- Prohardver app (nem hivatalos)
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Milyen okostelefont vegyek?
- A HMD visszalép az USA piacáról
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Légies iPhone halvány színei
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- 8300 mAh, maradhat?
- Sony WF-C710N - átlátok rajta
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
Új hozzászólás Aktív témák
-
yvsmad
őstag
válasz
borzi1024 #2580 üzenetére
A Philips tavalyi belépő UHD tévéi elég gázok voltak (input lag = 400 ms!) és kifelejtették belőle azt, amiért érdemes UHD-t venni, az új évjárat még drága. A színei nekem is tetszenek, de ha a Pana mozgásmegjelenítése neked nem volt jó, akkor a Philipsé még olyan sem lesz. Ezt a 7-es Philipsekről írtam, a 6-os széria van partiban a 6-os Samuval, szóval ez is kompromisszum, csak más szempontból.
-
blakey
titán
válasz
borzi1024 #2570 üzenetére
Akkor készülék hiba, rengetegszer lefuttattam, nálam végig jól látható minden apró részlet.
Ha nálad a fekete "dimmel" akkor is ha ki van kapcsolva akkor pláne, hogy készülék hiba, kikapcsolva csak annyira vesz vissza amennyire a forrás "engedi", de nincs dimmelés. A kontrasztot és a fekete szint mérése fehér és fekete alkuatokkal történik, tehát a feketeszint akkor jó ha a fehérháttérre helyezett fekete részletek is jól láthatóak ill. a kontraszt is ekkor mérhető a legjobban. H6400-as mellett volt tesztelve az AS640-es és gyengébb volt a Samu fekete szintje.
Ha elégedetlen vagy akkor cserélj, el tudom képzelni, hogy hibás az adott készülék. Nagyon LCD fordult meg nálam, nem írnám, hogy jó ha közbe meg nem. Kényes vagyok ezekre. -
yvsmad
őstag
válasz
borzi1024 #2570 üzenetére
Nálam egy H6470 (CMR 400 Hz) van a másik szobában, de semmivel sem simább a mozgása, mint a Pana AS650-nek. Mind a kettő 400 Hz-et mutat a tesztvideóval. A 800 Hz semmiképp sem lehetséges H6200-zal, fizikailag nem tud annyit az a tévé. Egyébként meg hiába váltogatod a tévéket egy kategórián belül, nem lesz egyik sem mindenben jobb a másiknál.
Szóval ha neked a H6200 jobban tetszik, akkor vedd azt, te fogsz vele élni, nem más. -
blakey
titán
válasz
borzi1024 #2564 üzenetére
Ez nekem megvan, semmi gond ezzel az anyaggal. Tökéletesen kezeli, de erről már a Samsung topikban volt szó, deinterlace hibás anyag, bár megjegyzem, hogy a belső lejátszóról és Dune-ről is tökéletesen megy, semmi utánhúzás, stb. Nálam ki van kapcsolva az IFC 24p esetén, 50/60Hz esetén meg minimum.
Mivel játszodtad le? -
blakey
titán
válasz
borzi1024 #2562 üzenetére
Szerintem valami nem jó nálad, vagy beállítás vagy hibás a készülék, nálam tiszta a mozgás minden írányba, bármilyen tesztvideóval tesztelve. Médialejátszó részt nem értem, eddig nem találkoztam olyan anyaggal amit ne vitt volna akár DLNA-n akár SMB-n. DLNA-n a szerver jegyzi meg, hogy meddig néztük és onnan folytatható, maga a tv valóban nem tudja.
Azt is írtam, hogy a Panánál nem elég 1x kikapcsolni (beállítani) az IFC-t ugyanis 24 ill. 50/60 Hz-en is más beállítások érvényesek. Film üzemmód legyen bekapcsolva. Adaptív háttérfény vezérlés legyen kikapcsolva, stb.Ha megtalálod a linket akkor kipróbálom, bár lehet, hogy már próbáltam csak így nem ugrik be, hogy mi az az ADPC.
-
yvsmad
őstag
válasz
borzi1024 #2548 üzenetére
Nekem is volt TZ30, nem volt hibás az optikája. Egyébként használtan vetted? 1,5 éve már kifutott volt, 3-4 éves modellről van szó. Nyilván a körömnyi lencse nem hasonlítható össze egy bridge optikájával, a fizikát nem lehet átverni. Mellesleg a többi márka travel zoom gépe sem volt jobb akkoriban semmivel.
Az LX7 meg bridge és TZ után sovány lehetett zoomban. Itt is kijött, hogy ha jobbat akarsz, akkor kategóriát kell lépni felfelé és nem a zsebrevágható irányban. Erről viszont nem a Pana tehet, mert a Canon ultrakompakt gépei sem jobbak semmivel, EOS-al különösen nem mérhetők össze.
Visszatérve a tévékhez, érdekes ez a mozgásos dolog, mert a H6200 éppen nem tudja azt, amit most a Panától elvársz. De ha Samu kell, akkor H6400, H6470 még érdekes lehet számodra. -
blakey
titán
válasz
borzi1024 #2548 üzenetére
2 dolog, egyik, hogy lehet user error van a háttérben ugyanis kiváló a mozgásmegjelenítése, lehet, hogy valami nincs jól beállítva, a másik, hogy hibás maga készülék. Nem dimmel ha kapcsolsz minden erre utaló jelenséget, most hirtelen nem tudom mia neve, de ha hazaérek akkor megírom.
-
yvsmad
őstag
válasz
borzi1024 #2545 üzenetére
Akkor csalódsz, ha nem tudod, hogy mit veszel. Az LX7 és a TZ30 két teljesen ellentétes felhasználású gép, nyilván ugyanarra a célra nem helyettesítik egymást.
A Samu 6200-on is be kell állítani a mozgásmegjelenítést, mert a gyári nem túl híres.
A hangja zenére nem alkalmas, beszédre viszont tökéletes. Zenéhez vegyél hozzá hangrendszert (de a Samuhoz is).
Clouding a Samun is van, dirty screent nem vettem még észre, bár nekem kisebb Panám van.
A gombokat minden új készüléknél meg kell jegyezni. Viszont a Home gomb annyival nagyobb, más alakú és másfelé dől, mint a felfelé nyíl, hogy vakon is simán ki lehet tapintani.
Nekem az jött le, hogy ahogy kijött a dobozból, rástreamaltél egy filmet PC-ről vagy NAS-ról és elkezdted kritizálni, mert nem olyan, mint amit megszoktál. Én is ugyanígy jártam a 7-es LG-mmel, de 2 nap beállítás után már nem vinném vissza.
Azt viszont ne felejtsd el, hogy mindkét tévé ugyanaz a kategória, tehát ég és föld különbség nem lesz a kettő között, bármilyen márkásabb tévét is választasz ennyi pénzért ilyen méretben. Ha lényegesen jobbat akarsz, akkor kategóriát kell lépni felfelé. -
virkir
veterán
válasz
borzi1024 #2545 üzenetére
- rosszabb hang
Egy kicsit el kell szöszmötölni a beállításaival de szvsz egészen elfogadhatót lehet kihozni belőle.- problémás média lejátszó
DLNA-t kell használni vagy ahogy itt már többen írták SMB-t bár nekem fogalmam nincs arra hogy lehet rábírni.- Home gomb pont a fel nyíl felett van
A samukon meg a nyilak vannak alul ami szvsz rettentő kényelmetlen, azon nyomok többször félre sötétben.- DLNA-an nem jegyzi meg
Nem esküszöm meg de mintha az enyém sem tudna visszalépni ha kilépek a lejátszóból ugyan úgy mint a pana. De legalább sokkal idiótábban listázza a fájlokat, 1. felsősor- 2. alatta- 3. az 1. mellet és így tovább.Viszont a képminősége szerintem köröket ver a samsung 6000-es szériára, úgy, hogy láttam azonos forrásból egymás mellett.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- FortiNet FG-80C
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Milyen routert?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Bluetooth hangszórók
- Milyen légkondit a lakásba?
- Vezetékes FEJhallgatók
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy A54 5G , 8/128 GB , Kártyafüggetlen
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- PlayStation Plus Premium 24 hónapos előfizetés , egyenesen a Sony-tól!
- Apple iPhone X, 256GB, Kártyafüggetlen
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A20e/Samsung Galaxy A40/Samsung Galaxy A04s/Samsung Galaxy A03s
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest