- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Magisk
- Garmin Fenix 7 és 7S - profi sport megszokásból
- Egy héten belül itt a Motorola Edge 70 Fusion
- iPhone topik
- Így fotóz és ennyire melegszik a Galaxy S26 Ultra
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Poco F8 Ultra – forrónaci
Új hozzászólás Aktív témák
-
byte-by
tag
válasz
Peddy789
üzenetére
halo !
én tartom amit ezzel kapcsolatban legutóbb írtam.
de ez persze csak az én véleményem.
a módszernek legfeljebb apró változtatás esetén van valami kis értelme.nem gyorsabb ha tönkremegy a PLC.
gondolj, bele. odamész, széthúzod a konfigot, kiveszed a halott vezélőt, beteszed az újat,
összenyomod a konfigot, majd azon spórol az ember pár percet, hogy egy ellenőrizhetetlen,
nem monitorozható megoldással programot telepít fel.
csináltam pár cpu cserét, és soha nem alkalmaztam ilyen módszert, én nem látom értelmét.
néhány probléma:ha a konfig nincs elmentve a kártyán akkor nem fog felmenni, illetve hibát jelez.
ha közben változott a konfig, akkor is gond lesz.a memóriák állapota. elmentődik-e a memóriák tartalma a kártyára? ha nem akkor bukta az összes memória tartalom, ha igen, akkor az az állapot fog feltöltődni, ami akkor volt aktuális amikor
elmentették. ha a memóriákat paraméterezésre is használják, ez gond lehet. vagy esetleg új recepteknél.ha van hálózati elérésű TAG, akkor csak az Integrátorral lehet feltölteni a paramétereket.
a TAG-eket ugyan létrehozhatod (laptoppal) ,mint symbolumokat, de kell az Integrátor a paraméterek feltöltéséhez.
a rossz hír, hogy ha ez hiányzik akkor működési zavarokhoz vezet, de nem csak az adott gépen,
hanem azon is amelyikkel ezeken keresztül kommunikálna.
másik rossz hír, hogy a Net tipusú változókat online nem tudod létrehozni, csak úgy ha a cpu stop-ba kerül.
vagyis rendes program rátöltés esetén.vagy mi van ha nem ugyanolyan cpu van raktáron. a CJ1 és CJ2 átjárható,típuson belül is.
de ha CJ1 -et akarsz cserélni, de csak CJ2 van, az kártyáról nem fog menni.
sőt, memóriakártyáról a (Pl.) CJ2M-CPU14 - ről CJ2M-CPU33-ra sem fog menni a csere.
márpedig tapasztalatom szerint az összes CPU-ból nem tartanak egy cégnél sem egy-egy példányt tartalékba, csak olyat amivel nagyjából majdnem mind kiváltható.
de ha van egy programozó eszköz, pl. laptop átírod a CPU-t , validálod, és mehet fel.ha CJ2x-CPU3x a vezérlő, kártyáról szerintem nem lesz beállítva az ethernet.
tehát az én tanácsom, mindig legyen elmentett projekt a laptopon.
én csinálok egy backup-ot, egy save-t és egy aktualt. vagyis 3 mappában tárolom az adott programot, természetesen minden szükséges hozzávalójával.(program, memória (E-terület is), hálózati paraméterek, stb.)
még így is veszíthetek leginkább memória tartalmat, de jóval biztosabb a dolog.nem utolsó sorban látom mi történik. és persze bízunk abban, hogy a PLC megy utoljára tönkre,
végül is erre gyártották.byte
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Tápos kibeszélő offtopik
- plevips: Sorozatkövető v 1.1
- Dark Souls sorozat
- Kételkedsz még a Marathonban? Nézz meg egy teljes kört!
- Idővel kicsúszik az aljzatból a 12V-2x6 tápkonnektor?
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- Magisk
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen TV-t vegyek?
- További aktív témák...
- HP ProBook 445 G8 14" Ryzen 3 5400U, 8GB RAM, 256GB SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- HP EliteBook 855 G7 15,6" Ryzen 5 PRO 4650U, 16GB RAM, 256GB SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- HP EliteBook 830 G8 13,3" i7 -1185 G7, 16GB RAM, 512GB SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- PlayStation 5 825GB / Kiváló állapot / Doboz és tartozékok
- Gigabyte RTX 4060 Windforce OC 8GB ( Garancia )
- EREDETI NINTENDO Pokemon Go Plus autocatcher dobozban eladó
- BESZÁMÍTÁS! MSI B650 R7 7700 32GB DDR5 1TB SSD RX 9070XT 16GB LIAN LI LANCOOL 217 Wood 750W
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte Z390 i7 9700K 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 8GB Rampage SHIVA FSP 550W
- Keresünk iPhone 16/16e/16 Plus/16 Pro/16 Pro Max
- Lenovo ThinkPad P14s Gen 4 Intel Core i7-1370P Nvidia T550 32GB 512GB 1 év teljeskörű garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest