- Itthon is kapható lesz a kerámia Xiaomi Band 10
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Fotók, videók mobillal
- Honor 400 - és mégis mozog a kép
- Google Pixel topik
- iPhone 16e - ellenvetésem lenne
- Azonnali navigációs kérdések órája
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
Aktív témák
-
j.bravo
addikt
Izé, lebeszélésekkel. Francba.
-
j.bravo
addikt
No, legutóbbi hozzászólás óta jól lekötött a vizsgaidőszak na meg a más topikokban ecsetelt CD-vinyó stb. dolgok (a vizsgaidőszak sajna még fog is egy darabig), de azér' gondoltam felhozom a mélyből a topikot, hátha valaki mond valami okosat ... :))) :
_Pontosan_ mi a PIC, mi a PLC illetve van-e közöttük különbség? Ilyen csodák mibe kerülnek; érdemes lenne-e a topik címében emlegetett célra ilyen eszközökben (is) gondolkodni?
Bár lehet h először tréningnek valami light-osabb, aztán kevésbé light-os (és itt nem kell LED hegyekre meg cold cathode -ra gondolni :)) ) casemod-ot kéne csinálni...? NO de ezek úgyos mind kiderülnek majd vizsgaidőszak végén. De azért addig is lehet ellátni tanácsokkal, rá- avagy lebeszéléssekkel... -
j.bravo
addikt
Üdv! Na most jóóól válaszolok mindenkinek ;)
biker:
Természetesen tisztában vagyok vele, hogy nem én találtam ki :))) )
bitfarkas:
Ki mondta, hogy kávét is akarok főzni? Csak azt mondom a replikátornak, hogy kávé, tejszínnel, cukorral, forrón :-)
Amúgy nyilván úgy lenne, hogy nem a PC parancsait vezérelgetem felül, hanem a parancsot a pc-nek adom. És nem szaladok be a PChez, hiszen van a konyhábanis terminál. Meg ugye ilyenekt azért nem. Maradjunk a villanykapcsol- esetleg fényerőszab-satöbbi szinten, egyelőre. Először meg kell tanulnom mászni, hogy aztán megtanulhassak járni (majd táncolni :)))
OFF:
atus, biker:
Lehet hogy hülye kérdés de már megszoktátok tőlem ;) :
Ez kicsit atus problémája, visszafelé:
Jónak kinéző meg hallatszó, autóba szánt végfokokat szokik látni az ember óccsóbban, mint konnektoros erőlködőt.
Érdemes-e gondolkodni, próbálkozni ezek portolásával a lakásba, vagy nem, mert esetleg nem elég ha nemes egyszerűséggel ad neki 12V-s tápot az embör, mert valami olyan kell, amit csak az aksi tud és kész? És/vagy a megfelelő táp+előfok legyártása után máris drágább lenne mint a rendes erőlködő?
ON
Várom a további 5leteket, bátorító vagy lebeszélő hozzászólásokat!
:DDD -
j.bravo
addikt
Köszönöm az eddigi hozzászólásokat, várom a többit!
Különösen Supercow-nak az URL miatt is!
Pénzem amúgy nagyon nincs, (talán majd egyszer lesz :) ), úgyhogy pocket pc egyelőre biztos nem játszik, de ötletnek, gondolatébresztőnek király!
Még vsz. ma reagálok észletesebben is néhány hozzászólásra, csak mindjárt vissza kell menni órára (főiskola rulez...)
Minden jót addig is -
j.bravo
addikt
Az esetleges lefagyás miatt szeretném péel azt - bár ezt lehet h nem írtam le, hogy ne ez kezelje a riasztót, hanem ''csak'' legyen összeköttetésben a rendes, letesztelt, meg minden :) riasztóközponttal, és tudja mondjuk logolni a riasztóközp. eseményeit.
Illetve már csak azért se kezelje, mert ha azt akarom, hogy a cuccos megfeleljen a MABISZ ill. aktuális biztosítótársaság kritériumainak, valószínűleg nem tehetem meg, hogy az általam barkácsolt csoda legyen az.
Esetleg meg lehetne oldani azt is, hogy van valami kis kütyü, ami abszolút hardveres, és nem fagyhat le :-), és ránéz a gépre mondjuk minden órában, hogy él-e vagy fagyi van, és ha fagyi van, akkor rebootol.
De ha a kis ''terminálokra'' gondolsz, nem a központra, azok (ha egyáltalán van bennük, ami lefagyhat, nem csak gombkivezetések a központtól; még nemtom, ez milyen lenne, lehet hozzászólni! :) ) mondjuk x percenként le lennének kérdezve a ''központ'' által, és ha fagyi, akkor a központ rebootolja. Hmm?
No de a lényeg, hogy először el kéne indulni, a fentiek csak ötletek voltak, kezdetnek megtenné mondjuk a villanykapcsolgatás és/vagy hangforrások vezérlése is, és a többit majd később, ha ezek már működnek valamennyire.
Persze ehhez bővíthetőre kell tervezni, de talán az a legkevesebb.
Valahogy el kell indulni, és arra a villanykapcsolgatás is elég :-) -
j.bravo
addikt
Üdv!
1000 bocs, ha van már ilyen topik, nem volt energiám mind az akárhányszázat végignyálazni! :))) Legyen mivel felvágni a haverok és a csajok előtt :)))
Meg hogy poén, na. :)
Akad néhány ötletem arra, amit talán fellengzősen hívhatunk architektúrának :-) , de várok ötleteket!
Van-e esély arra, hogy valami emberi nyelven (Pascal, C, Delphi, C++, ilyesmi, amit még talán én is meg tudok (újra) tanulni) le lehessen programozni a dolgot?
De a leglényegesebb, amiről vajmi kevés ötletem van, hogy hogyan, milyen eszközzel lehet összekötni a PC-t a sok más masinériával?
( lehet, hogy ezt mondják csúnya szóval interface-nek? :DDD )
Lehet elárasztani az ötletekkel!
Aktív témák
Hirdetés
- Acer notebook topic
- DUNE médialejátszók topicja
- Milyen alaplapot vegyek?
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Így nézz tévét 2025-ben: új ajánlások, régi szabályok
- Itthon is kapható lesz a kerámia Xiaomi Band 10
- Milyen videókártyát?
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Diablo IV
- További aktív témák...
- Lenovo ThinkPad X270 (16) - i5-7300U, 16GB, 512GB SSD, 12" FULL HD
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40AC Thunderbolt 3 docking station
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 9 9900X Processzor!
- AKCIÓ! ASUS ROG Zephyrus GA403UV Gamer notebook - R9 8945HS 16GB RAM 1TB SSD RTX 4060 8GB WIN11
- Csere-Beszámítás! Ryzen 9 9950X Processzor!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest