- Google Pixel topik
- Fotók, videók mobillal
- Milyen okostelefont vegyek?
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Beárazták az projektoros Ulefone-t
- Nemzetközi vizekre evezett a Realme GT 7 és GT 7T
- Mobil flották
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
Új hozzászólás Aktív témák
-
fordfairlane
veterán
válasz
supercow #17761 üzenetére
Telefonon segít azzal hogy a számjegyes billentyűzetet hozza fel.
Igen, de a "pattern" attribútum ez esetben fölösleges. MDN szerint number mezőnél nincs hatása (lehet, Chrome-nál más a helyzet).
A másik részt nem értem.
Felvihet 50-nél nagyobb számot, csak akkor rá kell kérdezni még egyszer. Ha az szerepelt volna a hsz-ben, hogy nem vihet fel 50-nél nagyobb számot, akkor én is valami kész validátor-metódust ajánlottam volna.
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
supercow #17761 üzenetére
"A másik részt nem értem."
Mivel odaírtad, hogy max="50", ezért a böngésző helyes implementáció esetén már vagy eleve a bevitel során, vagy a fókuszváltás/elküldés/stb. során jelzi a validációnál, hogy érvénytelen számot adtál meg, ergo nem is enged tovább, nem tudod elküldeni az űrlapot (csak ha trükközöl webfejlesztő panel segítségével, vagy ha például a böngésző nem is támogatja a HTML5-öt). Itt meg nem ez a cél, hanem a figyelmeztetés arra, hogy a felhasználó nagy számot adott meg - de ettől még egyébként elfogadható a nagy szám is, csak meg kell győződni róla, hogy a felhasználó tényleg azt akarta-e.
Igaz, a javasolt ellenőrzési módszer is csak kliensoldalon zajlik, tehát ez sem egy atombiztos megoldás, de lehet, hogy a kérdezőnek ez is elegendő, ez nem derült ki.
Új hozzászólás Aktív témák
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! Custom vizes számítógép játékra! I7 12700KF / RTX 3090 / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- Epson Workforce DS-530II Dokumentum szkenner
- Új Apple iPhone 16e 128GB, Kártyafüggetlen, 3 Év Garanciával
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T480s - i7-8GEN I 16GB I 256GB I 14" WQHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged