- Válságmódban a Samsung mobildivíziója
- Árat emel a Vivo és az iQOO Kínában
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Jobb zajszűréssel és okos funkciókkal töltve megjelent az Apple AirPods Max 2
- Google Pixel 10a – évismétlés
- iPhone topik
- Így nyeri az Oppo a zoomcsatát
- Magisk
- Milyen okostelefont vegyek?
- One mobilszolgáltatások
Aktív témák
-
rii
nagyúr
válasz
Integra
üzenetére
Nekem egy ismerősöm kért kölcsön 170,000 Ft-ot, tavaly decemberben 2 hétre. Azóta eltelt egy kis idő. Nyaggattam már érte párszor, holnap ismét felhívom. Utoljára, többet nem.
Nekem 170,000 Ft nem ér annyit, hogy most haragudjak valakire. A szükséges konzekvenciákat levonom, legközelebb jobban megnézem kinek adok kölcsön, és mivel az üzletben nincs barátság, ezért papíron is el fogom majd ismeretni az összeg átvételét.
De még 1.000.000 Ft-nál sem gondolnék arra, hogy verőlegényt küldjek rá, vagy sajátkezüleg keressem meg, és mondanám neki: ''...jó, akkor költsd orvosra!''.
Szerintem egy ilyen helyzetben nem az erőszak a megoldás, hanem a megadás, méltósággal kell felülemelkedni. Az én esetemben például ha neki az jó, hogy 1 barát minusz, illetve részemről rosszhírnév esetleges terjesztés, illetve az Ő lelki békéje ugrott, akkor magára vessen. Ő sokkal többet veszít, mint én a 170,000 Ft-ommal.
Nekem sikerült embernek megamaradnom, míg Ő elbukott ebben a küzdelemben. Számomra ez sokkal fontosabb, mint hogy rárohanjak, és kierőszakoljam belőle a pénzemet.
Ha a létfetartásom forogna kockán, az más kérdés, de nem fogok pitiánerkedni. Nekem még van lelkiismeretem.
Köszi, hogy végigolvasatd.....
Aktív témák
- HP 255 G10 Ryzen 5 7520U 8 GB DDR5 256 GB SSD FHD Új 2 ciklus Gari 2028.
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I5 9600KF / RTX 3060Ti / 16GB DDR4 / 256SSD + 2TB HDD
- BESZÁMÍTÁS! AsRock H510M i5 11400 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 8GB Zalman T4 Plus ADATA 600W
- Új FULL HD webkamera + Számla
- AZONNAL KÉSZLETRŐL! Intel Core i5 14600K 32GB 6000MHz RAM 2TB Gen4 SSD RTX 5060 8GB FSP 750W
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest