Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• fokukac

nagyúr

válasz fokukac #68942 üzenetére

na, ideért, beszereltem, de vegyes érzéseim vannak. (first world problemek következnek)

Tényleg nagyon szép hangja van, meg fasza a DAC is, sokkal jobban szól (beszarás, mintha új zenéket hallgatnék), mint az elődje, de működésében, ilyen hétköznapi dolgokban nagyon benánhéjon csúsztak el a készítők. És úgy tűnik, hogy erről még nem szólt nekik senki.

Egyrészt a távirányító hang-szabályozása csapnivaló, gombnyomásonként 6-8 decibelt ugrik, semmi átmenet. Kézzel állítva kellően síma, de ahhoz ugye oda kell menni. Nem tudom, a 21. században egy jó nevű gyártó (Marantz) miért ilyenre kalibrálja?

Másrészt tele van világító ledekkel, amik mindig világítanak, erősen. Világít a forrás (hogy melyik input, ez nagy erős fénnyel. Világít a 'speaker A' gombja, és világít a 'source direct' gombja is (persze, úgy akarom hallgatni, mert úgy jobb a hang)

De a non-plus ultra, hogy a digitális bemenetek esetében, ha nem kap jelet, akkor villog is az erős fényű led. Átküldök egy file-t a chromecast-ra, végetér, villog. Lejár a CD, villog. Hát normáááális? Komolyan nem tudom, ki találta ki ezt..?

Azért nem házimozi erősítőt vettem, mert a sztereónek szebb a hanga. Erre villog, meg világít.
    Az ember nem azért vesz sztereó erősítőt, hogy világítson és villogjon...
    Vagy ha igen, akkor olyan fényerővel, hogy csak látszódjon, de azért a szobát ne világítsa be a tévé alól...
    Most azon gondolkodom, hogy leragasztom a ledeket :D
    A távirányítós dolgot majd megoldom máshogy, pl. a médialejátszóval, de az is nonsense.

De az is opció, hogy eladom, és veszek másikat. Az a legszebb, hogy a tesztek az ilyen hétköznapi dolgokra valahogy sosem térnek ki.

Új hozzászólás Aktív témák