- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Google Pixel topik
- Poco X5 Pro - ránézésre jó
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Beárazták az projektoros Ulefone-t
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- eSIM, a kártyamentes szabadság
- Milyen okostelefont vegyek?
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
Új hozzászólás Aktív témák
-
Lacces
őstag
válasz
Cathfaern #10749 üzenetére
Lehet butaságot kérdezek vissza, de inkább most a tervezésnél kérdezem meg
.
Igen, 1 hirdetőhöz, 1 hirdetés tartozna.
Vagyis akkor a hirdetést úgy engedjem szerkeszteni egy felhasználónak, hogy csak szimplán lekérdezem az adatbázisból: A hirdetőtáblából lekérdezem azt a hirdetést, amihez tartozik az adott ID-jú felhasználó és kész, nem kell ezt tovább bonyolítani.
és köszönöm a választ!
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Cathfaern #10486 üzenetére
Na, most felraktam ide, hogy normálisan nézzen ki, így már legalább látható is, mi van a kódban...
Csak most látom át, így, hogy ki is lehet valamit belőle venni, hogy csak az else ágban van a másik kettő foreach...A $senders-re vonatkozó részt tényleg félreértettem... hát igen, nem árt, ha normálisan van indentálva a kód....
$senders = array();
foreach ($messages as $message) {
if (array_key_exists($message->sender_username, $senders)) {
$senders[$message->sender_username]++;
} else {
$senders[$message->sender_username] = 1;
}
}Tehát magyarul akkor ad hozzá a $senders adott kulcsánál lévő számhoz plusz egyet, ha már létezik az adott kulcs a felhasználó nevével, egyébként eggyel egyenlő...
Igazad van, ezt sem láttam át a korábbi ocsmány kód miatt (az is igaz, hogy eléggé átrohantam rajta).
Ettől függetlenül továbbra is fenntartom, hogy ezt nem így kéne, nemsokára írom, miért. Áll a többi dolog is, azzal a módosítással, hogy ezek szerint nem fut le mindhárom ciklus, mert külön vannak. A statikus függvényhívásokra, változókra, egyebekre (pl. truncate() külön függvény/metódus, stb.) vonatkozó dolgok is állnak."Amennyiben az első foreachen belül megváltoztatsz valamit a tömbön, akkor lehet értelme mégegyszer bejárni (elvileg ugyanazt a tömböt, gyakorlatilag nyilván akkor már nem ugyanazon mész végig). És ahogy láttam, itt pontosan erről van szó."
Nézd meg még egyszer, a $messages tömbön nem változtat semmit az első ciklusban. Csak kigyűjti a $senders tömbbe a megfelelő neveket, a hozzájuk tartozó üzenetek számát. Aztán ezt használja fel a második foreach-nél, és ennyi.
Az a baj, hogy feltételezem, a find_messages_by_users_id() metódusában eleve van már egy ciklus, ami bejárja az adatbázisból lekért eredményeket. Így tehát összesen 3 darab (!) ciklus lesz mégis, mert még ezt is be kell járni még egyszer. Úgy lehetne ezt redukálni mondjuk max. 2-re, hogy eleve egy normális query-t ír, ami felhasználók szerint csoportosítva kéri le az üzeneteket, aztán amikor ezt az eredményhalmazt bejárja PHP-vel, akkor eleve felhasználónként gyűjti egy tömbbe az üzeneteket. Akkor meg már lehetne használni ezeken a gyorsabb count() függvényt is, amivel egyből megkapná, hány darab üzenet tartozik a felhasználóhoz, meg csak a kiíratáshoz kellene bejárni.
Úgy már nem lenne gány.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- iKing.Hu - Xiaomi 14 Ultra - Ultra White - Használt, karcmentes
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 5 Pro, Samsung Galaxy Watch 6 Classic
- Telefon felváráslás!! Samsung Galaxy S22/Samsung Galaxy S22+/Samsung Galaxy S22 Ultra
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 3rd - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I W11 I CAM I Garancia!
- Tablet felvásárlás! Samsung Galaxy Tab S10+, Samsung Galaxy Tab S10 Ultra, Samsung Galaxy Tab S10 FE
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged