- MIUI / HyperOS topik
- Ez össze van rakva - Segway Ninebot F3 Pro
- Magisk
- Hivatalos a Pixel 10 startdátuma
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Samsung Galaxy Z Fold6 - ugyanaz, sarkosan fogalmazva
Új hozzászólás Aktív témák
-
bobsys
veterán
válasz
ClayMore #62819 üzenetére
Zoom feltudja venni a meetinget. A sajta cloudjaba menti es onnan tudod letolteni/elkuldeni a linket ha valakinek kell a felvetel. Azt, hogy valaki rogziti a meetinget az eloadon kivul szerintem nem fogod megtudni, az a local gepen megy.
Egy 45 perces meeting nekem ugy fel giga korul szokott lenni -
bobsys
veterán
válasz
RetepNyaraB #62704 üzenetére
USA a 70-es evek ota nem termelt ki ennyi olajat (tiz eve volt 4.5 millio hordo most meg 9 millio?), mar gondolkodnak az olajembargo feloldasan annyit termelnek ki az orszagban. Ha az OPEC orszagok nem akarnak piaci reszesedest vesziteni akkor nekik is csokkenteni kell az arat ami miatt a tobbi termelo is csokkent hiszen ok sem akarjak bukni a piacot.
USAban meg talaltak rengeteg uj olcson felhozhato olajat ami reszben pala olaj. -
bobsys
veterán
válasz
Tothgera30 #62698 üzenetére
-
bobsys
veterán
válasz
Lortech #62635 üzenetére
En peldaul teljesen jol megszoktam, hogy beleolvasok a topickba majd egy kattintassal a fradt gozben vagyok ahol meg van par olyan topic amit alkalomadtan olvasgatok. Tudom, hozza lehet adni a jobb oldali listahoz, de annyira nem erdekel raadasul zavar ha latom a piros hozzaszolas szamlalot
-
bobsys
veterán
válasz
bandus #62442 üzenetére
mennyire lenne egyszeru visszaterni az oltonyos eletbev
az ugyfelnel igy is ugyis oltonybe kell megjelenni
Ezt nem fogok most meg tudni majd 1-2 ev utan kiderul. Nekem az, hogy nem kell irodaba jarnom ha nem utazom nagyon jo, de ha most elmennek irodaba dolgozni az sem lenne ellenemre ha nem kell tobb mint 30 percet autokaznom erte, allaskereso oldalakon olyanokat nezek ami vagy kozelben van vagy lehet otthonrol dolgozni. -
bobsys
veterán
válasz
bandus #62426 üzenetére
Nemtudvan, hogy pontosan mivel is foglalkozol, de en egy ilyet elfogadtam volna meg a csalad alapitas elott. Szerintem rengeteg tapasztalatot tudsz gyujteni nem csak professzinolaisan hanem szemelyeseket is meg akkor is ha csak 2-3 evig csinalod. Biztos nem egyszeru beleszokni, hogy nem Magyarorszagon dolgozol hanem valahol ahol berelnek egy lakast ahol nem tudsz rendesen berendezkedni, mert ugyis koltozol par honap utan es a kollegaid is cserelodnek, de ha ugy dontesz kesobb, hogy eleg volt nagyjabol barmelyik orszagban kapsz munkat. Beszlegess a haveroddal rola egy sor melett
-
bobsys
veterán
Visszaterve az utazasra meg a sok repulozesre. Azert az jol esik amikor merfoldekbol veszem meg a jegyet 4 embernek Budapest-Miami utvonalra
-
bobsys
veterán
Csak belfoldon utazom (USA belfold) kb 25 alkalommal egy evben, de a stopoverek miatt kuszik fel es meg van par nyaralasos ut. A 25 alkalommal az a baj, hogy nem egyenletes az elosztas, van hogy minden heten utazom vagy mondjuk havonta 3 mig van olyan amikor egyaltalan nem. Julius ota peldaul eddig 3 alkalmon kivul minden heten utaztam, de ha sikerul megcsipnem egy projektet akkor novembertol 4 honapig valoszinu egyszer sem kell (ami jo tekintve az ugyfel Chicagoban van es ott a tel igazi szivas)
Igy nez ki a 2009 ota vezetett repulesi naplom
-
bobsys
veterán
válasz
Viszlát #62060 üzenetére
Nekem a repulos jegyzeteles indult igy, de azert mondjuk evi 70 utat lejegyezni konyebb mint, hogy hany merfoldet vezetek. A sajat autonal meg oke itt, mert ha nagyon belehuzok akkor sem tobb mint 3000 merfold evente, de meg Magyarorszagon sokat autoztunk mind belfoldon mind kulfoldon, Ausztraliaban meg egesz nap menni kellett az ugyfelekhez meg megsaccolni is nehez lenne, de azert biztos meg a kozeleben sem vagyok az 1.3 milliodnak
-
bobsys
veterán
Nemertem en ezt az amcsi autoipart, izlest. A heten egy 2014 Camarot vezetek. Szerintem jol nez ki, formas kis auto, muscle car kinezet, jo a hangja annak ellenere, hogy egy sima V6 van csak benne, de a belsejere kabe fel oranal tobbet nem szantak. Ocsmany, kopogos kalyha ezustre fujt muanyag a muszereknel a kozepkonzolnal es a valtonal.
-
bobsys
veterán
válasz
Mika1227 #61847 üzenetére
Lehet, azt kell megnezni hany wattot tud leadni az usb resze. A kepeken lathatoak 12W/usb aljzat amivel mar az ipadom is toltheto rendesen. Ha pedig ugyis felujitunk akkor lecserelek par meglevot ilyenre (meg lehet cat5 kabelt is behuzok, de ezen meg gondolgodnom kell meg latni, hogy hova megy majd a modem stb..)
-
bobsys
veterán
válasz
concret_hp #61839 üzenetére
Ugyanez europai valtozatban. Amit eloszor linkeltem az elvileg lead 5V es 2 A usb kimenetenkent, de sehol senki nem ir arrol, hogy mi van ha nincs bedugva semmi az usbbe
-
bobsys
veterán
-
bobsys
veterán
válasz
Tothgera30 #61786 üzenetére
Papir, ceruza?
-
bobsys
veterán
válasz
concret_hp #61725 üzenetére
van mas abberaciod is?
-
bobsys
veterán
válasz
concret_hp #61714 üzenetére
A legalja olyan 3.6%-3.7% korul volt ha jol emlekszem. Meg mindig jobban jarnak a 4.25%al mintha vennenek allamkotvenyt 3.12% kamaton (annyi most 30 evre)
-
bobsys
veterán
30 evig lesz a kamat 4.25% de ezt ugyis tudod. Van olcsobb ha rovidebb futamideju vagy valtozo kamatozasu a dolog. Most arra mentem, hogy mindig ugyanannyi legyen (es alacsony ezert nem 10/15/20 eves) a torleszto (ha beut valami gebasz akkor is tudjuk fizetni a tartalekbol hiszen most csak nekem van bevetelem a csaladban) az extra penzeket (ami marad a havi kiadason es megtakaritason felul) pedig betudjuk tolni toketorleszteskent barmikor amivel a futamidot csokkentjuk, ha pedig a feleseg is elkezd dolgozni...
A kamatok pedig magasabbak mint voltak 2 eve ez igaz, de egy 3 evre fix kamatos hitel (30 ev futamido) kamata most 2.75% ami a 37. honaptol valtozik es a Prime Rate (jelenleg 3.25%) + 1.75% lenne a kovetkezo 12 honapra, de nem lehet tobb mint 8.75%. Termeszetesen a fenti szazalekok csak kivalo credit score melett ervenyesek. -
bobsys
veterán
válasz
Mister_X #61701 üzenetére
Van nok, nougyek topic, de azert ovatosan az ott leirtakkal
Randevun jo regen voltam utoljara, de ha jol remlik akkor semmi extra, elmentek valahova, beszelgettek, isztok egy uditot ilyesmi
Mi meg alairtuk az elso adag papirt. 30 evre fix 4.25% kamatozasu lakashitel, extra toketorlesztes barmikor, barmekkora osszegben buntetes nelkul.
-
bobsys
veterán
válasz
bobsys #61089 üzenetére
na alairta vegre az elado is a papirokat a heten, oreg faszi californiaban es rendes postaval kellett neki kuldeni az szerzodest, kinomtatva, e-mail az nem mukodik neki
A bank meg ma pikk-pakk megcsinalta a papirokat a hetvegen atolvasom, mar egyebkent benne van a torleszto reszlet es a fizetesi kondiciok is -
bobsys
veterán
Csak be kellett volna szurnom azt a smileyt a hozzaszolasom vegere
-
bobsys
veterán
válasz
parandroid #61443 üzenetére
hat nem latod mi tortenik, onkent es dalolva atadod az ujjlenyomatodat az NSAnak es az osszes amerikai hatosagnak, hat igy tudjak a legegyszerubben megszerezni mindenkinek az ujjlenyomatat, nem is kell semmilyen buncselekmenyt elkovetned
-
bobsys
veterán
válasz
szőröscica #61350 üzenetére
Ezeket a szivatasokat soha nem ertettem. Mielott bekoltoztunk az alberletbe felhivtam az aramosokat, hogy dec 18tol kell a szolgaltatas, most, hogy koltozunk ki megint felhivtam oket, hogy szept 30. legyen az utolso nap, igy ha addig nem keri valaki akkor oktober 1. nem lesz aram a lakasban. Ha meg nem fizettem volna siman kikapcsoljak es nem vegzaljak a tulajt. A ki- es bekapcsolgatasokhoz pedig nem is kell senki aki otthon legyen. Azt se tudom, hogy hol van a villanyora
-
bobsys
veterán
válasz
parandroid #61339 üzenetére
Nekem ezekrol a 6" telefonokrol mindig az jut eszembe, hogy mikor kijott az ipad tele volt ilyenekkel a net
-
bobsys
veterán
850 oldalnyi angol project dokumentacio forditasa magyarra $1200 egy csoppet alularazottnak tunik
-
bobsys
veterán
-
bobsys
veterán
A bluetooth headsetek egesz napi viselesre (9-17) alkamlasak? Ilyenre gondolok
Lesz egy online treningem 5 napos es gondoltam ra, hogy ezt meg utanna is tudnam hasznalni ha utazom es telefonalnom kell.
-
bobsys
veterán
válasz
gaborbol #61092 üzenetére
Hat 200K koruli hazak szar kornyeken vannak inkabb 300K+ az ami jo iskola keruletben van es a szomszedok sem lepusztultak. Gated communitykben van olcsobb, de ott meg van 50-60-70K kotelezo membership tehat a vegosszegben ugyanott leszel. Az, hogy mennyi hitelt adnak meg durva, a 144K vetelar kozeleben sincs annak, mint amennyit maxban felvehetnenk. Ha megnezed a hitelkartyaknal is ez van, a hitelkeretunk nagysagrendekkel tobb mint a havi bevetelunk.
Szomszednak meg mond meg, hogy a kutyat nem erdekli mennyit koltott ra, olyan mint az auto. Hiaba koltenek $1500 az uj borulesekre akkor sem tudnam annyival dragabban eladni. Az egyik manager akivel dolgozom szinten arulja a hazat, mar tobb mint 60 napja es meg egy ajanlatot sem kapott. Pedzegettem neki, hogy lehet azert, mert ugyanabban a communityben minden mas legalabb 50K-val olcsobb.szerk: a mienket is fel kell majd ujitanunk, mert eleg oreg a konyha, de egy felujitottat 239K aron arulnak ugyanott
-
bobsys
veterán
válasz
gaborbol #61079 üzenetére
Sok nezelodes meg autokazas. 160K volt a listaar es 144K az amiben megallapodtunk (130K volt az indulo ajanlatunk). Amiket neztem, miota van a piacon, mennyiert mentek ugyanabban a developmentben illetve a melette levo hasonlo alapteruletu/kialakitasu ingatlanok iden es termeszetesen azt, hogy mi a mostani felhozatal ar es allapot alapjan. A county honlapjan (county appraiser es tax record) pedig neztem, hogy az eladok mikor es mennyiert vettek azt amit most el akarnak adni amihez probaltam hozzasaccolni az az azota eltelt ingatlanpiaci esest/emelkedest. Ez termesztesen nem erdekli az eladokat de arra jo volt, hogy lassam mennyire vannak elrugaszkodva a valosagtol (olyan development ahol minden tularazott, az olcsobb jo vetelnek tunhet).
Emelle meg szamolgattam, hogy torleszto, biztotsitas, rezsi stb... osszege mennyi lesz havontaIntegra meg nincs, a banknak adnia kell hitelt, ez kiderul az elkovetkezo 30-45 napban
-
bobsys
veterán
Harom es fel het alkudozas utan kozos nevezore jutottunk az eladoval (nem nem azzal ahol atirtak az ajanlatunkat, azt kukaztuk ugynokostol meg mindenestul) a veteli ar kapcsan
-
bobsys
veterán
Talaltam neked egyet Naples, FL
peterkeT: en $200 fizettem erte, kartya fuggetelen. Mindezt azert, mert cegen keresztul ment. A teljes ara meg dollarban is annyi, hogy semmilyen telefont nem vennek ennyiert. Par eve kapott a feleseg egy Samsungot meg akkoriban WP 7el ami ment is sokaig neki, de azota elkezdte amortizalni oket
-
bobsys
veterán
Tegnap delutan egy kicsit ideges lettem. Nezunk lakasokat, talaltunk egy rossz allapotban levot, de olcso csak tartoznak $20K kozos koltseggel ugynevezett short sale vagyis meg nem a banke a lakas, de mar o adja aldasat az eladasra nem a tulaj (ez az utolso lepes mielott csodbe megy a tulaj es nyilvanosan elalverezik a lakasat)
Megirjuk a hivatalos ajanlatot, alairjuk minden oldalon ahogy azt kell es megy az ingatlanosnak aki arulja. Par ora mulva visszair, hogy megkapta es modositotta az ajanlatunkat ugy, hogy nem $1000 depositot rakunk le hanem $5000 meg $115K helyett $135K-t fizetunk az ingatlanaert (a lista ar + a 20K tartozas) es meg fizetunk nekik csak ugy $299
Megkerdeztem, hogy ezt igy hogyan is gondolta mire a valasza, azert irta at, hogy az elado felteteleinek megfeleljen. Hivatalos ajanlatot a belegyezesunk nelkul atir es elkuldi az eladonak az alairasunk nelkul. A mi ajnaltunk egyebkent 115K es az elado fizeti a 20K tartozast aki igazabol a bank. Valoszinu ezt nem fogadta volna el, de valamit kell irni, hogy legyen honnan indulnia az alkudasnak. -
bobsys
veterán
Esetleg valakinek egy "Antik, Aranyozott Eredeti kristály Jósgömb drágakövekkel. Eredeti Szellemekkel, múlttal, jelennel, jövővel, más dimenziókkal, válaszokkal!" 25 millio forint + az aproert?
-
bobsys
veterán
válasz
gaborbol #60666 üzenetére
Beszeltem tegnap ejszaka veluk, mert mashol egy szazassal olcsobb 6 honapra mint a mostani naluk. Nem mentek le odaig igy szeptember vegen bucsuzunk egymastol.
A kutyuvel az a bajom, hogy most megy a beetetes. Persz nem megy fel a rate meg most. Aztan majd az lesz, hogyha nincs ilyened akkor majd haromszor annyiba fog kerulni a biztositas es majd szep lassan nezik, hogy merre is mesz es a kuty alapjan melyik discountot tudjak visszavonni. Raadasul ne mondjak ma', hogy a hirtelen fekezesbol jon az, hogy en magasabb kockazat vagyok. Itt minden keresztezodesben van red light camera. Sarganal mindenki tapossa a feket, nm kell az a $100 csekk senkinek egy piroson valo atcsuszas miatt. -
bobsys
veterán
Mostanaban megborul a youtube nalam. Nezem a videot beletekerek es eltunik a kep helyette lesznek csikok. Csak nem tudom miert is tortenik ez.
-
bobsys
veterán
Bekaphassak am itt is a biztositok. Fel ev baleset mentes kocsikazas, kemeny 1500 merfold es mint jol megbecsult ugyfel nesze neked +$50 a kovetkezo hat honapra. Ha olcsobbat akarok akkor meg rakassak az autoba monitorozo bizbaszt ami rogziti, hogy hogyan fekezek, adok gazt es milyen napszakban vezetek, hat nyatok csajat
-
bobsys
veterán
válasz
concret_hp #60512 üzenetére
esetleg valami passziv cucc ami nem noise cancelling csak noise reduction vagy mi?
-
bobsys
veterán
válasz
concret_hp #60509 üzenetére
Irodaban zenet szoktam hallgatni. Nem hallom a tobbieket, de a zenere nem figyelek siman mehet ugyanaz a szam folyamatosan fel sem tunik, teljesen kitudom vele zarni azt ami korulottem van.
-
bobsys
veterán
válasz
concret_hp #60502 üzenetére
Itt mindenki Bose noise cancelling fulest rak magara a repulon. Egyszer kiprobaltam a kollegaet. Fainul mukodott csak az ara miatt nem vettem me'g ($200+)
-
bobsys
veterán
válasz
Integra #60402 üzenetére
A National Institute of Standards and Technology valasza egy peticiora, hogy alljon at az orszag metricre (whitehouse peticio tobb mint 25K alairas igy foglalkozniuk kellett vele) szepsegdijasra sikerult.
"Ultimately, the use of metric in this country is a choice and we would encourage Americans to continue to make the best choice for themselves and for the purpose at hand and to continue to learn how to move seamlessly between both systems.
In our voluntary system, it is the consumers who have the power to make this choice. So if you like, “speak” metric at home by setting your digital scales to kilograms and your thermometers to Celsius. Cook in metric with liters and grams and set your GPS to kilometers"Egyebkent mint irtam megszokja az ember, de akkor is ertelmesebb a metric
-
bobsys
veterán
válasz
kraftxld #60167 üzenetére
Termeszetesen nem, de ha minden ok akkor penteken nem dolgozom max 1-2 orat. Volt mar olyan, hogy hetvegen toltunk egy extra 20 orat es akkor a Viszlat altal emlitett dolog tortent vagyis 2 napot kihagytunk a rakovetkezo heten. Mailbox migracio megy ejszaka akkor masnap sem reggel nyolckor kezdem a muszakot, de projekttol fugg mennyire flexibilisek. Ha semennyire akkor en sem aztan oldia meg a PM az ugyfellel hogy csak office hoursban csinalunk barmit is
-
bobsys
veterán
válasz
gaborbol #60046 üzenetére
Pontosan. Mar le is szukitettuk, hogy hol nezunk, mar van 2 a listan meg szerintem 1-2 hetig megyunk megnezni meg joparat, kozben meg inditjuk a pre-approvalt a banknal, az ugyis kell mikor beadjuk az ajanlatot. Szeptember vegen koltozunk baratokhoz, kiveszem a maradek 3 het szabadsagomat es indul a moka.
Rengeteg helyen toljak egyebkent a DIY dolgot, megveszed a padlot/jarolapot/konyhabutort akarmit es kijonnek megmutatjak, hogyan kell lerakni, felszerelni es hajra csinald, meg a szerszamokat is adjak. Ha meg elakadsz akkor jonnek es penzert cserebe, de befejezik. -
bobsys
veterán
válasz
fokukac #60044 üzenetére
Nincs biohazard, cask arra kerestem ra, amit irtam, hogy kutyahugy szag volt, de ez cask egy a sok kozul amit eddig bevettunk a listaba legfokebb az ara miatt. Annyival olcsobb, hogy kijonne a kulonbsegbol a teljes padlo (karpit es jarolap) csereje mindenhol meg egy alapos fertotlenites.
Itt ugy nez ki a process, hogy ajanlatot teszel, azt elfogadja a bank (megmondtak mennyit kernek erte ami ala nem mehetunk)/kiegyezel az eladoval ha es utanna van 10-15 napod, hogy mindnefele embereket kihivj akik megnezik a muszaki allapotat, ellenorzik, hogy minden a hivatalban levo alaprajzon megegyezik, van-e penesz, legkondi megfelelo allapotu-e stb. Ha pedig valami nem tetszik akkor szolsz es nem veszed meg
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Tilos a politizálás!
- Melyik tápegységet vegyem?
- PlayStation 5
- Dying Light: The Beast
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Mozilla Firefox
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Eredeti játékok OFF topik
- Úgy tér vissza a Commodore 64, ahogy titkon mindenki várja
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- További aktív témák...
- Emotiva BasX A2m + Airmotiv B1 + Norstone Stylum 2 + Ajándék
- Dji RC N3 távirányító
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 14 M4 Pro 24GB RAM 512GB SSD macbook garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Apple Mac Studio M2 ULTRA 2023 64GB 1TB SSD számítógép garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Apple iPhone 13 mini 5G 128GB okostelefon garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 3600 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080 8GB Rampage SHIVA ADATA 600W
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 9070 XT GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! HP ProBook 450 G10 - i5-1335U I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 16" 2019 i9 9980HK 64GB DDR4 1TB SSD Radeon Pro 5500M garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest