- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Telekom mobilszolgáltatások
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Milyen okostelefont vegyek?
- Google Pixel topik
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Erős specifikáció, kompakt formában
Új hozzászólás Aktív témák
-
Egon
nagyúr
Nem tudom mit néztél, de a legolcsóbb Lite AP is 866-ot tud 5 GHz-en (a 450 egyébként is tipikusan 2.4 GHz-es érték), a Pro tud 1300-at.
Az ára nagyjából Mikrotik szinten van: ezek nem otthoni hanem kisvállalati használatra vannak tervezve, ennek megfelelő stabilitással és terméktámogatással (össze lehet hasonlítani, hogy random Asus routerrel (ha már úgyis az a sláger itt) szemben, milyen gyakran és meddig jönnek frissítések rá...).
Nekem az tetszik benne, hogy egyben menedzselhető egy teljes termékvonal (Unifi): így a router, switch és AP is). -
Egon
nagyúr
Nem teljesen értem az oktatás koncepcióját, de mindegy. A saját kis otthoni SOHO routereken akar állítgatni, közben meg Enterprise rendszereket érintő dolgokról beszél.
Ha nem elérhető a DNS szerver, akkor a rendelkezésre állás sérül az IT biztonság szentháromságából (CIA), ami meg otthoni átlagjóskának a legkevésbé fáj (cégeknek nyilván másképp fájhat). A Google DNS szerverét beállítva (8.8.8.8), eléggé biztonságban érzem magam ezzel kapcsolatban (vannak már eszközök ddos ellen, kisebb szervezeteknél is mint a Google). Ha még beállítunk egy másodlagos DNS szervert, akkor meg végképp nem érzem ezt problémának (saját szerver eléggé overkill lenne erre a célra, ráadásul magánemberként nem is erre való).
Nem hallottam még TCP secure opcióról, nem is értem hogy milyen módon titkosítana. A helyi hálón, bármely környezetben (legyen az otthoni vagy céges), szerintem nem feltétlenül kell titkosítás az adatforgalomban (bár vannak ettől eltérő vélemények). A hálózatot magát kell védeni: a külső részt tűzfallal, belül megfelelő szeparációval (VLAN), a fizikai végpontokat port security-val, és persze megfelelő jogosultságmenedzsmenttel a kliensek vonatkozásában. Ha ez megvan, és esetleg mellé van csattintva még némi logelemzés és hálózati forgalom-elemzés is (persze viselkedés-alapú), akkor lehet próbálkozni. Szerintem. -
Egon
nagyúr
Nos, az első pont triviális, a másodikkal és harmadikkal is egyet tudok érteni, a negyedik és az ötödik nem tiszta hogy mire gondolt - viszont ami közös bennük, hogy nagyjából nulla közük van routerekhez, illetve routerek konfigurálásához.
Egyébként a helyedben megnézegetném az Ubiquiti eszközöket is: én abból tervezek hálózatot összerakni majd jövőre. Nálam lehet hogy lesz 300K, de abban lesz 24 portos switch, és 2-3 AP is. -
Egon
nagyúr
Azért nem feltétlenül kell 300K-t egy jó otthoni hálózatra költeni. Leginkább a switch tud drága lenni, és persze ha sok AP kell, az is meg tudja dobni a költségeket.
A képzésen meg aligha fognak veletek szofisztikált dolgokat beállíttatni: mivel a népek 90%-ának valami kész megoldása van (már akinek van egyáltalán saját routere), így jó eséllyel maradni fogtok a wifi turkálásánál: WPA2/AES/MAC szűrés/rejtett SSID stb., amit kb. minden routeren meg lehet csinálni (mondom ezt olyan emberként, aki már kb. féltucat IT biztonsági képzésen van túl). -
Egon
nagyúr
Mi a fenének egyszerre használni suricata és snort szabályrendszert is?
Állítom, hogy 80%-ban közös a szabálykészlet... Az "et" gondolom emerging threat akar lenni, ugye?
Összesen hány szabályt jelent ez a 3 szabálykészlet, és mennyi vasat eszik (cpu, ram)? Melyik szoftver alá töltötted be a szabálykészletet?
Köszi előre is a választ!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD Radeon™ RX 470 / 480 és RX 570 / 580 / 590
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Medence topik
- Spórolós topik
- BestBuy ruhás topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Motoros topic
- Kazy Computers - Fehérvár - Megbízható?
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- További aktív témák...
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L480 - i5-8GEN I 8-16GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H370 i5 9500 32GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB ZALMAN S2 TG be quiet! 650W
- Akció! Újra Gamer EGEREK! Glorious , Endgamer XM1R , Nibio
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! MSI B450 R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 8GB GDDR6 Rampage Shiva Zalman 500W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest