Új hozzászólás Aktív témák
-
Tele von Zsinór
őstag
válasz
peterszky #2400 üzenetére
ffmpeg-el lehet. Van hozzá php modul is, ha nincs, de a szerveren van ffmpeg bináris és van jogod exec()-elni, akkor:
$ffmpegpath = "/usr/bin/ffmpeg";
function make_jpg($input, $output, $fromdurasec="01") {
global $ffmpegpath;
if(!file_exists($input)) return false;
$command = "$ffmpegpath -i $input -an -ss 00:00:$fromdurasec -r 1 -vframes 1 -f mjpeg -y $output";
@exec( $command, $ret );
if(!file_exists($output)) return false;
if(filesize($output)==0) return false;
return true;
}(gugli találta mindkettőt: google://php flv thumbnail)
-
Tele von Zsinór
őstag
válasz
cellpeti #2402 üzenetére
Azért nem éred el, mert nem megy az apache
A wamp oldalán van egy szép nagy kép, ott a legalsó menüpont a 'put online'. -
Tele von Zsinór
őstag
Na nézzük
[^\\pL\d]+
ez a regexp, a ~ a delimiter, az u meg az utf8 mód
szögletes zárójel karakterosztályt jelent, a + ebből legalább egyet (lásd {1,})
szimpla zárójelben van, azaz az első \ tényleg egy backslash lesz
utána \pL - a \p egy unicode karaktercsoportot jelöl, az L pontosítja a betűkre
\d pedig a számok
azaz minden, ami nem backslash, betű vagy szám, az átalakul egy kötőjellé
(felhasznált irodalom: [link])Az ékezetest ékezet nélkülire az iconv hivás csinálja, de ez nem csak az á->a átalakítást csinálja, hanem ilyeneket is, mint az ä->a, ë->e, ç->c
-
Tele von Zsinór
őstag
válasz
cellpeti #2388 üzenetére
Az IDE kérdés teljesen szubjektív, egyszerűbb projektekhez az is elég, ha syntax highlightot tud, erre jó példa a notepad++, ami ingyenes is. Komolyabb mókákhoz, code completionhoz én a phped-et használom, de ez fizetős.
Szerintem nem kell azon semmit beállítani, csak el kell indítani és működik is. -
Tele von Zsinór
őstag
válasz
vakondka #2380 üzenetére
Én ezt használom:
static public function slugify($text)
{
// replace non letter or digits by -
$text = preg_replace('~[^\\pL\d]+~u', '-', $text);
// trim
$text = trim($text, '-');
// transliterate
$text = iconv('utf-8', 'us-ascii//TRANSLIT', $text);
// lowercase
$text = strtolower($text);
// remove unwanted characters
$text = preg_replace('~[^-\w]+~', '', $text);
if (empty($text))
{
return 'n-a';
}
return $text;
} -
Tele von Zsinór
őstag
válasz
Gergello #2374 üzenetére
Ez nem php, hanem joomla beállítás, úgyhogy a helyi joomlás topicban valószínűleg több sikerrel jársz.
De mielőtt engedélyeznéd ezt, gondolkodj! Jó az neked, hogy akármit feltölt a user (és itt tényleg akármit kell érteni) az a szerver lefuttatja neked? Inkább töltsd fel ftpn/sshn/akármin azt a modult. -
-
Tele von Zsinór
őstag
válasz
Fire/SOUL/CD #2357 üzenetére
Attól, hogy az apache-php-stb. verziók ugyanazok, még közel sem biztos, hogy menni fog a kód. Példa: kapcsold ki a mysql modult
Kicsit kifejthetnéd bővebben: mi a hiba, milyen php konfigra gondolsz, milyen lib ami a gondot okozza, illetve azt hogyan konfigolod. -
Tele von Zsinór
őstag
Ahogy a kollega javasolta, illene frissíteni a phpdet (most az 5.2.8 a legfrisebb), mert a 4-es ágat augusztus óta nem fejlesztik.
A problémádat az okozza, hogy a php.ini-ben nincs engedélyezve a GD extension, keresd meg a többi közt, és szedd ki a sor elejéről a pontosvesszőt. -
Tele von Zsinór
őstag
válasz
tkazmer #2228 üzenetére
De átírja az állapotkódot? Ajánlom a Live HTTP headerst ennek ellenőrzésére.
-
Tele von Zsinór
őstag
Ha elég friss a php-d és tudod, mi az az ajax: APC-vel megoldható
-
Tele von Zsinór
őstag
válasz
Fire/SOUL/CD #2183 üzenetére
Ha a php-ban adsz meg egy ilyen adatot, akkor azt a kedves user csak akkor látja viszont, ha van ftp/scp/satöbbi hozzáférése is. Egy sima tükrözőtől nem kell tartanod.
-
Tele von Zsinór
őstag
válasz
Realradical #2120 üzenetére
imap_: [link]
-
Tele von Zsinór
őstag
Például ilyenek vannak a html forrásban:
Warning: iconv() expects parameter 3 to be string, array given in /home/hegymoso/web/mc/index.php on line 130
Warning: Invalid argument supplied for foreach() in/home/hegymoso/web/mc/index.php on line 131Karakterkódolási gond lesz, ahogy az iconv hibaüzenete is mutatja.
-
Tele von Zsinór
őstag
válasz
[HUN]Tyson #1661 üzenetére
A mail()-nál egy fokkal fejlettem a txt-be mentős, erre ott vannak a fopen(), fwrite(), fclose() függvények. Ha append-eled, akkor megmaradnak az előzők is
Ajánlott valami nehezen kitalálható filenevet választani, vagy a wwwroot-on kívülre menteni, hogy illetéktelenek ne férhessenek hozzá.
Két fokkal fejlettebb az adatbázisos megoldás, ez nem olyan egyszerű, mint az előző, de ha emellett döntesz, segítünkIde már nem elég a php, valamennyi sql tudás is kell.
-
-
Tele von Zsinór
őstag
Lehet-e phpben különválasztani a függvény fejlécét és a megvalósítását? Valami olyasmit, mint C++ban a .h és a .cpp fileokban: először megmondjuk, mi lesz benne, és csak később azt, hogy azok mit is csinálnak.
Kicsit átláthatatlan, ha rögtön a megvalósítást is oda kell írni. -
Tele von Zsinór
őstag
Hogyhogy nem férsz hozzá? A mysql_ függvények többsége utolsó paraméterként vár egy opcionális kapcsolat-azonosítót, ha ezt nem adod meg, a legfrissebb kapcsolatot használják, azt gyanítom, te ezt nem adod meg, ezért az első objektum függvényei is a második kapcsolatát akarják használni.
-
Tele von Zsinór
őstag
válasz
vakondka #1210 üzenetére
Az injection ellen is véd, meg hogy a spec karakterek is helyesen kerüljenek be. Nálam a db osztály escape függvénye így néz ki:
if (get_magic_quotes_gpc()) $input = stripslashes($input);
return @mysql_real_escape_string($input,$this->connection);És ezt hívom meg minden alkalommal, amikor usertől származó adatot rakok bele query stringbe. Kivételek persze vannak: ha valamit sokszor használok, akkor inkább egy külön változóba escapelem, és azt az értéket rakom stringbe, mert a plusz memóriafoglalással is hatékonyabb, mint ennek a többszöri meghívása
-
Tele von Zsinór
őstag
válasz
Forest_roby #1074 üzenetére
Újsor?
\n
-
Tele von Zsinór
őstag
válasz
DeltaPower #1050 üzenetére
Limitálva van, hogy egy domain mennyi cookie-t tárolhat, szerintem jobb elindítani egy sessiont, és a szerveroldalon tárolni ezt.
-
Tele von Zsinór
őstag
válasz
DeltaPower #1002 üzenetére
Viszont oda nem rakja be a változókat.
-
Tele von Zsinór
őstag
Nem lenne használhatóbb megoldás egy feed összerakása a kommentekről?
Ha van ssh hozzáférésed, akkor amikor komment jön, azt jelöld meg úgy, hogy még nem ment róla levél, és cronnal mondjuk óránként fut egy php, ami megnézi, van-e ilyen, ezekről levelet küld valamit átbillenti ezt a flaget.
-
Tele von Zsinór
őstag
Igaza van annak, aki később válaszolt: nem regexpre gondoltam, hanem sima str_replace()-re. Még semmi benchmarkot nem csináltam, még kódom sincs, csak elméletben tervezgettem. A <?= $valtozo ?> azért nem tetszik, mert ennek a szabályos módja a <?php echo $valtozo; ?>, az előbbi meg szerverfüggő, hogy engedélyezve van-e. (Ez a rövid nyitótag, ugye?
)
-
Tele von Zsinór
őstag
Működés közben még én sem láttam, de mostanság készítek egyet
az én elképzelésem az, hogy {{{valami}}} módszerrel "változókat" rakok a tpl fileokba, és phpben feldolgozás-kiírás közt cserélem őket. Lesz (header|footer|info|stat|menu|...).tpl. De persze ez a profik szemében ugyanolyan béna lehet, mint kicsit korábban, amikor a session objektumomnak db-objektum referenciát adtam át, hogy azzal dolgozzon
-
Tele von Zsinór
őstag
válasz
Louloudaki #813 üzenetére
A session semmiképp nem halálozik el, majd csak annyi idő múlva, amennyi a szerveren a timeoutja. Legfeljebb a session cookie szűnik meg, amivel a kliens azonosítja magát, ezt a korábban említett session.cookie_lifetime-al tudod állítani (0 = ablak bezárásakor semmisüljön meg)
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD Ryzen 7 7700X - Új, 1 év garancia - Eladó!
- Samsung Galaxy Z Fold6 ,Navy ,120 Hz AMOLED dupla kijelző, Snapdragon 8 Gen 3,12/512 GB,2027. 07. 11
- Honor Magic5 Pro Green LTPO 120 Hz, 50 MP triplakamera, 66 W gyorstöltés 12/512 GB
- Sigma 15mm f/2.8 EX DG Fisheye (Canon bajonett)
- T14s Gen3 27% 14" FHD+ IPS érintő i7-1270P 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 128GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3461, 96% Akkumulátor
- Magyarország piacvezető szoftver webáruháza
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 64GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2045, 95% Akkumulátor
- BESZÁMÍTÁS! Asus H370 i7 9700K 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 XT 8GB SHARKOON RGB Slider ADATA 600W
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Pro 256GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3280, 100% akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest