- Telekom mobilszolgáltatások
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Eltűnhet a Dinamikus Sziget
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Mobilhasználat külföldön
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Külföldi SIM-ek itthon
-
Mobilarena
Ezt a fórumot azért hoztuk létre,hogy ne zavarjuk azon felhasználókat, akik még csak most ismerkednek a tablettel, vagy akár az Android rendszerrel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
gascar
csendes újonc
válasz
joiner007 #3869 üzenetére
És pont olyan üveg volt?
Megpróbáltam régi bankkártyával. A felső sarokig és a műanyagtető közepéig eljutottam.
A hangerő - alatt már nem ment.
A bankkártya egyszerűen nem ment be a résbe, inkább szétfoszlott.
Így visszaroppantottam mindent, majd legközelebb, ha jobb szerszámom lesz. -
gascar
csendes újonc
Sziasztok!
Lehet még tescos tabletet venni? -
gascar
csendes újonc
TESCOS TABLET-nél, amikor se kép, se hang van, próbálta már valaki az accumulátor kivét/betét áramtalanítást, majd után újraindítani? Telefonoknál ez könnyű, a tabletnél szét kell szedni azt. Aki nem tudja a tablet szétszedést, az ne kezdjen bele, mert törik. Ez a hiba más androidos készüléknél is előfordult.
Akinek van ilyen tapasztalata írja meg. -
gascar
csendes újonc
A bp-i szervíztől kicsit tartok, amikor érdeklődtem tőlük, az mondták külsőssel javíttatnak.
Maga a szervíz egy lepusztult helyen van. A TESCO javíttat velük, ők tovább adják külsősnek.
Egyszer egy USB kábel hibával mentem hozzájuk, kicserélték, de volt megjegyzésük, hogy egy 100 Ft-os kábelért képes voltam hozzájuk menni, megvehettem volna. Biztos sokat dugdostam és azért romlott el.
A kábelhez a tabletet is elkérte és bőszen keresgélt rajta, erre én leállítottam, hogy mit csinál.
Sok program van rajta - mondta. Egy kábel csere miatt miért turkál a tableten. (Hiába kereste a rootolást nem talált rajta, mert nem volt.)
Vigyázni kell velük, mert egyből azt keresik, miért ne javítsák meg a tabot.
Az upgradelésre pedig azt mondta, hogy azt nem csinálják, mert elromlik tőle a tablet.
Ezen elgondolkodtam és eljöttem. -
gascar
csendes újonc
válasz
robertho #3845 üzenetére
A program helyes használatához eljutottunk.
Nézzük az alapokat, amit eddig feltételeztem, hogy jó.
Először is a telepítendő dolgokat nézzük meg még egyszer.
A windows 7 jó a kompatibilitás szempontjából. Nekem a win 10-be kellett idomítani a drivereket.3 program telepítése történt meg.
IntelAndroidDrvSetup1.1.5.exe
iSocUSB-Driver-Setup-1.0.1.exe
PhoneFlashTool_3.1.8.2_win32.exeFontos, hogy az eszközkezelőben telepítés után ott legyen Intel Soc - Intel Soc USB Driver.
A közölt verzió nem kötelező, akkor ez volt a tömörített csomagban.
Nekem a végén az az iSocUSB-Driver v11 lett. Az intel gondoskodott a win10-es részére a driverről.
Régebbi operációs rendszernél szerencsésebb a helyzet. A win7 ideális így.
Az android driver a működő tablethez kell majd.
Fontos, ellenőrizd, hogy az Intel Soc USB Driver rendben van, ha nem akkor takaríts le mindent ezzel kapcsolatban, aztán gépet újra indítva telepítsd fel rendben őket, akár frissítheted is.A tablet konnektálásnak is van több módja, ami helyes. Az igaz elég a + vagy - hangrőgombot nyomva tartani, mert az USB csatlakoztatással a tablet bekapcsol. Igy teljesül a Power és Volume(+/-) bekapcsolás. Hogy + vagy - ?
+ Droid boot
- sötét képernyő (van aki szerint ez a flash mód)
A két mód máshogy jelenik meg a programban is.
Több tabletet csináltam,a végén már csak + -t nyomva tartva dugtam az USB-re. A program felismerés után úgy is átveszi a vezérlést. Droid módban többször újraindítja, lehet látni a futó parancssorokat a Droid képernyőn.
Ha drivereket jól kiismerted ellenőrizted, akkor a program a program helyes használatával (fastboot!) sikerülni kell. (Rossz eset, ha még van valami ami akadályoz, pl. még valami apróság, vagy már rossz a hardvered)
Sok sikert! Írjál. -
gascar
csendes újonc
Csak megemlíteném, ha először a Type-ot állítod be, aztán a Load File-t, a programban a Type: fastboot szemtelen módon visszaáll Type:system blankphone-ra és nem lesz jó a végén. Ezért a Load után beállítod a Type: fastboot-ot és csak ezek után startolhatsz, ha kékre vált a Start gomb. Próbál meg még egyszer, meglátod sikerül. A fenti képen hasonló eset lehet, vagy feledékenység a #3840-ben roberthonál.
Írd meg mi lett a vége. -
-
gascar
csendes újonc
A jelenség, nem csak a tescos tableten, hanem más tableten is előfordul, lényeg az ANDROIDOS rendszerben valamitől elfelejtődik a WIFI automatikus visszakapcsolódás.
Régebben ez ugyanez a jelenség előjött a tescos tableten is. Amikor én is flasheléssel lecseréltem szabadtárhely növelés céljából a rendszerét, újból connektál automatikusan a megszokott WIFI-s routerekre, még akkor is, ha wifi ki/be, vagy repülő mód ki/be kapcsolások megtörténtek. A másik tabletemnél ami szintén kínai és inteles, nem rég előjött ez a jelenség.Még nem akarom a gyári visszállítást megcsinálni, lehet valaki érti mi van mögötte, bug vagy tudás kell hozzá. Amit eddig összeolvatam erről, se app se egyéb könnyen elérhető androidos beállítás nem segített. Nem használok battery appokat. -
gascar
csendes újonc
válasz
csubuka #3824 üzenetére
Érdekel mi lesz a végkifejlet, egyre több ilyet hallani. Lehet a sok flasheléstől kidöglik a flashrom.
Olvastam, hogy lehet android zakkanás is a se kép, se hang, amit akku kivét-visszarakással a telefonoknál egyszerűen meg lehet szüntetni, tabletnél ez nem olyan egyszerű. Ha 2 perces folyamatos kikapcs nem segít, akkor lehet itt is ki kéne venni az akkut. A szétszedést csak gyakorlott hozzáértő ember csinálhatja, mert könnyen törik a keret. Elektronikában jártasnak kell lenni, hogy felismerjük a belső a felépítést is, hogy abban se okozzunk kárt. Csak saját felelőségre csinálja mindenki! Ha ezekkel nem rendelkezik inkább a szervízbe vigye! -
gascar
csendes újonc
Azt nem írtad, hogy Custom üzemmódban rendesen beállítottad a Load file-nál az flash.xml-t és fent a Type-ot is átállítottad, mert mindig elsőre megy, nem áll le csak 100% után és működik.
A hibaüzenetekből az látszik, hogy csak rányomtál a Custom üzemmódra és nem töltötted be az xml filét. -
gascar
csendes újonc
Op3n Dott tab szétszedése sérülésmentesen.
Tudna segíteni valaki, hogyan kell szétszedni a tabletet? Másfajta tabletek szétszedését már néztem a youtube-on.
Itt kell-e hajszárítózni ragasztás miatt? Bankkártyával kell feszegetni? Honnan érdemes kezdeni az oldalán? Mire kell ügyelni? USB-s, fülhallgatós rész marad a képernyős részen? Előre is köszönöm a válaszokat. -
gascar
csendes újonc
Azóta megoldódott, hogy nem kapcsolt be gép Ghostie-nek? Tudja valaki a megoldást?
-
gascar
csendes újonc
Még egyszer, OP3N DOTT tablet gyári frissítése, növelt szabadhely particióval.
Nekem is az volt a probléma, hogy a tableten kb. 2 GB szabadhely volt.
A sok leírás közül az Op3nDott-tab-sw-update.rar -ban levő gyári frissítést választottam.
Ekkor 4.59 GB szabadhely lesz. Verzió, buildszám maradt az eredeti.
Sok leiírás arra hivatkozik, ha nem megy a flashelés, próbálgasd az usb portot, használj rövid kábelt stb.
Ezek próba szerencse megoldások.
A helyes megoldás, ha helyesen használjuk a flashelő programot.
Feltételezem, hogy a géped felismeri a tabod, driverek telepítve, nekem win 10 volt éppen akkor.A Fhone Flash Tool 3.1.8 programot így állítsd be helyesen:
1. Felül a From Custom Flash File rádiógomb választás
2. Load file
3. kitallózod flash.xml filet
4. megnyitás
5. ekkor az üres mezők kitöltődnek
6. Fent a Type: fastboot legyen!!!
7. usb kábellel csatlakoztatod a tabot (akár kikapcsolva is, mert bekapcsolódik)
8. connect, disconnect hangok hallhatók, felismeri, a kék Start to flash gombot nyomhatod
9. android boot modban látod a parancssorokat futni, újraindulások, hangok, stb.
10. jó esetben 5-10 percen belül kész és Helloval indul. Addig ne piszkáld.olvasd el ezeket:
http://emrik47.blogspot.hu/2015/01/open-dott-tesco-tablet-olcso-hus-ami-jo.html
[link]Op3nDott-tab-sw-update.rar, Op3nDott.rar ugyanaz.
https://www.facebook.com/op3ndott/timeline?ref=page_internal
[link]Op3n Dott tablet szoftverfrissítés 2015. június 18.
régebbi hivatkozások:
3630 gascar
3635 dicsolovag
3664 gascar -
gascar
csendes újonc
válasz
Dicsolovag #3635 üzenetére
Üdvözöllek dicsőlovag, szép a ruhád, szép a lovad!
A sötétséget megvilágító fényes elméd kivezetett a mélyvízből.
Nevedet aranyba kell foglalni.
A leírásod pontos éa szakszerű, nem a véletlenre, bizonytalanságra hagyatkozol.
A leírásod alapján elsőre kb. 6 perc után már használtam a frissen flashelt particiómódosított tabot.
Köszönöm!
Felhívom mindenki figyelmét, hogy idáig ez a legbiztosabb és leggyorsabb módszer, amit
dicsolovag közre adott az OP3N DOTT tablet gyári frissítésének megvalósítására.
A tools fájlok és a módosított OS fájlok az Op3nDott-tab-sw-update.rar -ban találhatók.
Rar file linkje több helyen is megtalálható.
Pontosítok az újra particionált tableten a DATA 4.59 GB lett. (4.9 GB-ot tévesen írtam először.)
Mindenkinek sok siker a flasheléshez.
Elsőre megy, jó a hosszúkábel is, és nem kell próbálkozni. -
gascar
csendes újonc
Op3n Dott mélyvíz vagy feneketlen tó?
Sziasztok. Fejest ugrottam az opendottos mélyvízbe, amikor megvásároltam egy párat karácsonykor.
Reményt ad, hogy már vannak veterán úszómesterek, akik kivezetik a fuldoklókat a vízből egy újra flashelt opendott tutajjal.
Örültem amikor olvastam, hogy megérkezett a frissítés és csak újra kell flashelni a készüléket. Lementettem az fájlaimat és nekiláttam.
Megy ez mint az ágyba ......, gondoltam.
Telepítettm Op3nDott-tab-sw-update.rar csomagban levő
Phoneflash Tool 3.1.8. é a drivereket win7 kompatibilitásban, mert win 10 van most a gépen.
START to Flash. Mindent a leírás szerint csináltam.
5%!!! kirúgott.
Arcomra fagyott a mosoly. Na most mi lesz? Újra próbáltam egy párszor.
Egyszer csak megindult, de az öröm elmúlt.
10%-nál megakadt. Megint makacskodott. Már elképzeltem, hogy ebből nem lesz semmi. Kitartó 3-4 próba után mégis csak végig ment a csík 100%-ig. Bekapcsolás után örömmel láttam a 4,9 GB tárhelyet.
Sikerült! Azóta is használom.DE NE ÖRÜLJ KORÁN! 2 hétig után rászántam magam, hogy megfrissítem a másik tabletet is. Fájlokat lementettem. Elkezdtem. Ahhh. 5%-nál elszállt. Se baj majd sikerül ez is.
Sajnos többszöri próbálkozásra sem ment tovább 5%-nál. Aztán gondoltam, hogy inkább nem merítem 50% alá, megkérdezem a veteránokat. És itt vergődök a vízben. Nem segített a rövid kábel sem.
A körülmények ugyan azok voltak mint az első esetben, de valami mégis máshogy lehet.
A hosszú log listából ezeket idézem:Windriver Error: 0x20000015, Timeout expired
IFW flash failed - SN : xxxxxxxxxxxxxxVajon mi lehet a baj?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BONTATLAN IPAD AIR 13" M3 WIFI 256GB KÉK
- Amazon Kindle (10. gen) eBook olvasó
- ÚJ BONTATLAN iPad Air 6 13 méretben iPad Air 13 512GB Wi-Fi+Cellular Azonnal Átvehető DEÁK Térnél.
- Samsung Galaxy Tab A8 (2021) , 3/32 GB,
- BONTATLAN ÚJ iPad Pro 2022 2024 M2 M4 Chip 11 és 12,9 128-2000 Deák Térnél Azonnal ÁTVEHETŐ
- LG 27GR95QL - 27" OLED / Limitált LoL Edition / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync
- Bomba ár! Dell Latitude 7420 - i7-1185G7 I 16GB I 512SSD I HDMI I 14" 4K I Cam I W11 I Garancia!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max/
- BANKMENTES részletfizetés Noblechairs HERO RL valódi bőr Gamer Szék
- Bomba ár! HP Elitebook Folio 9470M - i5-3GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" I DP I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged