- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Vivo V40 5G - az első benyomás fontos
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- CMF Buds Pro 2 - feltekerheted a hangerőt
- A Bosch szerint Európának nem kellene az AI-t a halálba szabályozni
- Nehéz helyzetben az SMIC, régebbi chipet használ az új Huawei laptop
- Norvégia átmenetileg betiltja az áramigényes kriptobányászatot
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
Aktív témák
-
j.bravo
addikt
No, legutóbbi hozzászólás óta jól lekötött a vizsgaidőszak na meg a más topikokban ecsetelt CD-vinyó stb. dolgok (a vizsgaidőszak sajna még fog is egy darabig), de azér' gondoltam felhozom a mélyből a topikot, hátha valaki mond valami okosat ... :))) :
_Pontosan_ mi a PIC, mi a PLC illetve van-e közöttük különbség? Ilyen csodák mibe kerülnek; érdemes lenne-e a topik címében emlegetett célra ilyen eszközökben (is) gondolkodni?
Bár lehet h először tréningnek valami light-osabb, aztán kevésbé light-os (és itt nem kell LED hegyekre meg cold cathode -ra gondolni :)) ) casemod-ot kéne csinálni...? NO de ezek úgyos mind kiderülnek majd vizsgaidőszak végén. De azért addig is lehet ellátni tanácsokkal, rá- avagy lebeszéléssekkel... -
biker
nagyúr
erölködőre:
nem érdemes, mert...
amin spórolnak, azok a tápszűrése, és a trafó.
ha egy autós 20W-os (mert ehhez nem kell még fesz kétszerező, vagy extra táp) autós erölködő árához (ugye stereo, és akkor kettő ilyen kelll, baji elektronikában ez pl 1200/db, és átlagos...) veszel egy 50-60VA-es trafót, meg kb 10.000 mikros kondit, meg graetzet, meg hűtőbordát a graetzűre, akkor majdne megyezi kaz ára a hálózatival!
előfok ritkán kell, mert ált. 150mV-osak, hogy ne kelljen :) -
papaja
csendes tag
No, hát ide csöppentem Bravo!
Volt nekem egy kollégám, azi is ilyen PC-s rémálmokat dédelgetett (szoftveres volt az istenadta), de azt hiszem a mai napig nem megy nála a ház vezérlése.
Én más úton indultam el, a PC-ben ugyanis nem bízom, hogy 7/24-ben tökéletesen megy, fagyi nélkül. A fogyasztásáról nem is beszélve.
Én kicsiben kezdtem a Thorsmann rendszerrel, ez kis dobozokból áll (van ilyen a Peha-nak is), ennek van egy központi CPU egysége, és vannak Input (16) és output (8) portos modulja, ezeket DIN sinre lehet mind feltenni. A kimenetek relések és 10A v. 16 A -esek. A rendszer mehet óravezérléssel, vagy kézi, v. infra portja is van. A lényeg, hogy a programozást itt is PC-vel (VT emuláció)val végzed.
Később én is áttértem az X-10 rendszere, mert a Thorsmannhoz kell külön kábelezés, az X.10 a 220-as hálózaton megy, de azzal sem vagyok elégedett.
Mindehhez hozzá van kötve a DSC riasztórendszer, neki van modemje is, és X.10 interfésze, így távolról is vezérelhető, v. lekérdezhető sok minden, telefonról, vagy GSM-ről.
A már említett P5 honlapon vannak igazán jó házvezérlők (X.10), sajnos áruk 60-100 e HUF körül van. Ezek mind önnálló processzoros cuccok, de PC általában kell a programozáshoz.
A vezérlő szoftrerekről csak annyit, hogy általában igen primitívek, de azt stabilan, megbízhatóan hozzák.
PC-vel barkácsolni azért is problémás, mert egy áramszünet, v. szabotázs esetén nem tudod mi fog történni. Gondold el, egy hiba, v. rosszul megírt program miatt elkezd szirénázni, és bekapcsolja a kávéfőzőt, jó esetben csak a Hifit döngeti.
Én egyébként a Thorsmannt a mai napi használom, több szekcióban az öntözést vezérli, tudja a fűtést, és wc, fürdőszoba szellőzést is.
Az X.10 hez létezik wireless távvezérlés is, ezt pl. egy jobb univerzális távszabályzó tudja vezérelni. Az itt emlitett wireless konnektorok hátránya, hogy megveszel egy szettet, és nem tudod bővíteni, mert a távvezérlő csak 3 csatornát tud. A protokolljuk rendszerint nem szabványos. Amúgy olcsóak, és kényelmesek.
Ha kérdésed van csak irj nyugodtan, már mindenfélét kipróbáltam...
p -
Szalma
őstag
-
Cane
őstag
Bocs! Ezt nem tudtam kihagyni, ez nagyon tetszett:
''Meg ha elmegyünk hosszabb időre, akkor automata kapcsolgassa a villanyt, hadd higgyék a rossz bácsik hogy otthon vagyunk.''
Ennyi erővel miért nem kezel bármilyen riasztót? :DD
Meg lenne ezzel a ''terminállal'' egy kis gond ha mindent kezel:
ha elmentek otthonról és lefagy, akkor is lehet hogy mindent kezelni fog, aminek nem biztos hogy örülnétek mikor hazamentek.
Aktív témák
Hirdetés
- Bomba ár! Dell Latitude 5400 - i5-8GEN I 16GB I 512SSD I 14" HD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490 - i5-8GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 1st - i7-6G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD Sérült I W10 I CAM I Garancia!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- Beszámítás! HP Z2 G4 Tower Workstation számítógép garanciával, hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged