Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Wyll

őstag

Sziasztok

Egyáltalán nem értek a PHP-hoz, de van egy problémám, amire lehet hogy a php egy jó megoldás lenne.

Excel-be szeretnék beolvasni egy konkrét weboldalról (ami egy nagykereskedőé) származó XML fájlt. Szerencsére az Excel-nek akár egy URL is megadható forrásnak, ha az egy xml fájlt ad vissza válaszul. Feltételezem, hogy az excel GET metódussal címzi a megadott URL-t.

Van viszont két probéma:
    - erről a weboldalról tudtommal POST metódussal lehet csak beszerezni az xml-t, amiben meg kell adni egy user/pass párost
    - a weboldalnak általában több mint 30mp-ig tart, míg legenerálja a fájlt mielőtt elkezdi küldeni (~2,5MB az xml), tehát jó ideig nem szabad timeout-olni

Arra gondoltam, talán meg lehetne azt csinálni, hogy az Excel-nek egy egyénileg megírt, a hdd-n lévő php fájlt adok meg URL gyanánt, ami a háttérben megcsinálja a POST-os kérést a kérdéses weboldallal, és az Excel-nek a GET-jére válaszul odaadja az XML-t. (Vagy még fapadosabb változatban, kiteszi vinyóra maga mellé a kapott xml-t, és akkor azt enné meg az Excel.)

Mennyire lenne bonyolult írni egy ilyen PHP-t? Én úgy képzelem, hogy alig :B Ha ez így van, akkor valaki jófejségből megírná nekem vagy segítene benne? Edukáljatok légyszi, hogy mennyire hülyeség vagy jóság ez az elgondolás! Köszönöm! :R

Új hozzászólás Aktív témák