Hirdetés
- iPhone topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Miért fárad gyorsabban az iPhone akku, mint az androidos?
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Újratervezi az Apple az iPhone előlapját
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- Rossz hírek a Galaxy S26-ok teléjét illetően
- Megtartotta Európában a 7500 mAh-t az Oppo
Új hozzászólás Aktív témák
-
Lacces
őstag
válasz
Cathfaern
üzenetére
Lehet butaságot kérdezek vissza, de inkább most a tervezésnél kérdezem meg
.Igen, 1 hirdetőhöz, 1 hirdetés tartozna.
Vagyis akkor a hirdetést úgy engedjem szerkeszteni egy felhasználónak, hogy csak szimplán lekérdezem az adatbázisból: A hirdetőtáblából lekérdezem azt a hirdetést, amihez tartozik az adott ID-jú felhasználó és kész, nem kell ezt tovább bonyolítani.
és köszönöm a választ!

-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Cathfaern
üzenetére
Na, most felraktam ide, hogy normálisan nézzen ki, így már legalább látható is, mi van a kódban...

Csak most látom át, így, hogy ki is lehet valamit belőle venni, hogy csak az else ágban van a másik kettő foreach...
A $senders-re vonatkozó részt tényleg félreértettem... hát igen, nem árt, ha normálisan van indentálva a kód....
$senders = array();
foreach ($messages as $message) {
if (array_key_exists($message->sender_username, $senders)) {
$senders[$message->sender_username]++;
} else {
$senders[$message->sender_username] = 1;
}
}Tehát magyarul akkor ad hozzá a $senders adott kulcsánál lévő számhoz plusz egyet, ha már létezik az adott kulcs a felhasználó nevével, egyébként eggyel egyenlő...

Igazad van, ezt sem láttam át a korábbi ocsmány kód miatt (az is igaz, hogy eléggé átrohantam rajta).
Ettől függetlenül továbbra is fenntartom, hogy ezt nem így kéne, nemsokára írom, miért. Áll a többi dolog is, azzal a módosítással, hogy ezek szerint nem fut le mindhárom ciklus, mert külön vannak. A statikus függvényhívásokra, változókra, egyebekre (pl. truncate() külön függvény/metódus, stb.) vonatkozó dolgok is állnak."Amennyiben az első foreachen belül megváltoztatsz valamit a tömbön, akkor lehet értelme mégegyszer bejárni (elvileg ugyanazt a tömböt, gyakorlatilag nyilván akkor már nem ugyanazon mész végig). És ahogy láttam, itt pontosan erről van szó."
Nézd meg még egyszer, a $messages tömbön nem változtat semmit az első ciklusban. Csak kigyűjti a $senders tömbbe a megfelelő neveket, a hozzájuk tartozó üzenetek számát. Aztán ezt használja fel a második foreach-nél, és ennyi.
Az a baj, hogy feltételezem, a find_messages_by_users_id() metódusában eleve van már egy ciklus, ami bejárja az adatbázisból lekért eredményeket. Így tehát összesen 3 darab (!) ciklus lesz mégis, mert még ezt is be kell járni még egyszer. Úgy lehetne ezt redukálni mondjuk max. 2-re, hogy eleve egy normális query-t ír, ami felhasználók szerint csoportosítva kéri le az üzeneteket, aztán amikor ezt az eredményhalmazt bejárja PHP-vel, akkor eleve felhasználónként gyűjti egy tömbbe az üzeneteket. Akkor meg már lehetne használni ezeken a gyorsabb count() függvényt is, amivel egyből megkapná, hány darab üzenet tartozik a felhasználóhoz, meg csak a kiíratáshoz kellene bejárni.
Úgy már nem lenne gány.
Új hozzászólás Aktív témák
- iPhone topik
- AliExpress tapasztalatok
- No Man's Sky (PS4, PC, Xbox One)
- Milyen videókártyát?
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Elektromos autók - motorok
- alza vélemények - tapasztalatok
- Suzuki topik
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Impozáns lesz a következő Intel CPU generáció csúcsmodellje - is
- További aktív témák...
- ASUS RTX 5090 32GB GDDR7 ROG ASTRAL OC - Új, Bontatlan, 3 év garancia - Eladó!
- Notino ajándékutalvány - 20000 forint értékű
- LENOVO Yoga Pro 7 14IMH9 83E2003AHV(14,5" 3k Touch/Core Ultra 5/32GB/1024GB SSD 5 év garancia! ÚJ
- Gigabyte GA-F2A55M-S1 AMD FM2/FM2+ alaplap, valamint ajándék proci
- Asus P8H61-M LX3 Plus R2.0 LGA 1155 alaplap
- Apple iPhone 14 / 128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / 83% akku
- REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40A9 USB-C Dock (ELKELTEK) - CSAK RENDELÉSRE
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 5500 / RX 6700XT 12GB / 32GB DDR4 / 512GB SSD
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Geforce GTX 1050, 1050 Ti, 1060, 1650, 1660 - GT 1030 - Low profile is (LP)
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

.

A $senders-re vonatkozó részt tényleg félreértettem... hát igen, nem árt, ha normálisan van indentálva a kód....