Hirdetés
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
- iPhone topik
- Apple iPhone 13 - hízott, de jól áll neki!
- Milyen okostelefont vegyek?
- Kézbe fogható paradoxon lett az iPhone Air
- Nonjour: nem fordít az EU-ban az AirPods
- Megjelent a Sony Xperia 10 VII
- Két butatelefon és egy 5G-s okos a HMD-től
- Nagyon erős ajánlat lett az Apple Watch SE 3
- Okosóra és okoskiegészítő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Minden hónapban felvesznek valami mid és junior közti fejlesztőt, és mindemellett senkit nem rugnak ki.
Egyszerűen nem értem, hogy hogy a fenébe van bevétele a cégnek, ha egyfolytában valami elromlik, és kézi rásegítéssel kell átrugdalni a rendszert a hétvégéken.
A túlórát le lehet csúszni, ritkább esetekben kifizetik előzetes megegyezés alapján.
A foreign key ismeretlen fogalom, de bekapcsolni sem lehet, mert annyira alacsony minőségű az adat, hogy a foreign táblában van rengeteg olyan rekord amihez a forrástáblában nincs adat, így FK kilőve.
Indexek voltak 1-1 oszlopon, de jellemzően 3-4 oszlopos WHERE feltételek vannak a lekérdezésekben.
Csináltam 3-4 oszlopos indexet, erre kiderült, hogy az adatbázis mező az varchar, de a rendszer integerként küldi az értéket a queryben. Ekkor az adatbázisnak castolni kell többmillió rekordot integerre, hogy le tudja futtatni a lekérdezést.
Castolással 30 mp, castolás kényszerítése nélkül helyesen stringként használva a mezőt a queryben lefut ugyanaz 300 ms alatt.Van egy olyan agyrém, hogy minden kliensnek (cégek) van egy külön táblája
, amiben minden van. Az ügyfelektől kezdve a rendelésekig minden.
És van kb 200 (!!!) ilyen tábla.
Skálázhatósági mennyország.De a főnök már Kubernetesről álmodik
.
Mondanom sem kell, bevallja magáról, hogy nem tech szakember, nem ért hozzá, csak ömlik belőle a megvalósíthatatlan ötletek sorozata.Mondtam neki, hogy minimum 6-12 hónap amit kér, de van egy nagydumás kolléga aki eladja a főnöknek a szép álmokat. Mindent megigér péntekre és hónap végére. Minden héten péntekre és minden hónap végére, amiből soha nincs semmi kézzelfogható vagy használható eredmény.
És amikor mondom, hogy egy kamugép az ürge, még engem néz hülyének a főnök.Tuti bestseller lenne az a könyv, ha megírnám
Új hozzászólás Aktív témák
- Eladó két darab JBL PartyBox 520 hangszóró újszerű állapot, 34hónap garanciával!
- Megválnék a fotós arzenálomtól 6D MkII, Sigma üvegek, vakuk, és még sok más
- DELL T3620 WORKSTATION INTEL XEON I7-6700 / NVME SSD / DDR4 - vga tápkábel
- Gamer PC - R5 5500, RTX 2060 és 16gb RAM + GARANCIA
- 2025-Ös 10 Magos Legújabb Intel Core Ultra 5 225F 10x4.9Ghz RTX 5060TI 16/32Gb DDR5 5600Mhz 1TB M.2
- HP 14 Pavilion FHD IPS i5-1135G7 4.2Ghz 16GB RAM 512GB SSD Intel Iris XE Graphics Win11 Garancia
- Apple iPhone 15 Pro Max / 256GB / Kártyafüggetlen / 12 Hó Garancia / 98% akku
- Apple iPhone 13 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest