Hirdetés
- Garmin Fenix 8 AMOLED - a csúcshódítás költséges
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Huawei P50 Pro - emlékkép
- Apple iPhone 16 - ígéretek földje
- Apple iPhone SE (3. generáció) - szélsebes múltidézés
- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Telekom mobilszolgáltatások
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
-
Mobilarena
A topik a PayPal használatához kapcsolódó kérdésekkel foglalkozik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
csab2
veterán
PayPal-on nem működik a jelszó emlékeztető. Mindig visszadob ugyanoda.
Asus Vivobook 14 X413EA, iPhone 13 mini, LG 50LF652V, PS4 slim
-
csab2
veterán
Nézegettem a Paypal számlámat és meglepődve tapasztaltam, hogy a megadott bankszámláim és kártyáim között van egy ilyen: "ELLA FIRST MORTGAGE COMMERCIAL BANHUNYADI HAZ"
Ez mi? Hogy nem én adtam meg az biztos.Asus Vivobook 14 X413EA, iPhone 13 mini, LG 50LF652V, PS4 slim
-
csab2
veterán
Tegnap meglepődtem kicsit.
Facebookon szoktam két játékkal játszani. Az egyikkel úgy elakadtam, hogy hetek óta nem tudtam továbbmenni. Mérgemben vásároltam extralépéseket. Meglepetésként ért, hogy a Facebook közölte velem, hogy a vásárlás megtörtént a Paypal számlámról. Namost az én Paypal számlámon 0 forint van már évek óta, mert az ebayes vásárlásaim ugyan szintén Paypalon keresztül történnek, de ott bankkártyával történik a fizetés. A megadott bankkártyám netes kártya, tehát csak a megadott limit erejéig engedi a vásárlást. Ha a limit kevés, meghiúsul a vásárlás.
Tegnap viszont a Facebook simán leemelte a számlámról a kérdéses összeget, anélkül, hogy én megadtam volna a limitet. Magyarul nem kártyára vásároltam, hanem simán a számlámról.
Ez mióta van így? Illetve hol tudom azt megadni, hogy a Facebookos vásárlásaim is kártyáról történjenek? Azt biztonságosabbnak érzem, mert csak annyit tudnak levonni maximum amennyi a limit.Asus Vivobook 14 X413EA, iPhone 13 mini, LG 50LF652V, PS4 slim
-
csab2
veterán
Sziasztok!
Ebay-en rendelt cucc nem érkezett meg. Jeleztem ezt az ebay-en és az eladó visszautalta a pénzt a Paypal számlámra. Fizetni egy Erste Virtoun kártyával szoktam ami be van regisztrálva a Paypal-on. Jól gondolom, hogy a pénz azon a számlán fog megjelenni amelyhez a kártya kapcsolódik ugye? Mennyi ennek az átfutási ideje?
-
csab2
veterán
válasz vizcsap #5022 üzenetére
"van e arra lehetőség, hogy csak egy adott összeg legyen a pp számlámon és arról vonja le a pénzt, ne a kártyámról? Vagy akkor át kell utalnom az otp-s számlámról a pp számlámra x összeget és abból "gazdálkodni"?"
Van, pontosan úgy ahogy modod. Lásd feljebb!
-
csab2
veterán
válasz FuRiONight #5015 üzenetére
Szia!
Regisztrálj a Paypalon! Nem szükséges hozzá bankkártya. Magyar bankszámládról utalhatsz pénzt a Paypal számládra, így nem kell bankkártya. Tök egyszerű: egy magyar bankszámlára kell küldened a pénzt forintban, ugyanis a Paypalnak van itthon számlája. 2-3 napon belül megérkezik a pénz és ottantól vásárolhatsz.Asus Vivobook 14 X413EA, iPhone 13 mini, LG 50LF652V, PS4 slim
-
csab2
veterán
válasz mclaren777 #4888 üzenetére
Én mindenképpen internet kártyát választanék. Tudomásom szerint a CIB-nél is van ilyen kimondottan internetes vásásrlásokra használható bankkártya.
-
csab2
veterán
válasz macimeister #4794 üzenetére
Amikor én regisztráltam, akkor nem kellett megadni bankkártyát ha jól emlékszem. Átutalással raktam pénzt a számlámra. Most már van netes bankkártyám is. Nem tudom, most mi a helyzet. Lehet, hogy minden képpen kell bankkártya.
-
csab2
veterán
Egyébként olyan már volt, hogy Marketplace-ről vásároltam egy programot és nem vonták le egyből a pénzt csak 1-2 nappal később. A limitem meg közben lejárt, és nem tudták levonni a pénzt, küldték is a figyelmeztető mailt. A limitet 48 órára változtattam és végül le tudták vonni a pénzt. Ilyenkor mindig figyelek, hogy ha nem vonják le a zsét, akkor megint limitet kell módosítani.
-
csab2
veterán
válasz jooker82 #4778 üzenetére
Nézd, azt nem tudom, hogy a PayPal mennyire megbízható, habár mindenütt azt olvasom, hogy az. Én nem is PayPal-tól tartok, hanem azoktól az eladóktól/boltoktól, akiktől vásárolok. Én azelőtt - amíg nem volt netes bankkártyám - azt csináltam, hogy csak annyit utaltam át a PayPal számlámra, amennyi éppen kellett. Most meg már van netes kártyám, tehát a PayPal-on is az van beregelve.
-
csab2
veterán
válasz jooker82 #4776 üzenetére
No, akkor itt válaszolok.
Szóval nem bonyolult az internetes kártya. Az Erstesről tudok regélni mert nekem olyanom van.
Szóval ezt a Visa Virtuon (Virtuális) kártyát sima folyószámla mellé lehet kérni. Csak netes vásárlásokra használható, tehát még pénzt sem lehet vele automatából kivenni.
A kártya limitét lehet állítani, ami alapból 1 Ft. Tehát ha valaki pénzt akar leszedni a kártyáról - ne adj isten jogtalanul - akkor csak 1 Ft-ot tud levenni. Többszöri próbálkozás után a bank szól, hogy valami gáz van, valaki próbálkozik (nálam ilyen még nem volt.
Vásárlás előtt telebankon keresztül meg kell emelni a limitet ami azt hiszem minimum 1000 forint lehet (ez nem biztos), a max meg szerintem a számlán rendelkezésre álló összeg.
Ezt a limitet max 48 óráig lehet megadni, utána visszaáll 1 Ft-ra. A tranzakciók számát is lehet módosítani, ami alapból 5db.
Egy példán illusztrálva: neten venni akarsz valamit 10 usa dollárért. Telebankon megadsz limitnek 2 000 forintot (célszerű picit ráhagyni a váltásból adódó eltérések miatt), 48 órás limittel, 5db tranzakcióval. Ebben az esetben 48 óráig 5 tranzakciót enged a bank, de max 2000 ft-ig. Tehát ha (normál esetben) először levonják a 2000 forintot, utána már semmit sem tudnak levonni, mert betelt a limit, tehát nem 5x2000 forintot lehet levonni a számládról.
Szerintem ez tök biztonságos. Az lenne még jó, ha nem kellene hívogatni a telebankot, hanem netbankon is lehetne módosítani a limitet.
Ja, és a kártya éves díja csak 600 forint, ami elég korrekt szerintem.
Ezt csak példának írtam, a többi banknál is hasonlóan működik a dolog szerintem.Asus Vivobook 14 X413EA, iPhone 13 mini, LG 50LF652V, PS4 slim
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Tekintsd át a téma Összefoglalót!
● Használd a gyorskeresőt (Jobb felső sarokban van) a kérdés feltevése előtt, előfordulhat, hogy van már rá válasz.
● Ha mégsem találtad meg a választ, kérdezz!
● A topikban hirdetni nem engedélyezett.
Vám- vagy adócsalással, a PayPal szabályainak kijátszásával kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a fórumon!
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- World of Tanks - MMO
- Steam topic
- Everest / AIDA64 topik
- Autós topik
- Abarth, Alfa Romeo, Fiat, Lancia topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- AMD APU (AM4 és AM5) topik
- Horgász topik
- Garmin Fenix 8 AMOLED - a csúcshódítás költséges
- További aktív témák...
- Új Lenovo Yoga 7 ProX Gamer Tervező Ultrabook -50% Ryzen 7 6800HS 32/1TB AMD 4GB + 3050 4GB 3K 120Hz
- HP EliteBook 840 G6 Fémházas Tartós Laptop 14" -70% i5-8365U 4Mag 16GB 512GB SSD FHD IPS
- Eladó JURA ENA 5 Svájci Kávéfőző gép
- AOC CU34G2X 34" 144Hz 21:9, ivelt Gaming monitor, monitorváltás miatt eladó!!
- Logitech G Pro X Superlight + Corepad Skatez PRO & Soft Grips
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest