- Minden a BlackBerry telefonokról és rendszerről
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- One mobilszolgáltatások
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
Új hozzászólás Aktív témák
-
DM-Fan
nagyúr
válasz
darabka #1303 üzenetére
Szvsz a másdik ráadás blokk abszolút nem a ''környéken lakó papik-mamik'' miatt maradt el. Ezzel az erővel akkor nem 21:15-kor kezdtek volna, hanem 21:00-kor és meg is lett volna oldva a dolog. Egyébként is 22:00 után számít csendháborításnak minden hangoskodás, de ezek a rendezvények sztem kivételt képeznek. Pusztán arról van szó, hogy egységes set-list-tel lépnek föl mindenütt, amiben csak 2-3 szám cserélődik, és ez alól nem kivétel egyik helyszín sem. Nézd meg az eddigi koncertek set-list-jeit! Az téli turnészakaszban a hosszabb repertoárral léptek föl - ahogy azt márciusban élvezhettük is - a tavaszi/nyári tudnészakaszra pedig lecseréltek pár számot és megkurtították a programot. Csomó cikk volt erről. A DM-nél egyébként sem olyan egyszerű csak úgy ráadást adni, nyilván nincs is ott a hangszerekben minden sample, zenei alap, stb., csak az előre betervezett számoké.
Amúgy meg teljesen tudatosan ugyanazt produkálták most is, mint márciusban: a színpadi mozgások is ugyanazok voltak mind Dave, mind Martin részéről. Csomó mozdulatról már előre tudtam, hogy most az fog következni. Jól begyakorolt show ez már, amin nemigen módosítanak senki kedvéért. Az össz variáció kb. annyi, hogy ''Good evening...'' a pontozott rész helyére beírandó az adott város, ahol játszanak.
A ''See you next time!''-ból pedig nem kell messzemenő következtetéseket levonni. Sok DM-koncerten voltam már és Dave kb. a kezdetektől így köszönt el. Lásd akár 101, Devotional, One Night In Paris DVD-ket.
A feloszlással kapcsolatban meg egy hivatalos DM közleményre hívnám fel a figyelmetek:
''Az év során folyamatosan újra kiadásra kerülnek studiólemezeink, remasterelt 'Collector's Edition' SACD+DVD formátumú verziói, egységes arculattal. Szeptemberben kerül boltokba a 'Touring The Angel' Live DVD-nk, míg novemberben lát napvilágot a 'Best Of...' CD + DVD album, melyet karrierünk záróakkordjaként kívánunk aposztrofálni.''
Szerintem ez elég konkrét.Amúgy köztudott, hogy az utóbbi 2-3 évben nem túl jó a viszony a tagok között, amely többek közt annak tudható be, hogy Martin nem sok teret enged Dave dalszerzői ambícióinak. A PTA-re is csak azért kerülhetett fel 3 Dave szám, mert Dave ultimátumot adott Martin-nak, miszerint vagy így lesz, vagy kiszáll. A nyilatkozatok alapján jó hangulatban készült a lemez, de ez nyilván nem egy állandósult helyzet és sztem ők is érzik ezt. Nem véletlenül költöztek egymástól a lehető legtávolabb: Dave New York-ba, Martin Kaliforniába, Fletch Londonba. Hasonló oka volt anno Alan kiválásának is - nem igazán respektálták, pedig gyakorlatilag az egész Songs of Faith And Devotion lemezt ő rakta össze zeneileg, gyakran egyedül ült éjszakákon át a studióban és csiszolgatta a hangzást. (hozzáteszem, hogy ez hallatszik is, az egyik legtökéletesebb lemezük) Martin csak a szövegeket írta. Ehhez képest mindenütt ő szerepel az összes dal szerzőjeként.
Dave McCracken zongoratudása nyomába sem ér Alan képzettségének, Christian Eigner-rel kapcsolatban meg mindig olyan érzésem van, hogy valahogy ''szétdobolja'' a produkciókat. Sztem túlzottan dinamikus ehhez a műfajhoz. Ne értsetek félre: nagyon jó banda ez, egytől-egyig profikkal teletűzdelve, csak ez a DM már nem az a DM, amiért annyira rajongtam jópár évvel ezelőtt.
Mindegy... Abban 100%-ig biztos vagyok, hogy szólóban mindketten (Dave is, Martin is) csinálják tovább az ipart, de hogy a DM megmarad-e továbbra is, vagy csak amolyan nosztalgia-zenekarként összeállnak majd olykor, azt szerintem még ők maguk sem nagyon tudják megmondani. Egy biztos: együtt az igaziak, bár nekem már Alan is erősen hiányzik a képből. Szólóban valahogy elvesztik a varázsukat.
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
- Minden a BlackBerry telefonokról és rendszerről
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Diablo IV
- Forr az AI-láz, az Apple tőzsdei rekordját is túlszárnyalta az NVIDIA
- DUNE médialejátszók topicja
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- OLED TV topic
- Sugárhajtómű ihlette a Zalman CPU-hűtőjét, de nem az üzemzaj tekintetében
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- További aktív témák...
- MICROSOFT SURFACE PRO 7 12.3" i5-10th 8GB/256GB Notebookká alakitható Windows Tablet
- BEACN MIC Dynamic Podcast RGB USB-C - Professzionális stúdióminőségű Mikrofon - Win/Mac - Ár alatt!
- Gamer-Pc, Core i5, RTX 4060 Ti, Wi-Fi, 750W, vízhűtés
- Samsung Galaxy Tab A9+ 4/64GB
- Dell Latitude 5310 i5 10310u I 16GB I 256SSD I IPS 13,3" FHD I HDMI I W11 I jó akku
- Üzleti Fujitsu Lifebook u7510 15,6" FHD IPS 2021/08. havi gyártás
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy A13 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Zebra ZP505 EPL - Hőpapíros címkenyomtató
- Huawei P20 Lite 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest