- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Mobil flották
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Z Flip6 - színt lép
- iPhone topik
- Rossz iPhone-t másol a OnePlus
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Az Apple bemutatta az iPhone 17-et
- Apple iPhone Air - almacsutka
Új hozzászólás Aktív témák
-
cucka
addikt
Azon gondolkodtam a templateengine amit hasznltunk, illetve amit írok anélkül mvc, hogy tudnám jobban mi az mvc, és csak nem is oop.
Egy template engine nagyjából ugyanazt jelenti, mint az mvc view része. Amúgy kevés haszontalanabb dologgal találkoztam eddig, mint a template engine-ek (pl. Smarty). Bár lehet, hogy nem találtam még meg a jó template engine-t.Külön van a megjelenítésért felelős kód, a template-ben csak xml-ek vannak, php nincs, és egyéb dolgokat a php modulok végzik.
Tehát a php és a html közé bevezettetek még egy absztrakciós szintet? Mesélnél erről bővebben, milyen plusz funkcionalitást hordoz?Írnál az mvcről még?
Nagyon sokat nincs mit írni, igazából nagyobb a füstje, mint a lángja. A lényege, hogy külön legyen az adatok reprezentációja és értelmezése (ezek osztályok, segédfüggvények), külön az események kezelése és külön a kiírás. Erre néhány weboldal elkészítése után magadtól is rá tudsz jönni, szóval nem kell túlmisztifikálni, nincs benne semmi extra.
A másik dolog, hogy a szigorúan mvc elgondolás szerintem elég kényelmetlen, fapados, nem eléggé entörprájz, a sokkal magasabb szintű absztrakciót képviselő doboz hierarchia elgondolás közelebb áll hozzám, minél távolabb van a html/css/javascript hármastól, annál jobb. (Valójában keverni szoktam a kettőt, annak függvényében, hogy melyik a hatékonyabb. Például a korábban leírt fa reprezentációm jellemző példa a doboz hierarchiás elképzelésre)
Új hozzászólás Aktív témák
- GIGABYTE Z390 AORUS MASTER WiFi Alaplap
- GAMER PC! Ryzen 7800X3D / RTX 5070 Ti / 32GB 6400MHz / B650 WiFi / 1TB Gen4 / 750w GOLD! BeszámítOK
- T14 Gen5 14" FHD+ IPS Ultra 7 165U 16GB 512GB NVMe magyar vbill ujjlolv IR kam gar
- Urevo U1 Walking Treadmill
- Phone 15 Pro fehér, 256GB kijelző viseltes, akksi 87%
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5060Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy A16 5G 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- HIBÁTLAN iPhone 12 Pro 512GB Silver -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3410, 94% Akkumulátor
- LG 55G4 - 55" OLED evo - 4K 144Hz & 0.1ms - MLA Plus - 3000 Nits - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 13400F 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB ZALMAN S2 TG Seasonic 650W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest