- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Milyen okostelefont vegyek?
- Légies iPhone halvány színei
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Google Pixel topik
- Xiaomi Watch 2 Pro - oké, Google, itt vagyunk mi is
- iPhone topik
- Mobil flották
- A HMD visszalép az USA piacáról
Új hozzászólás Aktív témák
-
BlacKSouL
addikt
válasz
Pttypang #55114 üzenetére
Nem hinném, egyrészt mert miért, másrészt nem úgy ismerem, hogy hagyná magát
Egyébként a dolgát tette, védte a vonalat a kiemelt időszakban, hogy minden rendben menjen a nagy esemény alatt. Hogy a vonatban emberünk nem mutatkozott be, csak úgy csinált, mint az egyszeri rádióamatőr, miután összerakta a rádióját, és kinyílt neki az éter, azt meg ugye láthattuk.
Azért van ott egy vágás, a kettő között kimaradt részt meghallgatnám, mert szerintem ott tisztázzák, és akkor indítják újra a felvételt, de lehet hogy tévedek.na, megteszem
-
BlacKSouL
addikt
a nist.time.gov 2 perccel előrébb jár, mint a time.windows.com. Egyrészt miért, másrészt akkor melyik a pontos idő?
-
BlacKSouL
addikt
Akkor viszont a napidíj, az jelentse a napidíjat, a pénz amit meg a munkájáért kap, legyen máshogy megnevezve, mert így nem egyértelmű.
-
BlacKSouL
addikt
Neeem, nem tartós kiküldetésre, de a japán menedzsmentet kivéve, akiknek a saját anyacégük fizeti a brutális pénzt, hogy itt legyenek, minden magyar dolgozó külföldi útjain 30€/nap napidíjat kap, legyen az logisztikai asszisztens, Minőségügyi menedzser, vagy akár Raktárvezető. Stratégiai beszerzőként is ennyit kaptunk.
QA Manager kolléga volt, hogy hétfő-kedd az Audinál volt, szerdán ment a BMW-hez, pénteken jött haza, szombaton bement itt melóba, vasárnap este ment a Hondához, szerdán a Nissanhoz, pénteken hazajött, szombaton bement melóba, hétfőn bejött, és délután vitték ki a reptérre, mert 1 hétre ment a Fülöp-szigetekre. Aztán hazajött, és másnap mentünk Lengyelországba autóval egy beszállítóhoz. És így tovább, volt, hogy 2 hónapig minden héten ment 3-4 helyre.
És azokra a napokra, mikor külföldi útja volt, 30€/nap napidíjat kapott, úgy, hogy ő tárgyalt a vevőkkel is, meg a beszállítókkal is a minőségügyi és a projekt menedzselési ügyekről, tehát nem kisegítő asszisztensi feladatai voltak. De ez a napidíjra vonatkozó általános policy, kivétel nincs. -
BlacKSouL
addikt
Egész viccesnek tűnik a mi 30 €-s napidíjunk
Vagyis már nem az enyém, hanem ahol legutóbb dolgoztam.
-
BlacKSouL
addikt
válasz
fokukac #55060 üzenetére
Köszi!
A Fenyőgyöngye vendéglőig ismerem az utat, de mikor 10 éve utoljára arra jártam, még nem gondoltam, hogy ott nekem tovább kell mennem. Aztán ezt a projektet halasztottuk egy következő alkalomra, inkább kinéztünk egy másik kedvenc helyemre, ha nem is kirándulóhely, de mindenesetre érdekes. A kilátás onnan sem rossz, az a lakópark meg eléggé jól megcsináltnak tűnik. Nem olcsó házakkal. De lényeg, hogy az egyik hely, ami emlékeimben megmaradt 10 évvel ezelőttről, egy kerékpáros túrázgatásomból, most kapott onnan nem messze egy újabb társat, mégpedig itt. Ez a felvétel elég gáz, de ha nem télen kimegy az ember a szélére a platónak, akkor elég impozáns látványban van része. Már csak azt nem tudom, hogy az a jól láthatóan régi, lepusztult öreg ház sok sok antennával a tetején, milyen státuszban van. Sima lakóház, egykor szerencsés helyválasztással, vagy valami szolgálati lakás? Aztán alatta szinte 2 perc séta a kőfejtő, amiről én nem is nagyon tudtam, de egy jónak tűnő kirándulóhely, szóval oda is lesz megint egy kör, csak úgy, hogy nem vasárnap délután 2-3 órába sűrítendő minden. -
BlacKSouL
addikt
Azt meg tudja nekem mondani valaki, hogy hol kell fölmenni a Hármashatár hegyre oda, ahonnan azokat a látványos képeket, felvételeket szokták csinálni Bpestről? Most hirtelen nem találok ilyet, de majd mindjá'
mod: autóval gondoltam. Talán van ott egy parkoló is
mod2: lehet hogy nem Hármashatár.. -
BlacKSouL
addikt
A cikk mondanivalója: Egy magasabb ember mellett, egy alacsonyabb kisebbnek látszik.. [facepalm]
-
BlacKSouL
addikt
mi az az életmentő keret ?
-
BlacKSouL
addikt
válasz
neduddki #54955 üzenetére
Úgy értem a vízhatlan gyorscsatlakozó a CTEK-é, gyárilag, mint a képen, Ha meg már a hosszabbítót kihúzza hozzá, a végére dugva a töltőt, már csak a CTEK csatlakozót kell összepattintani. Ez pont azért van, hogy a töltő ne legyen a kocsiban. Azt a 130 g-ot meg csak el lehet cipelni a kocsiig.
De ahogy olvasom, itt már ez sem segített, tehát zárlat, vagy egyéb baja van.
-
BlacKSouL
addikt
válasz
bandus #54887 üzenetére
Nálunk 1 hetes (tehát 5 munkanapos) CMM felhasználói-kezelői tanfolyam/képzés az új beszerzett félautomata CMM-re 1500€/fő volt, és 12 hónap, azaz 1 év volt az aláírandó idő.
Kolléga 11 éve van a cégnél, és a régi manuális CMM-et önszorgalomból, kézikönyvből tanulta meg, majd vizsgázott le belőle, és használta 11 éve folyamatosan...Na ő nem írta alá. Gondolta, ha 11 év lojalitás a cég iránt nem ért meg 1500 €-t, akkor ő inkább nem akar azon az új gépen dolgozni... És megértem.
Akik 1-5 hónapja vannak a cégnél, nyilván aláírták, de hát ugye...A hivatalos tanulmányi szerződést meg többnyire úgy írja a cég, hogy a képzési idő kétszereséig a cégnél kell maradni, és ekkor a költségek egy részét átvállalja a cég, legyen az akár egy főiskolai, a dolgozó által kezdeményezett képzés. Felmondás esetén vissza kell fizetni a már befizetett összeget egyösszegben.
-
BlacKSouL
addikt
Ááá, az indexelésre nem lehet rákényszeríteni az embereket. Neki joga van nem indexelni, és kész. Sok hülye nem látja hogy ő merre megy? dehogynem. Akkormeg?
A maximális büntetési tételt szabnám ki, közúti veszélyeztetés címszóval... Ugyanezt a csikket kidobáló seggeknél is. -
BlacKSouL
addikt
válasz
fokukac #54868 üzenetére
Nem autófüggő, évente 1-2x engem is megnéznek, pedig egy aranyszínű civic nem tipikus maffiaautó. Nem is füstölő bontószökevény. A fejem se, de mire közel érek, már mindegy.
Kedvencem az volt, mikor egy este a céges Passattal állítottak meg, hátul egy japán emberke aki 1 hónapra volt itt, és épp Szlovéniából jöttünk haza, kollégát már J1-ből kitettük előtte. Elkérték a papírokat, lekérdezi rádión, aszondja hátul ülőét is kérné, aztán a napocskás japán útlevél láttán kicsit wtf fejet vágott
Kérdezi, hogy én vagyok a sofőr, mondom nem, de viszont stratégiai beszerző. Újabb wtf után csomagtartó megtekintés, majd további jó utat. Közben recseg a vállán a rádió: "...hallod akkor a paprikás csirkéből hagyjak neked? nokedlivel?.." elnyomott mosolyok közben: "Még folyamatban van.." .. "..ja, bocs, azt hittem már elment. Majd szólj..."
A japó meg nem értette, hogy mi ez a rendkívüli nagy intézkedésInkább azt mondom, helyfüggő. Vannak olyan rendszeres ellenőrző pontok, buszmegállók, ahol sokkal nagyobb az esélye, hogy leintenek, mint máshol. Menet közben pl. még sosem állítottak meg. Illetve de, egyszer télen kilinccsel jöttem ki egy lámpás kereszteződésben, de 10 centis letaposott hó volt, nyilván hagytam a centrifugális erőt dolgozni. Látványos volt, nekik meg bele kellett kötni, hogyaszondja megzavarhatom a többi közlekedőt... Igaz, hogy egy 5 x 3 sávos kereszteződésben középső sávból balra, és a közelben nem volt senki, és azoknak piros volt, de legyen igazuk.
-
BlacKSouL
addikt
válasz
FehérHolló #54717 üzenetére
Van itt Rákné is, aki aszondja: "Kiss Gábor repült! mert ő troll", azonkívül cionista, hazaáruló, de még parazita is... :
patakokban folynak a könnyeim...
ja, és csótányördög
kész, megöltetek, meghaltam, holnap reggel főnixként támadok fel újra....
-
BlacKSouL
addikt
válasz
BlacKSouL #54713 üzenetére
Neeem bírom, sírok, komolyan...
"- Sokszor megfigyeltem már a távcsővel a Jupiteren található vihart, amely már több mint 300 éve tombol. Normális ez???!
...
- És a földet összehasonlítani a Jupiterrel?
...
- Hát ki tudja.. lehet, hogy a Jupiter is támadás alatt van ki garantálja, hogy azok az űreszközök, amiket feljuttatnak mind békés érdekeket szolgál? Lehet, hogy Háttérhatalom tolja ezeket is nem csak globálisan, hanem Galaktikus offenzíva alatt állunk." -
BlacKSouL
addikt
válasz
brownus #54697 üzenetére
Eddig is a fejem fogtam ezektől, de most végiglapoztam azt ott vagy 3 napra visszamenőleg...
Óóóóbbbazmeggg...Az biztos, hogy elképesztő, mennyire a dns-ében van néhány embernek ez a fajta tömegpszichotikus hajlam.
Milliószor idézett Brian élete jelenet...Valamikor régen sok ember elkezdte mondani, hogy Isten van, meg Jézus, és voltak akik szerint csak Allah van, megint mások szerint sok isten van, és voltak akik szerint van Buddha, stb... Mikor elég sok ember gyűlt össze, akkor elkezdték egymást meggyőzni, és mikor nem ment, akkor vallási háborút hirdettek, oszt leeresztettek véréről pár embert a másik táborból..
Nem az a baj, hogy ezek a kemtréles faszságok milliószám ragadnak át emberekre (bár bántás, és minden ember ismerete nélkül szerintem ez egy bizonyos valódi(értelmes, felvilágosult, tanult) IQ szint fölött nem jellemző ilyen elvakultan) és emberek százai, ezrei vannak meggyőződve róla, hogy a Föld lapos, és le fognak esni róla hajóval, hanem hogy ezek az emberek b.ssza meg bármikor szembejönnek velem az utcán, autóval is, ugyanúgy szavazhatnak, mint én, ugyanolyan jogaik vannak, ugyanezt nevelik a gyerekeikbe, és a többiek már rég belefáradtak az érvek magyarázásába, mert mint tudjuk, nem érdemes vitatkozni a hülyékkel, mert lesüllyedünk a szintjükre, és tudjuk mi lesz... És ha szembejön egy ilyen autóval, és nekemjön, megöl, mert szerinte én "tudjukmi" vagyok...
Szörnyű tudni, hogy valaki a saját szemének, fülének, érzékszerveinek nem hisz, mert az agyában valami hanyattesett, és sem érv, sem bizonyítékok, sem semmi és senki nem győzheti meg az ellenkezőjéről, mint amit az agya megszült.
Én nem állítom, hogy a - nevezzük most csak úgy - normálisak a világ minden titkát, részletét ismerik, és vannak olyan dolgok, amikre senki, még a fantáziavilágban élők sem tudják a magyarázatot, de az ő álláspontjuk alapján azonnal öngyilkosnak kellene lenniük, hiszen mindenki és minden ő ellenük van, és akkora az összeesküvés szintje, hogy nincs menekvés.De ki lesz ezeknek az Onoda Hirooknak a Yoshimi Taniguchija, aki egyszer megmondja, hogy nincs háború, és vajon elhiszik-e?
-
BlacKSouL
addikt
válasz
concret_hp #54680 üzenetére
Gondold át.
-
BlacKSouL
addikt
[link]
Nulla -
BlacKSouL
addikt
válasz
FehérHolló #54649 üzenetére
Egy kézikamerás videófelvétel hangsávja lett feltételezem sima kétkazettás magnóval felvéve audió kazettára, az lett átmásolva egy másikra, és ez állt rendelkezésemre, mindezt úgy, hogy a kazetta életkora kb. a 90-es évek eleje, a felvétel/másolás pedig úgy '97 környékén történt, tehát az azóta ideérkezett napszéltevékenység hatásait is magán viseli.
Tehát igen, nem egy audiológiai élmény,
de arra teljesen megfelel, amire szánom, a dallamot megmenti az utókornak digitális formában, és esetleg ez alapján reprodukálni lehet élőben hangszerekkel, és azt rögzíteni ismét immár digitálisan pl.
mod: egyébként, ha kíváncsi vagy, át tudom küldeni(valahova), de molyolni csak akkor próbálj vele, ha nagyon unatkozol, mert ez a jelenlegi állapot bőven elég arra amire szánom.
-
BlacKSouL
addikt
Egyébként ez volt az eredetié
-
BlacKSouL
addikt
Nnna, köszi mindenkinek a segítséget, úgy tűnik minden feltelepült hozzá ami kellett, mindent sikerült úgy összelőni ahogy lehetett, a felül/alul áteresztők használatával nem érzékeltem értékelhető változást, viszont valóban, a "csend" alatti zajmintát kiszűrve, majd picit az egészet erősítve végülis fogyasztható lett.
Egyébként eleve is egy nagyon szűk spektrumú alapból indultunk ki, majd ha több időm lesz, és nem lezs ilyen késő, akkor még szöszölök vele, aztán meglátjuk. Persze ez is olyan, mint a fotó. A kiégett részt hiába pöckölgeti az ember, vagyis ami nincs, azt nem teszi oda semmi. -
BlacKSouL
addikt
válasz
FehérHolló #54636 üzenetére
Izé, célszoftver kéne,
amivel az alaplap vonalbemenetén keresztül Hangrögzítővel WMA formátumban rögzített fájlt meg tudom annyira szűrni csak, hogy ne legyen annyira recsegős/sistergős/stb, de ne is tűnjön el a hangsáv értékesebb fele is.
-
BlacKSouL
addikt
Van-e olyan ingyenesen használható hangszerkesztő program, amivel egy régi kazettás hangfelvételt legalább egy kicsit fel lehet javítani, majd elmenteni lejátszható formátumban? W7-re, ha 64 bites, az se baj.
A win saját "hangrögzítő"-jét kicsit puritánnak találtam ehhez -
BlacKSouL
addikt
válasz
parandroid #54601 üzenetére
Én is 9 évig néptáncoltam, ebből kb. 5-öt a Nógrádban, akik azért a mai napig az ország egyik legismertebb vidéki amatőr együttese. Nyírség, Jászság, Nógrád. Az ország keleti felét így képviselik/képviselték hárman. Aztán szerencsére van még elég sok együttes, és utánpótlás is, az látszik.
Csak nem Julcsi a rokonod?
Neki is az anyukája volt az egyik hegedűs pl. az egyik lengyel turnénkon, az apukája meg amellett, hogy fizikát tanít egy gimiben, még szintén zenész, ő meg bőgőzött ugyanakkor.
Hrúz Dénessel meg ma délelőtt is összefutottam az utcánkban, akit meg az egyik legjobb népzenésznek tartok jelenleg az országban. De énekelni is tud -
BlacKSouL
addikt
Valami miatt.
Annak, akit kicsit is elkezd érdekelni a népzene-néptánc, mindig mondom, hogy nézzen/hallgasson meg 1-2 kalotaszegit. Ott aztán rábukkan olyan dallamokra, amikben nem tudja pontosan mi van, de érzi, hogy benne van. Mint például ez. Vagy egy másik, méltatlanul keveset játszott dallam. Ezt a teljes videót érdemes egyébként megnézni.
De lehet találni komplett táncrendet is. És ez még mindig egyetlen tájegység néhány falujának a kincse. -
BlacKSouL
addikt
-
BlacKSouL
addikt
válasz
FehérHolló #54482 üzenetére
Az beteg, hogy elkezdtem gondolkodni, hogy ha megmondod az autó típusát, akkor ki lehet számolni a teljesítményből, és a 4. fokozat áttételi arányából a légellenállásból, és adott tipikus gördülési ellenállást feltételezve meg lehet mondani hogy hány km/h-s szél jött veled szembe.?
Szerintem az. -
BlacKSouL
addikt
válasz
parandroid #54454 üzenetére
Jahogyúgy...
Valamiért félreolvastam amit írtál. Általában én is ugyanígy kiszedem őket külön lapokra, de néha csak simán rányomtam, és nem volt ez a hercehurca. Hát mindenesetre akkor most már csak így csinálom. -
BlacKSouL
addikt
válasz
fokukac #54450 üzenetére
Rákattintok index 1(egy) oldalon egy cikkre. Megnyílik ebben az új nemtommiben. Ok, elolvastam, vissza akarok jutni az index 1(egy)-re. Nekem a vissza nyíl is, meg a jobb sarokban az X is először bezárja a cikket, ami ebben az új nemtommiben nyílik meg, akkor látom az index 2(kettő)-t, valahol a közepén, pedig nagyon nem onnan indultam. Vissza gombra felugrik az index2(kettő) tetejére, és megint visszagombra néha visszaugrik index1(egy)-re, de néha csak semmit nem csinál, és egy újabb vissza gombra megy vissza csak.
Tudom, nyomvatart, rábök, visszamegy, de miért kellett ennyire túlbonyolítani, mikor máskor egy sima visszagomb már oda tett, ahonnan elindultam.Szóval szar. És igen, a dizájn is.
-
BlacKSouL
addikt
Olyan jó ismét, hogy rákattintok egy cikkre, elolvasom, és 4x kell vissza kattintani, hogy az eredeti oldalra jussak. Merugye indexkettődizájnosújrendszerdenagyonkellett. Hogy ilyen nyilak, meg így juthatsz vissza, meg csak egy 6 gombos billentyűkombinációt kell lenyomni, és scissor kick...Bison wins..
-
BlacKSouL
addikt
-
BlacKSouL
addikt
Lomtalanítás lesz, ami számomra azt jelenti, hogy a megye összes sötétképű kisebbségi szakadtladás c.hordája elözönli a várost, és rendes őrjáratot tartanak 5 napig, megszállva a konténerek és sötét sikátorok környékét, de még úgy is feltűnő lesz a jelentős többségi arányuk, hogy itt nálunk ebben a szerencsétlen városban eleve többségben vannak, bár ezt nem szokás emlegetni.
5 napon át nyakizomlázam lesz, mert folyton magam mögé, mellé kell néznem.
Végülis szelektív hulladékgyűjtés, mert ami nem fém, azt kib.sszák a konténerből az utcába, ami meg az, azt meg dobják az utánfutóra. Aki meg visz bármit a konténerhez, arra rászólnak, hogy "..tesvérem, ide csak vasat vagy alománejomot hozzá, a többi szarodat ide se rakjad, csak a dolog van vele nekünk.." -
BlacKSouL
addikt
Azért az elég gáz, mikor a rendőrök kidobják a varázsszőnyeget a két szembejövő vétlen autós elé
[link]
Hozzáteszem én adnék 1-1 gumikötelet a károsultaknak, kikötném a csávót alulsemmiben, és hagynám hagy csapdossák úgy 5-6 órán keresztül, vagy ameddig jól esik.egyébként a vénmanus hol van, miről maradtam le annakidején?
-
BlacKSouL
addikt
válasz
concret_hp #54351 üzenetére
Az kikerülhetetlen, csökkenthetetlen költség, tehát amikor azt nézem, hogy a légkondi mennyivel csökkentette a fütési költségeket, akkor egyszerűen nem veszem figyelembe, mert a radiátor hőmennyiségén mérhető költségre van befolyásom, a felszállóra nincs.
Továbbá, ha kint -8, -10 körülre csökken a hőmérséklet tartósan, akkor már nem hatékony a légkondi (bár -15-ig van névlegesen) és olyankor nagy energiabefektetéssel sem tud jól fűteni, valamint nagyon sűrűn jegesedik el, pláne magas páratartalom esetén, így sokszor megáll, megfordítja a hőcsere irányt, hogy leolvassza a jeget a kültéri egység hőcserélőjén. [link]
És olyankor viszont jól jön a radiátor. Mint kiegészítő fűtésEgy jó hatásfokú A/C esetén már nem ő, hanem a hagyományos fűtés lesz a kiegészítő.
-
BlacKSouL
addikt
válasz
concret_hp #54346 üzenetére
A panelban a távhő a fűtési rendszert külön költségmegosztóval kezeli, radiátoronkénti hőszabályzós szeleppel, saját, fel-/leszálló vezetékekkel. Amit, ha akarok, letekerek 0-ra, így a radiátor hideg (szobahőmérsékletű), a lakást meg befűti az A/C.
A melegvíz meg jön egy újabb külön felszálló vezetéken a konyha-fürdőszoba felszálló aknában, és azt meg használjuk.
Nincs kiköttetve a távhő, csak nincs használva. Így a radiátoronként felszerelt hőmennyiségmérő nem mér gyakorlatilag semmit, és az összes, a távfűtéshez kapcsolódó költség ilyenkor a felszálló vezetékekre kiszámolt veszteségtényező átalányköltsége, amit a 64 lakásra leosztva mindenki fizet, ha fűt, ha nem. De mivel ez eddig is volt, ezzel nem kell számolni, ez nem csökkenthető rész. -
BlacKSouL
addikt
Október 3 és március 8 közötti időszakra normál áron számolva összesen 21 756 Ft volt a fűtésszámlánk. A valóságban persze csak 7600 Ft-ot kell fizetni, de ez egyéni problémánk
Az átlagban 4351 Ft per hó. Ez 1+2fél szoba és egy előszoba+fürdő fűtése, hőszigetelő nyílászárókkal, '67-ben épült előszerkezetes panelben nem szélső lakásban, két végéről nyitott (függőfolyosó-erkély) beépítésben teljesen elektromos energiából. 23-24°C-al.
Szerintem egész jó. De nyilván ez a könnyű télnek is köszönhető, noha a -10 -15 fokokban sem volt mondjuk a duplája tavaly.No mindegy, a korábbihoz képest ez legalább a fele, ha nem még kevesebb, ami ugye távfűtés volt, vastagtagú öntöttvas radiátorokkal (szintén '67-ből). Ezt lehet nyáron visszakölteni hűtésre. Tehát összességében energiát ugye nem takarítunk meg, de a komfortszint jelentősen nőtt.
-
BlacKSouL
addikt
Hátakkor jó reggelt
-
BlacKSouL
addikt
válasz
fokukac #54313 üzenetére
Mentem munkaügyibe, meg átvenni a rendelt motorolajamat, meg lottót feladni, meg 180 Ft-ért kínaiban cípösz-szavanyu leveszt enni, és annyi kis fiatal, helyes picsa szaladgált dél után az utcán, amennyit évek óta nem láttam, (nyilván, mert az irodában rohadtam) tiszta kanos lettem tőle
(mod: mármint a kis picsáktól, nem a levestől)
-
BlacKSouL
addikt
válasz
fokukac #54309 üzenetére
De má' mikor..
szombat óta szabad ember vagyok. Hihetetlen módon érzem, ahogy az eddigi idegbaj megy le rólam.
Juteszembe. Mióta is van napsütéses verőfényes jó idő? Esetleg azóta?Méghogy nem vagyok eső-ember...Ma délután olyat napoztam egy órát az erkélyen, hogy csak na.
-
BlacKSouL
addikt
válasz
parandroid #54290 üzenetére
Eredetileg Dr. Szabó Béláné...-t írtam
De módosítottam, hogy jobban rávilágítson a kérdéses pontra.
Egyébként ja.
-
BlacKSouL
addikt
válasz
FehérHolló #54287 üzenetére
Szabó Béláné Dr. Kerecsendi Hortenzia.
Van aki így használja. A férje nem az, ő igen. Pl: [link]
-
BlacKSouL
addikt
Van egy Androidos telefon, meg egy w7-es gép. A telefon wifin tud csatlakozni a netre (hálózatra?) a routeren keresztül, a pc vezetékkel van a routerhez kötve. Hogy tudok képeket áttenni telefonról anélkül, hogy kivenném a memóriakártyát, vagy emailben küldeném, vagy vezetékkel kötném a pc-hez?
-
BlacKSouL
addikt
Mi a vastag véreres csikóf.aszért nem tudok telefonálni a mobiltelefonomról, és mi a szintén vastag pöcsért nem lehet engem is hívni?
-
BlacKSouL
addikt
válasz
concret_hp #54018 üzenetére
Azt fogják nyilatkozni, hogy már sokkal korábban el kellet volna kezdeni építeni a stadionokat, és hogy majd ha most felépülnek, akkor nemsokára rendkívül sokat fognak fejlődni a multimilliárdokat felszívó ízeltlábúak, (akikről kiderül, hogy ha vezető edzők irányítják őket, külföldön, akkor még futni és passzolni is képesek)
és éljen első Szentrbn a stadionok védőszentje. Kb.
De most még rugalmatlanok az izmok, még nem értek át az utalások, még élénken él a tavalyi év a fejekben, még nem érzik a nyomást, a terhet, ami alatt nőhetnének mint a pálma, stb..
Ja, és nagyon túlzóak voltak az elvárások..! -
BlacKSouL
addikt
válasz
FehérHolló #53978 üzenetére
És ha beírja, hogy friss diplomás pályakezdő 5 éves szakmai tapasztalattal, 2 felsőfokú nyelvvizsgával, ahogy azt elvárják, akkor meg a fülüket csapdossák a falhoz örömükben.
-
BlacKSouL
addikt
válasz
concret_hp #53972 üzenetére
Azért biztos ami biztos alapon beleírnám a helyedben a végére PS-nek, hogy ha nem tetszik nekik, akkor megcsókolhatják, csak hogy nyomatékosítsd komoly szándékodat
-
BlacKSouL
addikt
válasz
concret_hp #53972 üzenetére
Ne aggódd túl: "Dear Madam/Sir..." vagy "Dear HR Department of ...".
De azt érdemes lenne kielemezni, hogy milyen cégek milyen hr-je mennyire veszi komolyan az ilyen részleteket. Vannak akik átsiklanak felette, hogy hogy szólítod meg, és a többi hasznosabb tartalmat nézik. Ugyanakkor, ha alapvető fontosságú a partnerekkel, kollégákkal való kommunikáció, mert mondjuk ezt ki is emelik, akkor elképzelhető, hogy már ezt is megnézik, elemzik. Mert ha nem tudsz az üzleti protokoll keretein belül megszólítani egy ismeretlen embert, csoportot, akkor ez előfordulhat a meló során is.
Vagy egyszerű HR-es hanyagság, aztán úgyis csak a nevedre, meg a CV-re fognak emlékezni. -
BlacKSouL
addikt
válasz
concret_hp #53967 üzenetére
Nagyon vázlatosan.
Dear ...,
I have read/... about the open position of ... at your company. I am really interested in this job so I would like to apply for it now. I send you attached my CV in ... and ... languages.
Please give me a possibility to introduce myself personally.
B.R.
X.Y. -
BlacKSouL
addikt
válasz
parandroid #53964 üzenetére
"..nem, igen, az ellen nem véd,.. de viszont így magyaráz...taki Árpi.. "
-
BlacKSouL
addikt
A törvényileg meghatározott szabadságon, és a jogos egyéb, szabadságolásra jogosító (rokon halála, rendőrségi, bírósági ügy, stb) ügyön felüli hiányzás, tehát betegszabadság, táppénz, fizetetlen szabadság, stb.
Továbbá ha valaki a fentiek alapján jogosult is, még az értékelésben mindig lehúzhatják, mivel az nem hivatalos, nincs kihirdetve, és egyáltalán nincs publikálva, valamint az egyénnel sincs közölve, de ennek ellenére függ tőle a bónusz és a fizetésemelés.
És, van még egy pont ebben az ügyvezetői utasításban, mégpedig, hogy a munkáltató a fentiektől bármikor eltérhet, és dönthet egyénileg arról, hogy fizet-e bónuszt, vagy ad-e fizetésemelést. -
BlacKSouL
addikt
Bejelentettem, így hivatalosan jövő péntekig van munkaviszonyom, de van 4 nap kivehető szabadságom, amiből hármat alighanem ki is veszek.
Ez a cég még soha, senkinek nem mondott fel, tehát egyetlenegy esetben nem fizettek végkielégítést, senkinek, soha 11 év alatt. 2 embert küldtek el rendkívülivel(fegyelmi talán). Tehát inkább lökdösik, tologatják az illetőt, mindenféle helyzetbe hozzák, hogy ő mondjon fel. Nyilván.Mivel nekem sem időm, sem energiám nem volt(nincs) arra, hogy 6 év után továbbra is játszadozzak, inkább hagyjuk a picsába az egészet, és legalább lesz időm koncentrálni az interjúkra, meg a sulira érdemei szerint.
Ha semmi nem hajtana, akkor a végtelenségig elszórakoztam volna, hogy ugyan milyen gyerekes dedós játékokat találnak ki, miközben az auditokon sorra bukik meg a cég, de ha fontosabb velem játszani, mint az érdemi dolgokkal foglalkozni, azon javítani, rendet, rendszert teremteni így 11 év után végre, akkor legyen így. De nekem van, lesz jobb dolgom is ennél, remélhetőleg megszabadulok az elmúlt néhány év nagyobb koloncaitól.Nyilván le kellett húzni itt 6 évet, hogy szakmailag eljussak valahova, és én saját érdemeimet valódinak érezhessem, de mivel itt nincs tovább, a legalsó záró kútgyűrűt már körbejártam, feljebb, a felső gyűrűkbe nem lehetséges továbblépni, így ki kell húzni magam a vödörrel, oszt nézni olyan kutat, ahol van víz is..
Az elmúlt 6 év alatt kb. 20 irodai dolgozó lépett le, a nagyobbik része hasonló okokból, és szintén a többség kevesebb ideig volt itt, mint én.
Enélkül nem írhatnám ezt be az önéletrajzba, de beírhatom, be is írom.
Fura így lelépni, de mérlegelve az itteni további lehetőségeket, meg a másik oldalt, ésszerű lépésnek tűnik.
Bizonytalanságba lépek, mert nincs még új, de a pénzügyi és egyéb bizonytalanság is kifizetődőbbnek tűnik hosszabb távra, mint ha maradnék még akár egy hónapot is.
Egyébként hoztak új szabályt: ha valaki egy évben, azaz 365 napból 9 munkanapot hiányzik, az nem kaphat bónuszt és fizetésemelést. Eddig ez 15 nap volt. -
BlacKSouL
addikt
A HR tőlem tudta meg az eseményt, mikor kértem tőlük a munkaruhát, amit nem tudtak adni, ami eleve érdekes, hogy ők a munkaruhások, de ezen lendüljünk túl. Nem is nagyon értette a HR vezető, hogy ezt mégis hogy gondolták, meg hogy ezt nincs isten hogy ő hogy papírozza le, meg ennek a dokumentálása nem egy napos feladat, stb.
Aztán persze bejelentésre került a menedzseri értekezleten, szóval el tudom képzelni, hogy az én szopatásom több embernek több órai melójába telt/telik, miközben az érdemi dolgok...hagyjuk.Fizetésnapot nem várnám meg, mert március 7-ig meg annál, hogy ott baszom a rezet, tudok értelmesebb, hasznosabb, de főképp saját magam előremenetelében hasznos tevékenységeket. Mai napig fizessenek ki, aztán ne is lássak senkit többet. Nyilván ez volt a céljuk, hogy ne kelljen végkielégítést fizetni ha elküldenének, de csak azért, hogy játsszuk végig a játékukat, nem fogok időt ott többet elbaszni.
Na de ezekszerint egyetértünk abban, hogy reggel beállíthatok azzal, hogy adják ki járandóságom, aztán viszlát...
-
BlacKSouL
addikt
A munkáltató egyik napról a másikra átirányított irodai területről termelési területre, úgy, hogy egy nem létező pozícióba kényszerít, hogy végezzek egy olyan munkát, amit végülis 4-5-en már végeznek, de nincs munkaszerződés-módosítás, nincs munkaköri leírás módosítás, nincs üzemorvosi igazolásom az adott területre, nincs munkavédelmi oktatásom az adott területre, nincs közvetlen vezetőm, nincs munkaruhám, nincsenek konkrét feladataim, nincsenek kitűzött célok meghatározva, valamint 1 hónapos "próbaidőben" akarják megnézni a teljesítményemet, de nincs semmilyen további cél ennek letelte után.
A fentiek alapján mondhatom, hogy akkor a holnapi napon szeretném megszüntetni a tulajdonképp nem létező munkaviszonyomat úgy, hogy holnapután már mondjuk én nem megyek be és utána soha többé? Hivatalosan a munkaszerződés szerint irodai munkában alkalmaznak, de a valóság ugye ennek az ellenkezője, tehát nem a szerződésemnek, munkakörimnek megfelelő állandó munkát végezteti velem.
A munkaköri leírás utolsó pontja az, hogy bármilyen tevékenység, amire a munkáltató utasít, tehát kvázi akár wc pucolás is. Vagyis jogilag ez a kifogás nemigen támadható.Jelenleg itt tartunk, ez egy nemzetközi autóipari, japán tulajdonú cég...
-
BlacKSouL
addikt
válasz
parandroid #53703 üzenetére
Sapphire 6670-et vettem és most i3-al megy, szóval ..
De egyébként 20k-ért szerintem nem volt rossz vétel. Hangja nincs, de hűtője mégis van, ritkán használom ki, de mondjuk nem is igazán játszom vele, az igaz. 7.0-t adott rá a winhét élményindexben is. -
BlacKSouL
addikt
Nemtom a váltás mennyi szívással fog járni, mindenesetre ócsóbb. Most ez jön:
-
BlacKSouL
addikt
válasz
fokukac #53649 üzenetére
Azon röhögök, ami a klasszikus viccben van.
Hogy itten a kétharmadot nem nagyon lehetne a keleti példához hasonlóan megingatni, mert ugyanis még karhatalomra se lenne szükség. Itt a lázadókat a nemzeti békemenetfenntartó önkéntes nemzeti bohócharcosok lövöldöznék savval, naranccsal, meg még kitudja mivel.
Szóval az ördög tényleg jót röhög, az üst mellett. Jól megoldotta az önfenntartó rendszert. -
BlacKSouL
addikt
Erre ki emlékszik még?
Azért a hegemónia megdönthetetlen
-
BlacKSouL
addikt
faszkivan..
mondjuk még az egyik talán mindig megcsíphető, de egyelőre nem vagyok előrébb.. -
BlacKSouL
addikt
válasz
BlacKSouL #53513 üzenetére
És az utolsó napon ezt fogom bömböltetni
-
BlacKSouL
addikt
Azé' egy futóműállításra ilyenek után érdemes elküldeni a gépeket.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Tilos a politizálás!
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Haditechnika, harcászat
- Riasztó topik
- ASUS RT-AC68U
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Milyen TV-t vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Milyen okostelefont vegyek?
- További aktív témák...
- Újszerű Asus Vivobook S 15 S5507 -15,7 2.8K OLED X Elite X1E - 32GB DDR5 - 1TB - Win11 - 1 év gari
- Szép! DELL PRECISION 7740 Tervező Vágó Laptop -60% 17,3" XEON E-2286M 32/1TB RTX 5000 16GB! UHD 4K
- MSI GeForce VENTUS 3X RTX 3070 Ti 8GB OC GDDR6X 256bit videokártya
- Asztali PC , i7 9700K , RX 5700 XT , 32GB DDR4 , 500GB NVME , 1TB HDD
- Díszdobozos QHD+ 2,8K 14" Lenovo Ultrabook eladó!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 9 5900X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB DDR5 RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB DDR5 RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Új és régi konzolok Okosítása/Softmodoloása, és Szoftveres szintű javítása - RÉSZLETEK A LEÍRÁSBAN
- Telefon felváráslás!! Xiaomi 13T, Xiaomi 13T Pro, Xiaomi 14T, Xiaomi 14T Pro
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest