Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Vasshammer

tag

Sziasztok!

Nagyon érdekes témát hozok, remélem megmozgatom fantáziátokat (és a "hívj szakembert" tippeken túljutunk)

Adott egy Phanteks Enthoo Pro M gépház, 2016-ban lett véve. A házban többször lett cserélve konfig és tápegység is.
    Régi tápegység: XFX TS 550 Bronze
    Mostani: Seasonic Focus Plus 650 Gold

Tünet: szerelésnél, tisztításnál, ha a tápkábelem be van dugva a hálózati csatlakozóba (konnektor, dugalj), és a tápba vissza akarom dugni, akkor rendre leveri a házban a fi relét. A hálózati elosztóm egy márkás, főkapcsolóval és egyedi kapcsolókkal is rendelkező, túlfesz védelemmel ellátott elosztó, az egy másik túlfeszes, de egyszerűbb elosztóval kapcsolódik a hálózatunkhoz. Múltkor dugdosás közben véletlen hozzáértem a táp hátsó feléhez és a fi relé (valszeg engem védve a megrázó élménytől) szintén leoldott. A táp kapcsolója OFF állásban volt, és így is áthúzott valami a földre.

Erre az elosztóra van kötve asszony gépe is, ugyanilyen táppal (csak nem Plus), Z9 Neo házban, és ott nem jelentkezik ilyen probléma.

Más érdekesség: nagyon régóta nem tudok JACK-es mikrofont használni, mert irdatlanul zúg, földhurokra gyanakodtam, de a hangszórókkal nem volt baj. Egy Sades USB-s headsetet használok most, ami viszont tisztán szól (kivétel egy nagyon halk, ütemes búgás)

Mivel ez a második táp, amivel ezt csinálja, így azt gyanítom, hogy a házon belül van valami rövidzárlat-szerűség. Tapasztalt már valaki ilyet? Mit tehetek? Hol keressem? Front panelt szedjem szét?

DISCLAIMER: igen, szakembert már hívtam az ügyben; a hálózat földjére nem esik feszültség... A szakember ELMŰ vizsgával rendelkezett, de a PC-hez nem ért. Semmilyen más PC, vagy elektronikai eszköz nem produkálta ezt a hibát.

Köszönöm a tippeket előre is.

Új hozzászólás Aktív témák