Hirdetés
- Yettel topik
- MWC 2026: csápolt a robot, majd dobott egy hátraszaltót
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- MWC 2026: Kezünkben a minden tekintetben európai okostelefon
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Mobil flották
- MWC 2026: Ha itthon is kapható lesz, a Z Fold becsukhat
- Itt a Galaxy S26 széria: az Ultra fejlődött, a másik kettő alig
- Akciófigyelő: Jelentős kedvezményekkel veheted meg a Xiaomi 17-eket
Új hozzászólás Aktív témák
-
Lortech
addikt
estleg éertlenségi után dolgozni menni vele
Muhaha.
Én is azt hittem gimiben (mondjuk még jóval érettségi előtt), hogy én már tudok programozni. Rosszul, pedig kevesen voltak annyira belebuzulva a témába. Gimis prog. oktatásnak nem lehet reálisan ez a célja.Strukturált programozás viszonylag könnyen oktatható, OOP meg nagyon nem. Használhatsz OOP nyelvet, mondjuk JAVA-t, C#-ot, neadjisten C++-t, de nem használnád csak ugyanarra és ugyanúgy, mint a pascalt is, csak a tanárnak még pluszban jópár dolgot el kéne mondania, és volnának dolgok, amit egyszerűen el kéne fogadnod, hogy az úgy van és kész, de indoklást nem kapsz, mert már nem fér bele az anyagba.
Sima C-vel meg az a baj, hogy oktatási használata során sokszor elveszik a lényeg, és a nyelvvel való küzdéssel megy el az idő, nem a lényegi dolgokkal, az algoritmusokkal, a szemlélet megtanulásával. Ha egyszer elérsz arra a szintre, hogy más programozók programozónak tekintenek, rájösz, hogy bármely nyelv tudása egy nagy semmi...
Az írás kontra íráshoz szoktam hasonlítgatni. Az elsős kisiskolás megtanul írni, de még nem lesz író.
Új hozzászólás Aktív témák
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Home server / házi szerver építése
- Apple MacBook
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Yettel topik
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Xbox Series X|S
- További aktív témák...
- Honor 400 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- L13 Yoga Gen3 13.3" FHD+ IPS érintő i5-1245U 16GB 256GB NVMe ujjlolv IR kam aktív toll gar
- Iphone 13 128GB Rózsaszin, Független, 100% új akku, garanciával, üzlet
- I7 9700k + msi Rtx 2080 komplett gép eladó
- L13 Yoga Gen3 13.3" FHD+ IPS érintői5-1245U 16GB 256GB NVMe ujjlolv IR kam aktív toll gar
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 3600 / RX 5700XT / 16GB DDR4 / 500 SSD + 1TB HDD
- BESZÁMÍTÁS! HP Elitebook 745 G6 14 üzleti notebook - R5 3500U 16GB DDR4 256GB SSD Vega 8 IGP WIN11
- Használt Artfone A400 4G Senior mobiltelefon / 12 hó jótállás
- Eladó ASUS TUF Gaming F15 (TUF507ZV4-LP121W) i7, 24gb ram RTX 4060, gamer laptop!
- Samsung Galaxy S23 Ultra 5G 12/512GB zöld használt, megkímélt 6 hónap garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Én is azt hittem gimiben (mondjuk még jóval érettségi előtt), hogy én már tudok programozni. Rosszul, pedig kevesen voltak annyira belebuzulva a témába. Gimis prog. oktatásnak nem lehet reálisan ez a célja.