Hirdetés
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Android szakmai topik
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- A piac legerősebb kameráját ígéri a Xiaomi 17 Ultra
- Így változik a Galaxy A37 és A57 kamerája
- Amazfit T-Rex 3 Pro – világítós dínó
Új hozzászólás Aktív témák
-
FehérHolló
veterán
válasz
Bubuverke
üzenetére
Stepping csak azonos procicsaládon belül számít. Egy B2-es C2D-nek semmi köze nincs egy B2-es Pentium D-hez.
C2D-knél a B2 volt előbb, ezekbe még mind 4MB cache-t raktak, azt ha olyan modellről volt szó, ami hivatalosan csak 2MB cache-t tartalmazott, akkor letiltották. L2-nél már csak 2MB cache került az ilyen procikba. L2-nél az üzemfesz intervallumának kezdő és végértékét közelebb hozták egymáshoz. Más különbség tudtommal nincs.
Pentium D-knél viszont B2-ben nincs enhanced speedstep, és magasabb feszt bír, mint a C1. Körülbelül ez a nagy különbség a két stepping között. Meg jön a rizsa, hogy általában kevesebb hőt termel, satöbbi, de ezek általában valami fenti változtatásnak a következményei.
[Szerkesztve] -
FehérHolló
veterán
-
FehérHolló
veterán
Ai boostert az életben ne jusson eszedbe mégegyszer használni!
Különben csak egy ötletem lenne, hogy mit lehetne csinálni... Az alaplapon elvileg van egy olyan nevezetű jumper (továbbiakban csak ''pöcök''), ami visszaállítja alapra a BIOS-t. Részletes leírását az alaplapod kézikönyvében talász, de röviden talán el tudom mondani a lényeget. A pöcök elvileg CLRTC névre hallgat. A default BIOS-beállítások visszaállításához ezt kell csinálni: gép áramtalanít, de nagyon | alaplapon nagy elemszerű, kerek, fémszínű képződményt ki kell szedni a helyéről (különben tényleg egy elemről van szó, de ez most részletkérdés) | a pöcköt a 3 rúd másik oldalára kell áthelyezni, hogy a másik végén lévő és a középső rúdacskát zárja | pöcök vissza az eredeti helyére | elemszerű képződmény vissza | áram vissza | gép bekapcs.
Ha ez nem segít, akkor nincs több ötletem a leírtak alapján. Esetleg sípol a gép? Pontosan meddig sikerült eljutni a bootoláskor? -
FehérHolló
veterán
Az everest feszültségémérése körülbelül annyit ér, mintha te gondolnál egyet magadban, és mondanál egy értéket az éppen aktuális magfeszre. Ugyanez a helyzet a többi szoftveres alternatívával.
Valaki nem tudja esetleg, hogy multiméterrel melyik két pont között kell megmérni a feszt az alaplapon, hogy a proci feszültségéhez jussunk? -
FehérHolló
veterán
800-as sorozatú Pentium D-k fogyasztása 95 wattnál kezdődik (a 830asé 130W), és a tuning hatására elég erősen növekszik. Elképzelhetőnek tartom, hogy eléri a rendszer teljesítménye a 300 wattot. A ''bőven'' pedig relatív fogalom, valakinek már az 305W is ''bőven fölötte van''.

[Szerkesztve] -
FehérHolló
veterán
válasz
FanTomasz21
üzenetére
Nekem is AMI BIOS-om van. Chipsetnél lesz (jumperfree alatt 2-3 füllel).
Másrészt régen nekem is ilyen RAM-jaim voltak. Egy nem tuningolt P4 2.6 mellett levettem az időzítéseit 2-3-3-5re. Eredmény: UT2004 alatt +90% FPS.
Szerk: Radeon 9600 PRO vidkari mellett. A rendszer persze stabil maradt.
[Szerkesztve] -
FehérHolló
veterán
válasz
FanTomasz21
üzenetére
Mivel nem tudom, hogy milyen BIOS-od van, ezért nehéz lesz elmutogatni. Keress valami olyasmit, hogy latency, vagy RAM timing. Valószínűleg a chipset vagy advanced fülecske alatt lesz, ha van ilyen. Ha minden igaz, akkor nálad ez még ''By SPD''-re van állítva. Állítsd át Manual-ra, utána te változtatgathatod az időzítéseket, bár szerintem ez nem túlzottan éri meg, de a cél (procitúlhajtás) érdekében hatásos lehet. Ha túl magasak az értékek, akkor a proci húzása sem fog gyorsulást eredményezni, főleg játékokban nem.
-
FehérHolló
veterán
válasz
FanTomasz21
üzenetére
Növelni a késleltetésüket, illetve plussz feszt adni nekik. (Feltéve ha a memóriafrekit békén akarod hagyni.)
Új hozzászólás Aktív témák
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- World of Tanks - MMO
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Samsung kuponkunyeráló
- Okos Otthon / Smart Home
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Házimozi belépő szinten
- Vigneau interaktív lokálblogja
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest