- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Mobil flották
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Írországban lezárult, az USA-ban csak most indul az Apple dráma
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Xiaomi Smart Band 10 - a hetedik napon megpihen
- Légies iPhone halvány színei
- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
lujó55
addikt
válasz
asuspc96 #21696 üzenetére
Kérdés: "A tanult és persze használható nyelvek növekedésével egyenesen arányosan növekedhet a fizetés is ?"
Válasz: Nem!
Régen a nyelvtudás kiváltságos ismeret volt, néhányan beszéltek idegen nyelvet (az orosz kivételével) és ha nyelvvizsgájuk volt, a szintnek megfelelően bérkiegészítést kaptak. Ennek vége. A nyelvtudás alap. A multiknál előfeltétel, már a HR kiszűri, hogy alkalmas vagy-e kommunikálni számára elfogadható idegen nyelven (tehát nem a bölcsészek által népszerű lovári). Tőlem soha nem kértek semmiféle papírt. Mondjuk aki interjúztatott nem is beszélt magyarul.
Ha a közig. szférában szeretnél elhelyezkedni akkor először puhatold ki milyen szintű nyelvvizsga kell a munkakörödhöz. Sajna sok helyen még mindig az államilag elismert a munkáltató által elismert -
lujó55
addikt
válasz
venember83 #21671 üzenetére
tökmindegy. látni akarom a nagy sarat -
lujó55
addikt
válasz
BlacKSouL #21647 üzenetére
Nem akarok kötekedni, de ez mire is való? Nem barnulsz tőle, nem melegít, akkor mit csinál? Ha UV fény, akkor mondjuk megöli a bacikat a levegőben, de ha nem szellőztetsz akkor ózonmérgezés. Az meg egyáltalán nem játék.
Szóval mire használod? Komolyan érdekel, mert akkor szólok az asszonynak, hogy nőnapra kap egy ilyet a vateráról és a szoli pénzt meg félretesszük és veszünk belőle Amstel bulihordós sört nyáron -
lujó55
addikt
-
lujó55
addikt
ez őszinte szeretet
Amúgy jobb ezt előre letudni valami virággal, mint lecsúszni a nagy eseményről és utána nem győzöm bepótolni az ajándékozást.
-
lujó55
addikt
Mindkettőnek megvan az előnye-hátránya.
A legjobb az, amikor reggel felkelsz, kimész a teraszra és a néger rabszolgák ott térdelnek a lépcsőn és vesszőkosárban eléd van téve a mindenféle kávébab. Szólsz a Frei Tamásnak, hogy válogassa össze a szemeket a legjobb tudása szerint, ő ennek az expertje, azt hallottammajd a Halle Berry és Rihanna jönnek és csokibarnára pörkölik. Aztán szépen megfőzik és te megiszod.
-
lujó55
addikt
válasz
Tothgera30 #21619 üzenetére
Nem. a nagy melegben felfúvódik. Ott ahol a legvékonyabb az anyag. Gondolom a genitáliák és a száj környékén. Nekem ez nem hiányzik. Akkor inkább nem kell a kvarcolás.
-
lujó55
addikt
válasz
venember83 #21616 üzenetére
guminő? napsugárzás?
külön-külön vágom mind a két halmazt, de az unió az mi? -
lujó55
addikt
Jó reggelt mindenkinek!
-2 fok(#21610) BlacKSouL: "Most kvarclámpázok egyet."
Azmiazmi?
-
lujó55
addikt
Fagy még lesz reggelente jövő héten és itt Egerben is megmaradt a hó az árokban, de napközben már komoly melegedések vannak. Hó már nem valószínű, sőt csapadék se nagyon. Amilyen állapotban van a téli gumi, inkább az új nyári, mint a tükörsima téli. Majd novemberben veszek egy új szetet.
-
lujó55
addikt
Téli gumi OFF, nyári gumi ON.
Remélem jobb lesz a fogyasztás...
+ olajcsere
+ légszűrő
+ ablaktörlő lapátok
+ mosás alul-fölül -
lujó55
addikt
Hóesés?
-
lujó55
addikt
Hószállingózós jó reggelt
Fejfájás in progress . . . -
lujó55
addikt
hát így utólag...
Csak az volt a rossz, hogy két ablaknál volt ügyintézés: No.1: levélfeladás - kígyózó sor az értesítések miatt, No.2: csekk befizetés - senki, körmét festette a postáskisasszony. Gondolom márc. 3-án fizetésnapon ellenkező lesz a helyzet. A 2-3-4 ablakokban nincs ügyfélfogadásKi nem állok a sorból!
Fejem még mindig fáj, de a méz jót tett. -
lujó55
addikt
Ma délután a postán sorban álltam, hogy feladjak egy levelet. Egy magas nő állt mögöttem, ott szortyogott, tiszta takony volt, már rá akartam szólni, de inkább kizártam a külvilágot. Csak éljem túl, ne lihegjen a nyakamba, még elkapok valami betegséget - gondoltam magamban.
Erre taccs! Tűsszentett egy akkorát, mint egy gázrobbanás, totál beterített hátulról.
Most itt ülök és teljesen betegnek érzem magam: fejfájás, torokfájás, nyakfájás, térdfájás. Alig 3 óra alatt!Hipohondria? Kizárt!
-
lujó55
addikt
válasz
venember83 #21372 üzenetére
az nincs (még)
-
lujó55
addikt
Verőfényes jó reggelt!
Úgy látom, lassan fel kéne ásni a kertetDe rossz ez a tavaszi fáraccság.
Másnak is van ilyen? Ha valamit csinálni kell, odaállok a munka elé, nézem egy fél óráig, (nálam mintha néhány másodperc lett volna) aztán elhatározom, hogy később is hozzá lehet fogni. -
lujó55
addikt
válasz
AMD Power #21257 üzenetére
ehhez nem tudom miért volt szükség ennyi időre...
most végre kiszámolták és a fejükre csaptak: heuréka!
lehet, hogy ha korábban előveszik a papírt és a ceruzát rájöttek volna, hogy a BKV sem lenne ennyire leamortizálva, ha normális utak lennének Pesten. Vagy pl. teljes 0-ás körgyűrű kéne, nem völgyhíd -
lujó55
addikt
válasz
hallari #21208 üzenetére
És mennyit kell érte fizetni?
Figy. ugyanez ment amikor felemelték a benzin árát 100Ft-ra, azt hitte mindenki itt a világ vége. És? Most 425, mégis beleverek 70km-t minden nap! Ha fizetni kell, majd fizetünk. Most nem mindegy? Relax. Nem lesz fizetős, csak vicceltem. De van erre valahol egy fórum, ott már többen hozzászóltak. -
lujó55
addikt
-
lujó55
addikt
válasz
kételkedem #20688 üzenetére
Sajnos még csak most kezd igazán didergős lenni...
@ Algieba (#20687) : nincs ventilátoros hősugárzó? Sokat segíthet!
-
lujó55
addikt
Hát ezen lefeküdtem.
fogyasztóvédelem, nesze neked -
lujó55
addikt
válasz
Tothgera30 #20335 üzenetére
Én ezt csinálom egész nap...
-
lujó55
addikt
válasz
kételkedem #18607 üzenetére
De hát hogyan? GDP/állampolgárok száma -
lujó55
addikt
válasz
McKane #18589 üzenetére
Nincs egy beállító progi amit a mellékelt CD-n találsz?
Nekem a Creative cucc a gyári beállítóval lett belőve. Ad egy valamilyen szignált amit egy bizonyos elhelyezés esetén jól lehet hallani, de ha valamelyiket nem tudod a körben jól elhelyezni, akkor van egy késleltetési faktor ami még finomhangolást tesz lehetővé.
Amúgy szerintem a subwoofer akárhová elhelyezhető, mert a mély hang nem irányfüggő, gyakran a falról verődik vissza a dörömbölés, morajlás és az is tökéletes élményt eredményez. -
lujó55
addikt
Megvolt nagymama látogatás is.
Kömlőn akkora tejköd volt, hogy élvezet volt vakon vezetni
Azt az utat már soha nem fogják újraaszfaltozni? Már évek óta az egyik legrosszabb út az országban. -
lujó55
addikt
Az a baj, hogy ha nem eszel, megy a vérigsértődés.
Mi otthon csak annyi kaját készítünk, ami tutira elfogy. De a kedves mama elővette a 300 literes fazekat, csinált nekem kocsonyát, hogy a kedvemben járjon.
KÉT ÉVE NEM ESZEK DISZNÓHÚST!!! Most megy a duzzogás, hogy én már nem szeretem őt. -
lujó55
addikt
E örö i bódottá!
Ma meg kell enni mindent ami megmaradt az ünnepekről.
Túlkészültek a háziasszonyok, pedig világosan fogalmaztam, hogy fogyókúrán vagyok. -
lujó55
addikt
válasz
kételkedem #16401 üzenetére
így csináltam a szüret előtt.
mármint a kifertőtlenítést, nem a berugást. eddig mindig jól ment a dolog, most viszont híg, világos, ecetes az egész. szerintem valami belekerült a préseléskor. vagy kevés borként raktam hozzá
mindenesetre hordót szétvágom, jó lesz virágládának. van aki megveszi az ecetet? ez meglepett... -
lujó55
addikt
Tönkrement 100 liter bikavér.
Valami van a hordóval, ecetes lett a bor. Még ki se forrt rendesen. Bele tudnékrugni valamibe! -
lujó55
addikt
válasz
kételkedem #16394 üzenetére
és ez így megy már nagyon régóta.
Ha viszont bemész személyesen és kivered a balhét, hogy adják ki a kártörténeti igazolást, mert átmész máshová, még jobb árat ajánlanak föl a maradásért, mint amit online elérhetsz.
nóóórmáális? -
lujó55
addikt
Szép estét!
Megvolt temetői gyertyaégetés Debrecenben.
Állati komoly ilyenkor kimenni a sírokhoz, tele vannak az emberek kegyelettelKét dzsipós elővette a kedvesebbik arcát, mert nem fértek el egymás mellett:
"- ráfektetlek anyádra és még a földet is én hozom!", "- én meg már feküdtem a tiéden de az még mocorgott és nyögött!" Az emberek meg csak áltak és néztek. Valóvilág 5 -
lujó55
addikt
Hát nekem a bor kiforrás nyomon követéséhez kell, de szerintem ugyanazt a célt szolgálja a szervezeti savasság ellenörző szalag is. Megnézem gyógyszertárban is, megrendelni nem fogom, mert a kiszállítás majdnem annyi, mint maga a termék.
Néztem a netet, de parasztboltban nem láttam ilyen terméket. -
lujó55
addikt
Azt tudja valaki hol lehet PH méréshez indikátorpapírt venni?
Gyógyszertár? Mezőgazdasági bolt? -
lujó55
addikt
Tegnap nagy munkában voltunk, leszedtük a fehérszőlőt, ma reggel forgattam át a törkölyt és húztam még rajta egy kicsit. Nem volt sok, de 20 fölötti a cukor
Reggel alig bírtam kimászni az ágyból -
lujó55
addikt
válasz
FehérHolló #14254 üzenetére
idézőjel???
ismerős?
Hitelfelvételről: ha most veszek fel CHF hitelt (csak a lakossági jelzálog hitelezést szüntették meg) 242 árfolyam mellett, akkor a forinterősödés után visszamehet 180-ra, vagy még lejjebb és akkor jó befektetésnek számított a hitel. -
lujó55
addikt
válasz
ClayMore #14251 üzenetére
Hát nem igazán.
Vásárolt lakás ára: 12000000 Ft. Önerő 9000000 Ft, CHF hitel: 3000000 Ft (2005)
Értékesítés: 12000000 Ft, amiből fizetnem kellett most 4500000 Ft-ot a banknak (2011)
A hitelt mindvégig fizettem, késedelmem nem volt soha, a tőkém is csökkent, mégis az árfolyamveszteség miatt a korábban "befektetett" 9000000 Ft-om helyett most csak 7500000 Ft-om van. Na, így kell ezt érteni. Nem igaz tehát, az "ingatlan jó befektetés" kijelentés. -
lujó55
addikt
-
lujó55
addikt
Lakáscsere volt, mert már régóta szerettünk volna eljönni a mamától.
Nekem volt egy társasházi lakásom és azt adtuk el most. 2005-ben építtettük, de felesleges fenntartani a kettőt. Kiadni nem akartuk, mert elég luxus cuccok voltak benne, féltünk, hogy szarrá vágják. Most jött egy készpénzes vevő, de vissza kellett fizetni a CHF-et. Egyik szemem sír a másik meg nevet.
Vizslával még nem tudom mi leszAz új lakásban nem vadászkutya méretű a hely, otthon meg nagyon szomorú magában ráadásul fél a mamától.
Vannak problémáim, mi?
-
lujó55
addikt
Ma eladtam a tulajdonomat képező lakást és támogattam a bankot némi nyereséggel, szegényeket úgyis agyonsújtja a bankadó meg a PSzÁF is rajtuk van mindíg
150 CHF/HUF (2005.11.21.)
242 CHF/HUF (2011.09.02.)
Realizált árfolyamveszteség: 1.560.000 HUFAzt tudja valaki, hogy agyérgörcsre melyik a jobb a konyak, vagy a sima hápé?
Inkább becsukom az ablakot, leengedem a redőnyt és lefekszek aludni. -
lujó55
addikt
válasz
Winner_hun #13484 üzenetére
Nekem is szükségem lenne valami normális maszkra, hogy lekenjem a padlást. Ezt adták, szólt az eladó, hogy elég komoly méreg van benne és jó lenne teljes arcvédő maszkban és vegykesztyűben kencézni. Még nem mertem hozzáfogni, pedig kéne már nagyon. Az a baj, hogy a padlás zárt, nem lehet szellőztetni. Nem akarnék tüdőbeteg lenni.
-
lujó55
addikt
Elmentek.
Mondtam nekik, hogy nagy vihar jön az idokep.hu szerint, erre ők: "nyitva hagyták a velux ablakot" és elrohantak. Itt hagyták amit összekészítettünk: sütit, bort, meg ami még a kosárban van.
Most már tényleg megnézem mit mond az idokep, mert holnap le kéne mosni a kocsit -
lujó55
addikt
Estét mindenkinek!
Átjöttek a szomszédok meginni a pálinkámat
Vagyis születésnapot köszöntenek, de már túl sokáig vannak, kezdem únni -
lujó55
addikt
Aztakurva!
Akkora vihar volt egy negyed órája, hogy Egerben ekkora esőt még nem láttam.Most társadalmi munka van az utcán, seperni kell a kavicsot és hordalékot a kocsibehajtókról. Villám is volt, meg is szakadt a net egy időre.
-
lujó55
addikt
Halászlé a'la Anyám:
passzírozott alap mindenféle tavi növényevőből, ponty, kárász, keszeg. Halhús kétféle, harcsa és csuka. Ikra, belszervek nem, mert keserű lehet tőle a lé. Fej csak az íze miatt, de felforrás után az is kikerül belőle. Tészta nem, krumpli nem. Ez vajon miféle? Tiszai, Bajai?
Én mindenesetre oda vagyok érte. -
lujó55
addikt
Én gyerekkoromban úgy utáltam a töltött káposztát, hogy amikor valahol az volt a kaja, én tejfölöskenyeret ettem. Azért, mert nem ettem meg semmit ami darálthúsból készült, tele mindenféle nyesedékkel, felismerhetetlenségig átgyúrva. Aztán ahogy mondtam Zsurkon megkóstoltuk ezt az isteni csodát és azóta a feleségem is így csinálja. Aprók, szétpereg a töltelék és csípős, fűszeres, a hús pedig tényleg igazi, nem teszkós. Debrecenben sajna édeskáposztába töltik, akkora, mint az öklöm, nem is tud jól átfőni.
Valamit nem jól csináltak azok a rokonok, ha nem tudták veled megszerettetni -
lujó55
addikt
válasz
Tothgera30 #13212 üzenetére
Azon a részen isteni a töltöttkáposzta, azt meg kell hagyni
Mándok, Tuzsér, Györöcske, Záhony, Kisvárda respect! Nem darálják a mócsingos húst, hanem színhúsból vagdaltat csinálnak és az megy bele az agyonfűszerezett keverékbe. Csinálják még kukoricadarával is rizs helyett, daráskáposztának nevezik, vagy ahogy ők mondják darázskáposzta -
lujó55
addikt
válasz
kételkedem #13211 üzenetére
(#13210) Mawyx
(#13211) kételkedem
Más ötletem van. Kikészítem neked a sört a kábelbehúzó mellé, meg amit akarsz és szöszmötölhetsz vele másnap délig. Mawyx-szal meg megnézzük, hogy miért nem jó a falikar a hálószobában a franciaágy fölött, lehet, hogy valami villanyszerelési munka az is, végzünk odafent egy kis helyzetértékeléstde nem ám leskelődni közben
-
lujó55
addikt
válasz
Tothgera30 #13206 üzenetére
Ez igen! Egy szabolcsi keménygyerek!
töltöttkáposzta reggelire, wow!
Amikor Zsurkon voltunk kb. 5 éve, majd kiesett a szemünk, hog reggelire töltöttkáposzta és megkérdezték, hogy hidegen, vagy melegen szeretnénkhozzá meg itókának vegyes szilva-körte pálinka
-
lujó55
addikt
Kelés.
Olyan fincsit reggeliztem, a mama sütött ki lángost, kikevertem főtt tojást fűszervajjal, fokhagymával és rákentem. ááááááh, tele a belem! -
lujó55
addikt
A francokat! Szerintem nem hívja senki sem, csak az ivócimborái könyvtárba. Azért neki szóltam, mert amikor a ház készült, ő vezette be az áramot a lakásban, csak tudta, hogy mit csinált. Az már más kérdés, hogy korábban mikor beköltöztünk azt mondta, hogy egy csillárt 2000-ért szerel fel és elküldtem a picsába.
-
lujó55
addikt
50000-s fogyasztás? Gondolom alkoholból és nem benzinből
A héten pont annyiért tankoltam. Mehettem volna bulizni.
Sztori: villanyszerelőnek szóltam tegnap este, nézze már meg miért nem világít a kültéri led a mi lakásunknál, a szomszédoké meg tökéletesen szuperál a szürkületi kapcsolóval. Ma reggel jött, kibontotta fali tokozást, egyetlen kábel sem volt benne. Kérdeztem, mi volt itt a koncepció. Azt mondta, nem talált 3 eres kábelt, így feltette a szerelvénydoboz fedelét és elment. Jöttek a festők, leglettelték, lefestették, kész. Mondom neki, egy kicsi igyekezetet erőltessen már magára, menjen kábelért és csinálja meg. Elment, csak nem jön, várunk. Egy óra múlva rátelefonálok, hogy melyik boltban van, mert szombaton zárnak az üzletek. Azt mondja telefonba, hazament, mert a fiának a biciklijét csinálja, meg mittudomén mit hablatyolt. Mondtam neki, ne szórakozzon, azonnal ott vagyok érte. Elmentünk Bauhausba, vettünk kábelt 4 métert amilyet kell. Vissza hozzá a lakására, mert eszébe jutott, hogy kábelbehúzó is kell hozzá. Annak le volt törve a vége, nem lehet használni. Vissza Bauhausba, venni egy olyan drótot. Hazamentünk, feleségem adott neki üdítőt, szendvicset, kávét, még meg is pisiltettük, csak csinálja már. Néha ránéztem, hogy mit csinál, mert nagyon csendben volt, de mi a kertben gyomoztunk hátul, mert volt eső mostanában és nő a dudva. Egyszer megye előre, ott ül a lépcsőn, valami kábelt kötöget egy kapcsolóra amit levett a falról, mellette a kedvenc tartalékolt Havana Club italom, amit szülinapra tartalékoltam, de ő már alig látott a tavaszi fáraccságtól. Kiszolgálta magát a nappaliban az már biztos. Megyek vissza, nyitom ki a szerszámost, veszem elő a csákányt, megyek előre megigazítani a választékot a hajában, de az asszony észrevette, hogy balhé van és leállított, Ferikét meg hazazavarta. Most kereshetek egy másik mestert aki beköti a ledlámpát és megcsinálja azt amit ez a héder elbaszott. Akkora arc: kapott tőlem kábelbehúzót, kaja, pia, munka: na az nem volt
-
lujó55
addikt
Probléma nincs, csak elmondtam a véleményem: mindenféle luvnya megfordul a partin de vannak köztük jó csajok is, viszont mind azért ment partizni, hogy valaki megdugja őket. Na. Ennyi.
Mennyé' mosd meg arcocskádat, fogadat, meg amit kell és feküdj vissza álmodni. Majd holnap elmesélem, hogyan kerültem el a börtönbejutást ma délelőtt -
lujó55
addikt
A nagy monitor topik klónozta magát...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Tilos a politizálás!
- Hegesztés topic
- Windows 10
- Házimozi haladó szinten
- Milyen TV-t vegyek?
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Nintendo 3DS és DS topic
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Abarth, Alfa Romeo, Fiat, Lancia topik
- Nagyrobogósok baráti topikja
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- További aktív témák...
- Gigabyte B450M S2H + Ryzen 5 1400 kisebb-nagyobb hibával
- Nokia 105 4G (2023) charcoal, Nokia 110 4G (2023) midnight blue
- ASRock B550 PG Velocita + Ryzen 5 3600 + 32GB (4x8GB) DDR4 3600Mhz CL18
- Philips 58PUS8505 Smart LED Televízió,146 cm, 4K Ultra HD ,Android, Ambilight, HDR10+ KIJELZŐHIBÁSAN
- Canon EOS 250D kiegészítőkkel, táskával (CSAK 200 expoval !!! )
- BESZÁMÍTÁS! SAPPHIRE NITRO+ RX 7900 XTX 24GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- LG 45GR95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- Csere-Beszámítás! Prémium vizhűtéses számítógép! I9 11900K / RTX 3090 / 64GB DDR4 / 1TB SSD
- 14" Dell Latitude laptopok: 5400, 5480, 5490, 7480, E7440, E7450 / SZÁMLA + GARANCIA
- Ikea Eilif Paraván - Asztali elválasztó
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest