Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • aLávaló

    csendes tag

    válasz diablo1984 #130447 üzenetére

    Szia
    Én tavaly tavasszal vettem egy ilyen autót kollégától cégeset. 161e volt benne most tartok 185e-nél.

    Amit kellett cserélnem:
    - teljes fék tárcsák betét elől-hátul vétel után rögtön. Alap dolog...ennyi km-nél.

    - novemberben kuplung csere mert már csúszott bizonyos helyzetekben. Meglepetésre nem kettős tömegűvel volt szerelve hanem sima kuplunggal. Lehet a Golfba kettőst raktak a Skodába meg jó lesz a sima is jelszóval! :)
    [link]
    LUK volt benne azt is kapott megint! Relatíve olcsón... 80e + szerelési díj

    - kombi a drágám és zavart valami kattogás nyáron és hogy nagyon ül a segge ha megpakolom. Hiba az volt, hogy a hátsó rugók közül az egyik törött volt a felső részéből egy 10 cm-es darab fityegett és hangot adott. Nem mindig persze. Csere után jól áll a fara és megszűnt a zaj!

    - vezérlés cserét is megcsináltam! Ez az év végi mulatság(kuplung, rugók vezérlés és ált. szerviz), 280e HUF volt cakkum-pak ...és még jól jártam szerintem! :)) 210e km a határ vezérlésnél, de nem éri megvárni azt olvastam. Remélem egy ideig még bírják ezek ha most cseréltem.

    - a héten meg beficcent egy jobb első kerékcsapágy csere....búgott egyik napról a másikra. Csere...45e....

    Ami még necces lehet a jövőben:
    - EGR 200e felett az is megmakkan általában. Kollega cserélte már... 100e alsóhangon.
    - turbó-befecskendező rendszer? 15e-s olajcserére én beálltam céges üzemben 30e volt. :N Ez segít a turbónak elvileg, és ésszel használom
    - DFP? Sok elővárosi forgalom van meg jó pár hosszú autópálya 3-4 hetente. Ez remélem segít a tisztításban. Ha észlelem, hogy csinálja akkor még megyek vele...

    A váltókiosztását máig nem tudtam megszokni. Rövid mint állat... Eddigi autóimban 4-et toltam 50-nél itt nem lehet! :) Ez ilyen. 1500-2000 között kell tartani a fordulatot átlagos körülmények között. Városba nem az igazi. Országúton-pályán kényelmesen csendesen (relatíve) mozog az a terepe!

    Tanulság? Vond le magad... :D

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák