- Lendülettel mehet nyaralni a Samsung
- Megjött a Honor szuperakkumulátoros mobilja
- Sony Xperia 10 VI - vajon miben bízhat?
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- iPhone 16e - ellenvetésem lenne
- Apple Watch
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
Új hozzászólás Aktív témák
-
Vasshammer
tag
Sziasztok!
Nagyon érdekes témát hozok, remélem megmozgatom fantáziátokat (és a "hívj szakembert" tippeken túljutunk)
Adott egy Phanteks Enthoo Pro M gépház, 2016-ban lett véve. A házban többször lett cserélve konfig és tápegység is.
Régi tápegység: XFX TS 550 Bronze
Mostani: Seasonic Focus Plus 650 GoldTünet: szerelésnél, tisztításnál, ha a tápkábelem be van dugva a hálózati csatlakozóba (konnektor, dugalj), és a tápba vissza akarom dugni, akkor rendre leveri a házban a fi relét. A hálózati elosztóm egy márkás, főkapcsolóval és egyedi kapcsolókkal is rendelkező, túlfesz védelemmel ellátott elosztó, az egy másik túlfeszes, de egyszerűbb elosztóval kapcsolódik a hálózatunkhoz. Múltkor dugdosás közben véletlen hozzáértem a táp hátsó feléhez és a fi relé (valszeg engem védve a megrázó élménytől) szintén leoldott. A táp kapcsolója OFF állásban volt, és így is áthúzott valami a földre.
Erre az elosztóra van kötve asszony gépe is, ugyanilyen táppal (csak nem Plus), Z9 Neo házban, és ott nem jelentkezik ilyen probléma.
Más érdekesség: nagyon régóta nem tudok JACK-es mikrofont használni, mert irdatlanul zúg, földhurokra gyanakodtam, de a hangszórókkal nem volt baj. Egy Sades USB-s headsetet használok most, ami viszont tisztán szól (kivétel egy nagyon halk, ütemes búgás)
Mivel ez a második táp, amivel ezt csinálja, így azt gyanítom, hogy a házon belül van valami rövidzárlat-szerűség. Tapasztalt már valaki ilyet? Mit tehetek? Hol keressem? Front panelt szedjem szét?
DISCLAIMER: igen, szakembert már hívtam az ügyben; a hálózat földjére nem esik feszültség... A szakember ELMŰ vizsgával rendelkezett, de a PC-hez nem ért. Semmilyen más PC, vagy elektronikai eszköz nem produkálta ezt a hibát.
Köszönöm a tippeket előre is.
Új hozzászólás Aktív témák
- Apple asztali gépek
- Nagyon érzékeny lett a játékok archiválására a Nintendo
- Gitáros topic
- Autós topik
- Milyen házat vegyek?
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Elektromos autók - motorok
- Lendülettel mehet nyaralni a Samsung
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- Assetto Corsa
- További aktív témák...
- AKCIÓ! ASUS Z97-A Z97 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! HP EliteBook 830 G5 - i5-8G I 8GB I 256GB SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- AKCIÓ! ASUS STRIX B650E-E R7 7700 64GB DDR5 1TB SSD RTX 3080 10GB Thermaltake Ceres 500 850W
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest