Hirdetés
- Az év utolsó napján előbújt pár Galaxy S26 dummy
- Eddigi legjobb DxOMark helyezésével zárta 2025-öt a Vivo
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- iPhone topik
- Redmi Note 14 5G - jól sikerült az alapmodell
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- One mobilszolgáltatások
- Fotók, videók mobillal
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
Új hozzászólás Aktív témák
-
Viszlát
addikt
válasz
fokukac
üzenetére
Na meg azt se felejtsük el, hogy az Államokban az 1930-as évek óta létezik a kártyás vásárlás fogalma ilyen-olyan formában, de a terminálos megoldás is már az 50-es évek vége óta terjed. Itt meg a rendszerváltás előtt a legtöbb embernek még bankszámlája sem volt...
Magam is úgy látom, hogy sokat javult a helyzet, főleg vidéken, legutóbbi hazalátogatáskor lepődtem meg, hogy mindössze néhány ezer forint készpénzt használtam el egy bő hét alatt, mert mindenhol tudtam kártyával fizetni.
-
EQMontoya
veterán
válasz
fokukac
üzenetére
De mondom, én fejlődést tapasztalok a pár évvel ezelőttihez képest
Ezt cáfolnám.
Inkább azt mondom, hogy volt egy fejlődés 4-5 éve, és most legjobb esetben is tartjuk azt a szintet.
Volt anno a sodexos kajautalványos kártya, elfogadta a tesco, lett helyette papír bözsi. Most idéntől már van erre is valami kártya, kezdünk visszajutni a 2011-es szintre.
Fesztiválokon (pl. főzdefeszt) egész jól működött a metapay, idén eljutottunk oda, hogy sem mastercard, sem metapay fizetési lehetőség nem volt a legtöbb pultnál, a wc-s 150ft-ot is lehetett leszámolni apróban. It's soo 1990.Az egyetlen pozitív tendencia a paypass terjedése.
-
válasz
fokukac
üzenetére
egyetértek. rengeteg, de tényleg rengeteg helyen lehet már kártyával fizetni, beleértve amit írtál is: pékség, gyros, a legkisebb trafik, stb. amin legutóbb meglepődtem, hogy amikor levették a kerékbilincset (bah, nem láttam a kiegészítő táblát, hogy szombat délelőtt piac van az utcában, szóval noparking. persze két hétre rá levették már... ) még azt is ki tudtam fizetni kártyával a helyszínen

bitpork:
ez azért szerintem kicsit erős. én legalábbis semmilyen középosztálybeli életet (már ha oda tartozom
) nem cserélnék el egy más országbeli nyomorgásra. nem véletlenül hívják nyomorgásnak 
Új hozzászólás Aktív témák
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro Max 256GB Space Black - 1 ÉV GARANCIA, Kártyafüggetlen,MS3489
- Használt számítógépek/merevlemezek számlával, garanciával! Ingyen Foxpost/PostaPont!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER termékbeszámítással
- Dell Latitude 7420 Core i7-1185 G7, 16GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

) nem cserélnék el egy más országbeli nyomorgásra. nem véletlenül hívják nyomorgásnak