- Realme GT 2 - aláírjuk
- Most a Galaxy S25 FE megjelenésére tippelnek
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Komoly akcióval érkezik Magyarországra a Honor Magic V5
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Google Pixel topik
- Mobil flották
Aktív témák
-
-
A 340 hamar összejön, ha a fontosabb pillanatoknál sorozatot engedek el - abból remélhetőleg jó lesz egy. (Szerencsém volt - mind jó lett.) Amatőrként inkább a biztonságra törekszem, és lefotózok egy mozzanatot többször, mintsem fogjam a fejem utána, hogy lemaradtam róla, vagy nem sikerült. Hely van a kártyán, akkor miért ne?
Bubu: Szerintem itt sem sokáig lesz, meg a helyesírása sem mindennapi...
Bolond: Friss bizony. Még nincs 20 perces sem...
Bon: Szia!
-
válasz
Killing #39005 üzenetére
Sejtettem, hogy tudod, de nem lehetett kihagyni...
1010: Hát igen, vannak árak... De mint írtam, a hivatalos fotós nem biztos, hogy elkapott volna olyan pillanatokat, mint én, aki elsősorban azért fotózott, mert szeretek fotózni. Pl. a készülődések, a menyasszony első feltűnése a menyasszonyi ill. már a menyecskeruhában, csokordobás, stb. Nem egyszerű kérdés, de itt biztos, hogy jó volt ez így, már csak azért is, mert nem voltam egyedül. Így aztán a sok fotóból csak összejön egy jó album, és még ott van a videó is.
-
-
-
válasz
neduddki #38985 üzenetére
Ez meg egy Pentax K100D Super gép volt egy Tamron 18-200 obival. Külső vakum még nincs. A Varta R2U akksik kb. az 50. kép körül (még a háznál) megadták magukat (na ja, már vagy egy fél éve voltak a gépben és végigszolgálták a kolléganőm januári esküvőjét kb. 260 képpel), és a többit az előző este töltött másik R2U négyes vitte végig, közte néhány vakus sorozattal is. Most még egy ideig ellesznek a gépben...
Csabee. : Olvastam, hirtelen el is kezdtem keresni a képeken, hogy melyikük lehettél te...
Aztán rájöttem, hogy nem lehetett mindenki ott azon az esküvőn, ahol én is voltam...
-
válasz
kételkedem #38982 üzenetére
Ennek a státusznak megvan az az előnye is, hogy szabadon kattinthatok, és így sok életképet is sikerült lőnöm. Amelyek - szvsz - sokkal többet mondanak az előre beállított képekkel szemben. Azok is szépek lettek, de az ilyeneknek sokkal jobban örülök.
És volt egy másik nyeresége a lagzinak: Megismertem személyesen Winner_hun topictársunkat, aminek külön örülök. Már csak azért is, mert nemrég itt a patikában 10 percen múlott ugyanez a mutatvány. (Vodi: Ő is üdvözöl, és hasonló szépeket kíván!
)
-
válasz
kételkedem #38979 üzenetére
Amolyan fotós barát. Ennek ellenére minden fontos pillanatról sikerült értékelhető képeket készítenem (polgári szertartás, templomi szertartás, csokordobás, tortavágás, stb.). Összesen 340 képet lőttem. Az ifjú párnak nagyon tetszett mind.
-
Szép napot!
No én is magamhoz tértem, na meg melózni is muszáj...
De a szombati esküvő csodálatos volt. Gyönyörű az ifjú pár, jó lagzi, mi kell még? (Tudom, a nászéjszaka, de arra nem szólt a meghívó...)
Mindenki nagyon jól érezte magát, jót mulattunk, vasárnap meg pihentünk. Még jó, hogy ez a hét ilyen rövid lesz... -
-
-
-
-
-
-
-
Most épp a lakásfelújítást pihenjük ki... Erőt gyűjtünk a sarokszoba rendberakására, a bútort már kinéztük, csak a dobozokat kellene már elrendezni. De majd hétvégén...
Vagy akkor sem, mert szombaton esküvőre megyünk, ahol találkozom Winner_hun topictárssal is. Fel is teszem gyorsan az akksikat a töltőre, mert fotózás az lesz... -
válasz
Dilikutya #37870 üzenetére
Hát akkor már kifogytam az ötletekből... Ez bármi lehet, kellőképpen rejtélyes, az biztos. Viszont ha jól tippelek, a kondinak nem feltétlenül kell púposnak lennie ahhoz, hogy rossz legyen - szvsz. De biztos van, aki jobban ért a kondik lelkivilágához, majd kijavít, ha tévedek.
Sajnálom, hogy csak ennyit tudtam segíteni. -
válasz
Dilikutya #37840 üzenetére
Hmmm... A konnektor, amiről mentek a gépek, földelt? (Mert ha panellakásban próbálod, nem biztos, hogy a föld be van kötve - nálunk sem volt addig, amíg ki nem cseréltettem a kábelezést.) Ha meg ez is kizárható, akkor tényleg csak a kondik maradnak - púpos kondik meg bármilyen lapon lehetnek, még Intel-en is, ahogy neduddki is írta.
-
-
-
válasz
legiaap #37760 üzenetére
Szép napot mindenkinek!
Legiaap: Költői kérdések ezek...
Mondhatnám azt is, hogy fogalmam sincs, de az előző mennyivel szebb...
Killing: De Tatra-nak Tatra az is, csak nem T5C5(K)... (A bengálikon kívül) De szerintem legiaap egy Ganz villamoson utazhatott (pl. 19, 41, 47, 49, 21, 50 - egy pár vonal, ahol ilyenek járnak).
-
-
válasz
gamerkiller #37238 üzenetére
Ötletesnek ötletes, de valakinél már láttam korábban.
Viszont Tim82 szavait érdemes megfontolni! -
válasz
gamerkiller #37236 üzenetére
Kihúztam az IJ kártyát. Van ez így...
(Vagy én vagyok az első, aki ennek látható nyomát hagyta?)
Killing: Igazad volt, a módszered működik.
-
-
-
válasz
kételkedem #37189 üzenetére
Látod, ezt én sem értem. De úgy tűnik, mi már csak ilyenek vagyunk, soha nem az egyszerűbb utat választjuk...
Csabee.: Amikor anno először láttam az írását, én is elcsodálkoztam rajta, meg nem is értettem. De kellő gyakorlás után már azért kezdek belejönni. (S gyorsan elolvastam megint a Kalandor által linkelt regényt.
)
-
válasz
kételkedem #37186 üzenetére
Szia!
Nekem is, most is épp a patikában kergetem a biteket.
Szegény neduddki megint belefutott egy "csodálóba"...
-
-
válasz
C4mp3r #37181 üzenetére
Még ha csak 175 nap... De pár végleges ban is van abban a tarsolyban... És igen, egyetértek veled, neduddki fórumtárs egy ikon itt a PH!-n, mondhatnám úgy is, hogy védjegy.
Persze aki nem olvasott soha Rejtőt, annak a Török Szultán semmit sem mond...Amúgy meg: Szép napot mindenkinek!
-
-
-
-
-
-
Ne kapd fel a vizet, csak viccelt. Írhatta volna azt is, hogy annyira tudja, mint én - azaz sehogy - ehelyett ő megpróbált egy derűs pillanatot szerezni.
Amúgy milyen internet: kábel vagy ADSL, földkábel vagy légkábel? Mert ez utóbbi esetében - szvsz - a belengéssel függhet össze, van amit még a telefon elvisel de a net már nem.
-
-
-
-
válasz
bolondember #36298 üzenetére
A magam fizikai valójába, ugyanúgy, mint bárki más...
-
-
-
-
-
Szép napot mindenkinek!
Úgy vettem észre, hogy gorneck23 után megszületett a PH! második Jómunkásember-e is...
-
válasz
zolynet #35887 üzenetére
Erre azért figyeljetek oda, nem árt időnként ellenőriztetni, hogy nem rosszabbodott-e a ritmuszavar. Az enyhe ritmuszavarok nem mindig igényelnek gyógyszeres kezelést, de akár az időjárás változásaira is leeshet annyira a vérnyomás, hogy az már problémát okozzon (de az szédülés, esetleg ájulás formájában jelentkezik).
-
válasz
zolynet #35871 üzenetére
Csak azért kérdeztem, mert az ingadozó vérnyomás okozta migrénes jellegű fejfájás (ami kezelés nélkül szintén hányásba torkollik) így teljesen kizárható.
Jelen esetben a tettes valamelyik mostanság "dolgozó" enterovírus lehetett. A praxisunkban sok ilyen panasz van mostanság. -
-
-
válasz
Winner_hun #35768 üzenetére
Autóval együtt?
Amúgy meg: Szép napot mindenkinek!
-
-
válasz
zolynet #35549 üzenetére
Hideg (10 - 15 fokos) folyadék, esetleg Daedalon vagy B6 vitamin. Ha átcsap hasmenésbe, akkor pedig Bolus adstringens. Igyon sok folyadékot, mert hányáskor nagy a folyadékveszteség, ami kiszáradást okozhat. A tea és a keksz mellé mehet a hideg (de nem szénsavas) ásványvíz az ionpótlás végett. A Rennie-t és társait most ne.
Bocsi, hogy csak most írok, de sokan voltak itt a patikában. -
-
-
Ahogy Tildy írta, a Népligettől megy Székesfehérvárra a busz. Amíg az ottani buszvégállomás nem épült meg, addig az Erzsébet térről ment, de a Stadionoktól nem. Amúgy ilyesmihez egy jó kiindulási oldal itt (de gondolom, már megtaláltad).
Annyi kiegészítés Tildy írásához, hogy az Árpád hídi végállomástól már csak a Pilis-el kezdődő helységekbe jár a busz, a szentendrei, esztergomi, váci, fóti, stb. indulásokat átették Újpest-városkapuhoz, azóta, amióta átadták a Megyeri hidat.
Amúgy meg szép napot mindenkinek!
-
-
válasz
bolondember #35342 üzenetére
Hát ezt nem én terveztem... Viszont egy "félelmetes" gép kerekedett így ki...
ASUS P5PE-VM (865-ös chipset), 2x1GB Kingmax DDR400 RAM, C2D E4300 CPU, Galaxy GF7300 AGP VGA, 80GB Maxtor SATA HDD, LG H22N SATA DVD-RW, 15" NEC LCD monitor. A Win7 RC mindenesetre szépen megy rajta...
-
válasz
bolondember #35339 üzenetére
Pontosan, ez egy AGP-s Galaxy GF7300 kari, ahogy Tim is írta. Ennek meg bizony kell az extra power... Kissé nehezményezte, hogy nem kapta meg...
-
válasz
venember83 #35335 üzenetére
Ez már csak így van...
Még jó, hogy rendeltem hozzá új alaplapot, meg memóriát...
Amúgy meg a szemem láttára halt meg egy ASUS A7V600-X alaplap SATA szekciója, ugyanolyan tünetekkel, mint amit korábban peterkeT is írt. Tettem bele egy másik vinyót, de a Win7 RC, a Kubuntu 9.04, a Fedora 11 és a WinXP sem tudta magát felinstallálni rá. Erre a vinyóra azóta a meggyógyult gépemen felment a Win7 RC. Így az új alaplap meg a memória egy új proci és egy új táp kíséretében ezt a gépet fogja meggyógyítani.
-
No, akkor következzék itt lámaságom története. Ugye adott volt egy ASUS P5PE-VM alaplap, ami a régi C2D E4300 procijával sem volt hajlandó elindulni... látszólag! Ugyanis szegény Galaxy GF7300 videókártya nem ad képet, ha nem kapja meg az extra tápot. Márpedig azt elfelejtettem rádugni... Tettem egy próbát így is (csatlakoztatva az extra tápot), és most éppen szalad fel a gépre a Win7 RC... Hát így jártam...
-
válasz
bolondember #35317 üzenetére
Ja, az aszpirin/Kalmopyrin az más...
-
-
-
-
-
válasz
kételkedem #35281 üzenetére
Szép napot mindenkinek!
Kételkedem: Jó pihenést, szép helyre mentek! S ahogy hallottam, jó időtök lesz.
Algieba: Ne halogasd sokáig, ez antibiotikum (és utána gyökérkezelés) után kiált!
Ladybug: tökfőzelék, krumplifőzelék, kelkáposzta-főzelék jöhet!
-
-
-
-
-
-
Végül is telepítheti nyugodtan, ha akarja, csak ez még mindig nem a Word.
Ha másképp nem megy, töltsd le az OpenOffice-t (amit kételkedem ajánlott). Feltelepítése könnyű, csak az igen-t kell végig nyomni, amíg be nem fejezi...
Utána az OpenOffice.org Writer-t kell elindítani, ide beírni a meséket, majd a mentés másként funkciót kell választani a File menüből. A felugró ablakban a filenév megadása után az alatta lévő listából ki kell választani a MS Word 97-2003 filetípust, és így elmenteni. Ezután már küldhető, mert word doksit hoztál létre.
-
Igen. A menete a következő: a Word-be a mesék (cím és teljes mese) beír, elment valamilyen néven (pl. palyabettike, ekkor a Dokumentumok mappában egy palyabettike.doc file jön létre). Utána levelező megnyit, és a levélhez kell csatolni a Dokumentumok könyvtárban csücsülő palyabettike.doc file-t.
Szerk.: Konkrétan mit ír ki, mi a baja?
Szia, Bon!
-
-
-
válasz
kételkedem #34902 üzenetére
Volt, mindkét procival, de az sem hatotta meg.
-
Szép napot mindenkinek!
Új fejezet az ASUS P5PE-VM és a C2D E4300 ügyében: hiába ment ezzel az összeállítással sokáig a lap (2x1GB Kingmax DDR400 RAM, AGP Galaxy GF7300 VGA), most ugyanúgy nem indul, mint amikor az E2200 volt benne. De amikor kivettem mindkét RAM-ot, akkor sem méltatlankodott heveny sípolás keretében, holott azt azért illett volna, nem? Így kénytelen vagyok azt gondolni, hogy a lap elköltözött az örök vadászmezőkre. A táp egy új FSP 350W-s darab.
-
válasz
Bubu79 #34708 üzenetére
Épp azon gondolkodtam, hogy megváltoztatom az aláírásomat Old TopicKiller-re...
No a gépszerelés első fázisa megvolt: itt dübörög mellettem az E4300 donor gép az E2200-al (mentek le róla mindent egy külső vinyóra). Mivel eget verő különbséget nem látok a két proci teljesítménye között, ebben a gépben már ez marad.
-
-
Szép napot mindenkinek!
VoDaFoNe: Boldog születésnapot!
-
-
-
-
-
Szép jó estét mindenkinek!
Van egy problémám, részletesen itt. Esetleg valakinek ötlete?
Tobey: Ha jól tudom, akkor a Margitszigetnél eléri a 100 csípés/órát is!
Tildy: Szerintem járj ennek a dolognak a végére, érdemes!
-
Lehűtelek? Nem vagyok én frizsider...
De komolyra fordítva a szót: ott volt a kulcsszó, hogy olyan régen. Nálam a vesekő meglétekor akár havonta kétszer-háromszor is előfordult, pl. egy ózdi buszozás alkalmával, amikor ment a légkondi. Tehát leszögezhetjük, hogy nincs veseköved, ettől nem kell megijedni, csak a vesekő (ha van) elősegíti az ilyen kialakulását.
Ami meg a továbbterjedését illeti: ha időben orvoshoz fordulnak vele (mint ahogy most te), akkor biztosan nem fog sehová sem továbbterjedni. A szextilalom meg ugyancsak a terjedés megakadályozását szolgálja.
Most, hogy szeded a bogyeszt, a bacik napjai meg vannak számlálva. -
válasz
tiv83us #34417 üzenetére
Aztán meg kap egy infarktust, miután elmúlik a hallucináció, és rájön, hogy minden tilalmat megszegett...
Valójában a betegtájékoztatóval átestünk a ló másik oldalára, lassan már ott tartunk, hogy azt elolvasva az ember meg van győződve arról, hogy esélye sincs elpatkolni az eredeti bajában, mert úgyis elviszi valamelyik mellékhatás. Morbid, tudom, de rengeteg embert sikerült már a szó szoros értelmében halálra ijeszteni vele.
-
Jól tetted, hogy elmentél a dokihoz. Ez ugyanis olyan fajta, ami elvándorolhatott volna olyan helyre is, ahová nem kellene, és csak jóval később okozott volna gondot pl. a gyermekvállalásnál. Ezt a 10 napot ki kell bírni, gondolj arra, hogy mennyivel jobb lesz utána. A mellékhatások meg nem fognak jelentkezni (pl. hallucináció), csak mivel a gyógyszer kifejlesztése során leírtak ilyen jelenséget is, muszáj volt beleírni a tájékoztatóba. Igyál sok folyadékot, az most fontos! Mihamarabbi gyógyulást!
-
-
válasz
Timocicu #34370 üzenetére
Fökukac ráhibázott: a vesekő megszülése után nem jöttek elő újra a felfázások, még extrémebb körülmények között sem. Ebből azt akartam kihozni, hogy a gyakori felfázás akár vesekövet is jelezhet.
Bármilyen furcsa, maga az eltávozás nem volt olyan szörnyű, csak az volt vele a baj, hogy majdnem 4 hónapig dekkolt a húgyhólyagtól pár mm-re... Aztán a 86-os busz a szó szoros értelmében kirázta, onnan meg már nem volt gond.
-
válasz
Timocicu #34355 üzenetére
Pontosan. Te és NoLF leírtátok a lényeget. Éppen ezért nem lehet az ilyet félvállról venni sem a lányoknak, sem a fiúknak. Mert az elmondottakon kívül akár egy vesegyulladás is lehet a vége az elhanyagolt eseteknek. Azt rendesen kikezelni meg csak több hetes kórházi bentfekvéssel lehet.
Amikor vesekövem volt, nálam is rendszeresen voltak ilyen felfázások, de ki lett kezelve mind. A szülés után viszont nem jelentek meg újra. -
Hát igen, az Urogin sem mindenható, az csak az enyhébb fertőzéseket képes önmagában lekezelni. Menj el a dokihoz, mert valószínű, hogy ez már antibiotikumot igényel. Mellette mehet az Urogin is, már csak a vizelethajtó hatása miatt is - azt megakadályozza, hogy a bacik feljebb húzódjanak a vese felé. Emellett fontos a sok folyadék bevitele is, legalább napi 2 liter.
Jobbulást! -
-
-
-
Úgy tűnik, le vagyok maradva egy kicsit, de mi ez az új rang?
-
Aktív témák
- Realme GT 2 - aláírjuk
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Most a Galaxy S25 FE megjelenésére tippelnek
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Sorozatok
- Témázgatunk, témázgatunk!? ... avagy mutasd az Android homescreened!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- További aktív témák...
- HUAWEI MateBook 13 2020 - Kijelző nélkül - I7-10510U - 16GB - 512GB SSD - Win11 - MAGYAR
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490s - i5-8GEN I 16GB I 512SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 6000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- ÁRCSÖKKENTÉS ASUS HD6870 videókártya
- Lenovo, Dell, HP, Panasonic Getac üzleti és ütésálló katonai laptopok + Ipad 6-13. gneráció
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest