DDR3 / 1TB HDD / Bill+Egér 6 hó garancia, számlával!
- darkFlash Shadow Pro
- HIBÁTLAN iPhone SE 2020 64GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4366
- Dell Latitude 5490 14",HD,i5-7300U,8GB,256GB SSD,WIN11
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest