Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Taci

addikt

válasz supercow #20876 üzenetére

A mysqldump-hoz lenne pár kérdésem:

Az adatbázis mostani felépítése szerint a backuphoz (mysqldump) generált user Select és Lock Tables jogokat kapott. (Előbbivel kezdtem, de hibára futott, és a logban írta, hogy az utóbbi is kell neki.)
    Kellhet esetleg még más jog is a "későbbiekben"? Ahogy néztem, Show View és Trigger van még említve, de az előbbit nem használom, utóbbit pedig még soha nem használtam, szóval így gondolom, egyik sem kell.

Ezt a parancsot futtatom (exec()):
    $cmd = "mysqldump" . " --skip-extended-insert --complete-insert
    --single-transaction --skip-lock-tables
    --user=" . $username . " --password=" . $password . " " . $dbname .
    " > " . $backup_folder . $backup_filename_sql;

Amit megértettem ezekből:
    - InnoDB adatbázis, ezért a single-transaction, így elvileg nem lock-olja a táblákat.
    - Viszont van néhány kapcsoló (bár itt nincs használva most), ami aktiválhatja a lock-tables-t, ezért biztos ami biztos, ott van benne a skip-lock-tables, hogy ezt kiüsse mindenképp.
    - skip-extended-insert: Ilyenkor minden műveletet külön sorba tesz, szétszed. Ha kiszedem belőle, akkor viszont pl. egy sorban, 1 db Insert-ben ott van egy teljes tábla tartalma. És tapasztalatom szerint így a gyorsabb (sokkal). Szóval lehet, ezt ki kell inkább szednem.
    - complete-insert: a mezőnevek is szerepelnek, enélkül kihagyja őket.

Van még esetleg más, amit megérne használnom?

Még tömörítem a végén, így a jelenleg 54 MB-ba backup-olt adatbázist kb. 8 MB-ra tömöríti össze a ZipArchive. (Aztán majd ezután nézem az RClone-t, hogy feltöltsem felhőbe tárhelyre.)

Köszönöm.

Új hozzászólás Aktív témák