Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• user2

tag

válasz Tikakukac #106854 üzenetére

Konkrétan ez a bekezdés (a többi ugye nem Opel-specifikus):
    "Sajnos ez már nem mondható el őszintén a "H" szériáról, mivel a tapasztalataink azt mutatják, hogy lényegesen több a szívás velük, mint elődjeivel. A hibák java az elektromos rendszert érinti, de a motorproblémák sem ritkák, sőt az utastér sem lett túl tartós, a karosszéria is rozsdásodik, ráadásul a vonalzóval rajzolt formavilág is viszonylag gyorsan kiment a divatból. Oké, oké, az utóbbi szubjektív és nyilván van, akinek meg ez tetszik."

Amennyire tudom, az F és G lényegesen hajlamosabb rozsdásodni, a H kifejezetten nem. (Emlékeim szerint ezt egyébként a Totalcaron is írták más cikkekben.)
    Elektromos problémák: a H-nál a korai évjáratok CIM modul gondjáról tudok, valamint az önműködően bekapcsoló (és az aksit lemerítő) rádióról és az ötajtósok hátsó ajtó kábelkötegéről. (Rendben, a G esetében még ennyiről sem...)
    Motorgondok: Nekem nem tűnik úgy, hogy a H-val lényegesen több motorprobléma lenne mint a G-vel. Egyrészt a korai H-k és a kései G-k "ugyanazon" motorokat kapták, másrészt a későbbi (XER) motorok ismereteim szerint nem különösebben nyűgösek. Persze egy-két (jól ismert) gondjuk lehet.

...és ezek után felsorol pár igazi pénztemetőnek tűnő alternatívát a továbbiakban, miközben a kérdező kifejezetten leírta, hogy nem adná fel a megbízhatóságot és az olcsó fenntarthatóságot:
    "...addig szeretnék nyújtózkodni, ameddig a takaróm ér."
    "...ennek érdekében nem kell feláldozni a megbízhatóságot"

Szerintem.

• ncc1701

veterán

válasz Tikakukac #106854 üzenetére

Játszósabb autónak én sem vennék H-t. Inkább valami 225 lovas 1.8-as audi tt, olcsó tucat alkatrész hozzá a mocihoz minden, de nyilván nem 2M, pláne, h most kezdett el felmenni az ára 1-2 éve. Úgyhogy az 3M felett inkább.

Új hozzászólás Aktív témák