- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- One mobilszolgáltatások
- A lapkakészlet és az akku különbözteti meg a Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro-t
- Google Pixel topik
- Yettel topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Íme az új Android Auto!
- Karaktere biztos lesz az első Nothing fejhallgatónak
Új hozzászólás Aktív témák
-
scott_free
senior tag
na már majdnem tökéletes a válaszlevélküldő. mindent átalakítottam utf-8-ra.
egyedül a levél tárgy sorában, illetve a feladónál szereplő szavaknál hibázik. pl. "Tanácsadás" --> "TanĂĄcsadĂĄs", és "Visszaigazolás" --> "VisszaigazolĂĄs".ezek a sorok a php-ban szerepelnek, kb. így:
$to_adressen = array(
0 => array('Tanácsadás', 'email@sajatdomain.hu')
);$reply_onderwerp = 'Visszaigazolás a '.$deWebsite.' weboldalról';
vmi ötlet?
-
scott_free
senior tag
a linkelt javascript-fájlban volt egy ilyen sor:
data_arr.push(name+'='+escape(valu));miután - próba-szerencse alapon - kivettem innen az escape-et, egyből csoda történt, és a php már hibátlanul küldte el a levelet!
illetve: a TheBat! levelezőprogram rendesen tölti be, ha viszont a webmailes Horde-dal (vagy hasonlókkal) nézem, ott totál gáz.
szóval nem biztos, hogy ez a legjobb megoldás...
-
scott_free
senior tag
válasz
tgabi333 #4572 üzenetére
csak nem sikerül rájönnöm a megoldásra.
ha iso-8859-2-t használok mindenhol (html, php), akkor a php által elküldött levélben minden jó, kivéve az "őű" betűket. (helyettük ez áll: "%u0150%u0170")
ha viszont mindent átállítok utf8-ra, akkor a levél üzenet részében txt-módban kérdőjelek vannak a normál ékezetes betűk helyén (pl. próba --> pr?ba), html-nézetben pedig ezeket a sorokat egyáltalán nem jeleníti meg.
az "őű" betű itt is ugyanolyan kódot kap, viszont ezt html-nézetben is látni.az oldal így néz ki:
- van egy html fájl, amiben egy javascript szkript bekéri az adatokat (pl. név, üzenet), majd továbbítja az adatokat a php-fájlnak.
<script type="text/javascript" src="js/jquery.ajaxContactForm-1.3.0.js" charset="utf-8"></script>
<script type="text/javascript" charset="utf-8">
$(document).ready(function() {
$('#tanacsadas').ajaxContactForm('functions/send_ajaxcontactform.php', {});
});
</script>- az adatok bekérése így történik:
<table border="0" cellpadding="0" cellspacing="0" id="tanacsadas">
<tr>
<td><label for="i0">Az Ön neve *</label></td>
<td width="20"></td>
<td><input id="i0" type="text" size="24" name="naam__v" value="" class="input"></td>
</tr>
<tr>
<td><label for="i4">Üzenete, kérése</label></td>
<td width="20"></td>
<td><textarea id="i4" cols="24" rows="8" name="bericht" class="input openair"></textarea></td>
</tr>
<tr>
<td></td>
<td width="20"></td>
<td><input type="submit" name="su" value="Tanácsadást kérek!" class="button"></td>
</tr>
</table>ez a js-szkript dolgozza fel: jquery.ajaxContactForm-1.3.0.js
lehet, hogy ebben van a hiba???
-
scott_free
senior tag
válasz
scott_free #4570 üzenetére
BOCS, rosszat néztem!
Content-Type: text/html; charset=utf-8
ezek szerint ez a része jó?
-
-
scott_free
senior tag
nekem úgy is jó lenne, ha sima text-formában érkezne meg a levél, nem ragaszkodom a html-formához.
-
scott_free
senior tag
válasz
Sk8erPeter #4564 üzenetére
a php egy levelet küld egy megadott címre. a php elején szerepel a karakterkódolás:
header('Content-type: text/html; charset=utf-8');később a levélküldő résznél ezek:
// Instellingen voor verzenden van de mail
$boundary = "--".md5(uniqid("myboundary"));
$priorities = array('Highest', 'High', 'Normal', 'Low', 'Lowest');
$priority = 2;
$charset = "utf-8";
$ctencoding = "8bit";
$mime_vers = "Mime-Version: 1.0\nContent-Type: multipart/alternative;\n boundary=\"".$boundary."\"\n";
$x_mailer = "X-Mailer: PHP\n";
// header voor de website eigenaar
$header_van = $mime_vers.$x_mailer;
$header_van .= "From: ".$reply."\n";
$header_van .= "Reply-To: ".$van."\n";
$header_van .= "Return-Path: <".$van_adres.">\n";
$header_van .= "X-Priority: ".$priority."\nX-MSMail-Priority: ".$priorities[$priority]."\n";
// header voor de invuller van het formulier
$header_aan = $mime_vers.$x_mailer;
$header_aan .= "From: ".$reply."\n";
$header_aan .= "X-Priority: ".$priority."\nX-MSMail-Priority: ".$priorities[$priority]."\n";
// bericht voor de website eigenaar
$message_van ="This is a multi-part message in MIME format.\n\n";
$message_van .= "--".$boundary."\n";
$message_van .= "Content-Type: text/html; charset=".$charset."\n";
$message_van .= "Content-Transfer-Encoding: ".$ctencoding."\n\n";
$message_van .= "<!DOCTYPE HTML PUBLIC \"-//W3C//DTD HTML 4.0 Transitional//EN\">\n";
$message_van .= "<html>\n<head>\n<META HTTP-EQUIV=\"Content-Type\" CONTENT=\"text/html; charset=".$charset."\">\n<style>\n";
$message_van .= "body,p,td {font-family: verdana;font-size:11px;line-height:16px; }\n";
$message_van .= "\n</style>\n</head>\n<body>\n";
// bericht voor de invuller van het formulier
$message_aan = $message_van;nem tudom, hogy ez mennyit segít a probléma megoldásában.
jelenleg a php-ban szereplő ékezetes szavak rendesen megjelennek a levélben, viszont az üzenetbe beírt karakterek nem.
az üzenetnek azokat a sorait, ahol ékezet van, html-nézetben meg sem jeleníti a levelező (kivéve az "őű", amik helyett a fentebb szereplő kódot írja ki.a weboldalon vannak még javascript fájlok is - ezeket is át kell alakítani "utf8 bom néklül"-be?
köszi a segítséget!
-
scott_free
senior tag
válasz
Sk8erPeter #4560 üzenetére
na jó, lassan feladom...
átalakítottam a html-t és a php-t is, de a php által küldött emailben továbbra is totál összevisszaság van.
a php-fájlban szereplő "Tanácsadás" szó helyett "TanĂĄcsadĂĄs". a látogató által beírt üzenetben pedig "őű" helyett "%u0170%u0150".
-
scott_free
senior tag
válasz
Sk8erPeter #4553 üzenetére
megpróbáltam átalakítani a html-fájlomat az "ISO-8859-2"-ről "UTF-8 BOM nélkül"-re, de erre minden ékezetes betű elromlott.
pl. a "legmegfelelőbb időpont"-ból ez lett: "legmegfelelĹ�bb idĹ�pont".
ha csak átírom a charset-et utf-8-ra, akkor meg ez: "legmegfelel�bb id�pont".viszont ha átírom "utf-8"-ra és átalakítva mentem el, akkor jó lesz.
ha a Frontpage-ben írom át a charset-et "utf-8"-ra, ott sima mentés után is jó lesz.de hogy ne legyen egyszerű az élet: a két jó változat közül a Frontpage-es pár byte-tal nagyobb lesz, mint amit a Notepad++ csinál. ki érti ezt?
pl. a Frontpage-es "©" jelet a Notepad++ átalakítja "©"-ra.
-
scott_free
senior tag
válasz
Sk8erPeter #4551 üzenetére
letöltöttem ezt a Notepad++-t, de nekem nincsen benne "Formátum" menü. Helyette "Kódolás" van, de ott meg nincsen pötty, vagyis nem látom, hogy milyen formátumban van jelenleg a fájl.
szerk.: bocs, a html-fájlnál nincsen pötty, a php-t betöltve van. (ANSI)
-
scott_free
senior tag
válasz
Sk8erPeter #4551 üzenetére
köszi, megnézem ezt a Notepad++-t.
a dokumentum alatt magát a weboldalt érted, ugye? -
scott_free
senior tag
hali,
egy céges kapcsolati oldalra szeretnék felrakni egy olyan scriptet, ami a megadott adatokat elküldi egy email-címre. ezt sikerült is összehoznom ez alapján: jQuery ajaxContactForm plugin.
viszont az ékezetes magyar betűkkel meggyűlik a baja a php-résznek. eredetileg UTF-8 kódolást használt a program, de így szinte egy ékezetes betű sem ment át (pl. az "á" és "é" helyén kérdőjel volt).
átállítottam ISO-8859-2-ra, így már működik, kivéve az "ű" és "ő" betűt.van erre valami egyszerű megoldás?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Bluetooth hangszórók
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Futás, futópályák
- Okos Otthon / Smart Home
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Goddess of Victory:Nikke
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- További aktív témák...
- KIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad Ultra Docking Station (40AJ)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy S23 , 8/128GB, Kártyafüggetlen
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- 120 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest