- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- CMF Buds Pro 2 - feltekerheted a hangerőt
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Telekom mobilszolgáltatások
- One mobilszolgáltatások
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Mobil flották
- Okosóra és okoskiegészítő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Szirty
őstag
válasz
Mazsika #4505 üzenetére
Helló Mazsika!
Csökkenteni kell a program work memory igényét!
Hogy pontosan a te programod esetében ez mivel járna arról fogalmam sincs, mert nem láttam a programot. De van néhány hatékony módszer:- Csökkenteni kell a lokális változók számát (TEMP).
- Csökkenteni kell a blokk hívások egymásba ágyazásának mélységét -
Shirchy
tag
válasz
Mazsika #4406 üzenetére
Megvan mi a baj. A DB-ben töröltem egy REAL változót,majd a helyére INT tipusut akartam tenni. Ezután a művelet után a változó látszólag ott volt a DB-ben,de amikor hivatkozni akartam rá akkor piros színnel írta a ki a program a változó nevét és menteni sem tudtam mert érvénytelennek látta a változót.
Most újraírtam a db-t,de esetleg van más megoldás hasonló probléma esetén?
A DB változóit utólag már nem lehet módosítani csak az első megíráskor? -
Szirty
őstag
válasz
Mazsika #4336 üzenetére
Üdv!
"Ez a megoldás már csak azért sem jó, mert így túl lassú lenne a folyamatod, mire átmegy opcn az adat +feldolgozás"
Sok olyan folyamat is van (főleg szabályzások) ahol 10-20 másodperces vagy akár perces beavatkozási gyakoriság is elég.
"Ráadásul egy s7nek is kell egy hw config tehat nem ugy van hogy kiveszed a dobozbol es megy..."
Úgy gondolom ennyire nem volt konkrét a kérdése. Nem írta hogy S7-ben gondolkozik. (az mellesleg pláne pazarlás lenne). A sok compact CPU nem igényel konfigurálást.
-
Szirty
őstag
válasz
Mazsika #4276 üzenetére
Üdv!
És hogyan másolna egy ilyen aminek csak DB-t adod meg egymásba két teljesen eltérő struktúrájú, vagy ami még jobb(!!) eltérő méretű DB tartalmat? Oldja meg? No és ha nem úgy "oldja meg" ahogy te szeretnéd (mivel nem közlöd vele hogyan csinálja csak azt hogy mit, az utóbbit neki kellene kitalálni).
Vagy arra gondoltál, hogy lenne egy olyan másoló utasítás, ami arra való, hogy kimondottan CSAK azonos méretű blokkokat másol egymásba?
Ilyen blokkot lehet írni könnyen ha az kell. Csak a forrás és a cél DB címét adod meg neki."blkmov-val kicsit 'körülményes' több tíz db-nél! de akkor gépelés lesz ebből.."
Leraksz egy BLKMOV-ot és paraméterezed kb így:
Aztán ezt lemásolod tízszer és mindegyiknél átírod a DB számát és kész. Az miért több gépelés mint az, hogy olyan másoló blokkot hívsz aminek csak a DB számát kell megadni?
Vagy nem egyforma az összes DB mérte?Kifejtenéd a problémát részletesebben?
Nagyon nem mindegy mi van a DB-ben és az mekkora, de erről semmilyen infót nem közöltél. Így csak vaktában tudok tippeket adni, de azt utálom, mert fölösleges köröket futunk miatta napokig... -
Szirty
őstag
válasz
Mazsika #4260 üzenetére
Üdv Mazsika!
"A bec akkor lenne jo ha kulon nw-t csinal"
A kérdésben nem jelölte meg feltételként, hogy nem csinál külön network-öt! A BEC egyébként nem a network-ből lép ki, hanem a blokkból.
Szóval én csak (aljas módon) a kérdésre válaszoltam ami így szólt:
"...egy vagy több network (STL-ben amiben több művelet van és a vége egy Transfer) ne hajtódjon végre egy bit állapotának függvényében."
Ha előtte BEC van, akkor nem hajtódik végre a bit állapotától függően. Ez a válasz a kérdésre. A bit pedig az RLO (de ezt se kötötte ki a kérdésben) :-)
-
Szirty
őstag
válasz
Mazsika #4229 üzenetére
Helló!
"Vagy lehet külön NWbe írni!? Ha ENOt irja trueba akkor egy másik híváskor problémát okozhat nem?"
Ha egy FC hívással kapcsolatban tisztában van az ember azzal, hogy mit csinál az ENO, akkor annak megfelelően használja. Így nem érhet ilyen meglepetés.
Két lehetőség gyakori.
1. Az ENO mindig felveszi az EN állapotát. Azaz ha a kérdéses blokk lefut, akkor az ENO mindig TRUE állapotú lesz. Bár nem FC/FB, de pl. a MOVE utasítás ilyen. Szépen fel lehet őket fűzni egymás után, ha az első lefut, akkor mind le fog futni. Ilyen FC/FB blokkot akkor készítek, ha nincs olyan funkciója, ami boolean eredményt ad, vagy azt másképp akarom átadni a "környezetének".2. Az ENO valamilyen állapotot jelez. Ez a blokk funkciójától függ (mire való). Lehet vele jelezni sikeres/sikertelen (hiba keletkezett) lefutást jelezni, vagy ha a blokk feldolgozási eredménye két állapotú, akkor ezt az eredményt adhatja az ENO-n.
-
byte-by
tag
válasz
Mazsika #4217 üzenetére
halo !
a profibus jó, ha minden jó.
de ha valami nem jó akkor kicsinálja az embert.csak tapasztalat , illetve eset megosztás:
a cégnél 4 kuka robot egységből álló raklapozó , görgősor, zsugorfóliázó , cim kéző , kirakó egység.
jó nagy terület elkerítve. minden profibuson.állandó hibaüzeneteket kaptunk , de hiába nézegettük a diag -ot nem volt egyértelmű.
vezetékek ellenörzése, csatlakozók átvizsgálása, stb.
kínunkban gondoltuk visszavágunk minden vezetéket 50 mm-rel. akkor szembesültünk vele. csak akkor látszott amikor jelentősen megtörtük a vezetékeket.szinte az összes ilyen volt.,németek rakták össze a sorokat, de ilyen trehány munkát ritkán látni.
át kellett vizsgálni a rendszerhez tartozó összes szekrényt és jól tettük, mert sok helyen teláltuk ilyen és ehhez hasonló problémákat.
az összes vezeték meg volt vágva. kicseréltük az összes csatlakozót és újra kötöttünk mindent.most már használható a rendszer.byte
-
Szirty
őstag
válasz
Mazsika #4215 üzenetére
Heló Mazsika!
Ez egy eddig zavartalanul működő berendezés volt, vagy új telepítésű, ami még nem működött hibátlanul?
Ha az előbbi, akkor szerintem a következőket lehet tenni:
- Diag buffer nézegetése, melyik eszköz okozza a hibát
- A busz lezárások ellenőrzése, le van-e zárva mindkét végpont és csaj az van-e lezárva.
- A kábelezés vizsgálata. Lekötni összes eszközt, méréseket végezni
- ET200 állomások cseréje (esetleg egymással,hogy a hiba átmegy-e másikra)
- Busz sebesség átmeneti felezése, hibajelenség figyelése
- Repeater ideiglenes beépítése, szegmentálás. hibajelenség figyelése
- Profibusz diagnosztikai készülékkel a a busz megfigyelése
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Vezetékes FEJhallgatók
- A Micron újszerű módszerrel javítja QLC-s SSD-jének sebességét
- Otthoni időjárás-állomás
- Dune Awakening - Máris túl az 1 millión
- Konzol Screenshot
- Mesterséges intelligencia topik
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Továbbfejlődött a Keychron egéralternatívája a Logitech MX Masterre
- További aktív témák...
- PlayStation Plus Premium előfizetések
- Wilbur Smith könyvek (15 db) egyben
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 8xxx 9xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- Üzleti Fujitsu Lifebook u7510 15,6" FHD IPS 2021/08. havi gyártás
- AKCIÓ! MSI B450M R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700 XT 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged