- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Yettel topik
- Magyarított Android alkalmazások
- Hónap végén érkezik a Xiaomi Band 10, ára is van
- iPhone topik
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Google Pixel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
Új hozzászólás Aktív témák
-
Taci
addikt
válasz
supercow #20876 üzenetére
A
mysqldump
-hoz lenne pár kérdésem:Az adatbázis mostani felépítése szerint a backuphoz (mysqldump) generált user Select és Lock Tables jogokat kapott. (Előbbivel kezdtem, de hibára futott, és a logban írta, hogy az utóbbi is kell neki.)
Kellhet esetleg még más jog is a "későbbiekben"? Ahogy néztem, Show View és Trigger van még említve, de az előbbit nem használom, utóbbit pedig még soha nem használtam, szóval így gondolom, egyik sem kell.Ezt a parancsot futtatom (
exec()
):$cmd = "mysqldump" . " --skip-extended-insert --complete-insert
--single-transaction --skip-lock-tables
--user=" . $username . " --password=" . $password . " " . $dbname .
" > " . $backup_folder . $backup_filename_sql;
Amit megértettem ezekből:
- InnoDB adatbázis, ezért a single-transaction, így elvileg nem lock-olja a táblákat.
- Viszont van néhány kapcsoló (bár itt nincs használva most), ami aktiválhatja a lock-tables-t, ezért biztos ami biztos, ott van benne a skip-lock-tables, hogy ezt kiüsse mindenképp.
- skip-extended-insert: Ilyenkor minden műveletet külön sorba tesz, szétszed. Ha kiszedem belőle, akkor viszont pl. egy sorban, 1 db Insert-ben ott van egy teljes tábla tartalma. És tapasztalatom szerint így a gyorsabb (sokkal). Szóval lehet, ezt ki kell inkább szednem.
- complete-insert: a mezőnevek is szerepelnek, enélkül kihagyja őket.Van még esetleg más, amit megérne használnom?
Még tömörítem a végén, így a jelenleg 54 MB-ba backup-olt adatbázist kb. 8 MB-ra tömöríti össze a ZipArchive. (Aztán majd ezután nézem az RClone-t, hogy feltöltsem felhőbe tárhelyre.)
Köszönöm.
Új hozzászólás Aktív témák
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Futás, futópályák
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Gigabyte alaplap topik
- Hegesztés topic
- DVBViewer
- Kazy Computers - Fehérvár - Megbízható?
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Max
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550M R7 5800X 32GB DDR4 512GB SSD RX Nitro+ 6700XT 12GB Corsair 4000D ASUS ROG 650W
- Azonnali készpénzes AMD Ryzen 1xxx 2xxx 3xxx 5xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- Tablet felvásárlás!! Samsung Galaxy Tab A8, Samsung Galaxy Tab A9, Samsung Galaxy Tab S6 Lite
- BESZÁMÍTÁS! 16GB (2x8) G.Skill Trident Z RGB 4266MHz DDR4 memória garanciával hibátlan működéssel
- Szinte új, minőségi, állítható ritkítóolló
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged